Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Köprü 3-4 ay içinde tamamlanacak”

BÖLGE GÜNDEMİ 11.08.2018 - 23:14, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1447+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Köprü 3-4 ay içinde tamamlanacak”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel afetinde Ünye’de yıkılan Cevizdere Köprüsü’nü 3-4 ay içinde tamamlanacağını söyledi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ünye Hükümet Konağı önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. Sel felaketinin yaşandığı bölgelerdeki çalışmaların takip edildiğini, bunların kendisine rapor edildiğini belirten Erdoğan, "Ben de bugün bizzat gelerek çalışmaların geldiği noktayı bir göreyim istedim." ifadesini kullandı. Sel felaketinde bir kişinin hayatını kaybettiği aktaran Başkan Erdoğan, şehide Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Erdoğan, "Biz, kaza ve kadere inanmış insanlarız. Bu bizim imanımızın gereğidir. Ordu'da yaşanan felaket sadece Ordu ile kalmadı, Rize'de de Trabzon'da yaşandı. Bu bölgelerin kaderinde bu var." diye konuştu. Erdoğan, atılması gereken bütün adımları attıklarını ve atacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: "İnşallah Cevizdere Köprüsü'nü 3-4 ay gibi bir zaman içerisinde tamamlayacağız. Malum, bu köprü 1960 yılında yapılmış, o zamanın imkanlarıyla yapılmış. Daha sonra biz sahil yolunu yaparken yanındaki köprüyü yapmışız. O da bildiğiniz gibi başarılı bir şekilde farklı bir teknolojiyle yapılmış, orada herhangi bir şey yok ama öbürü ne yazık ki bu felakette yıkıldı. Bakanlarımın tespitiyle biz bunu inşallah 3-4 ay içerisinde, alışılmış bir ihale tarzıyla değil, hemen süratle ihalesini yapacağız ve köprümüzü de bitireceğiz." "Süratle ödenecek" Bunun dışında bağlantı yollarında hasar gören 7-8 köprü ve köprücüğün bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, onların da talimatını verdiklerini, bu sürede o köprüleri de farklı firmalara vererek, 3-4 ayda bitireceklerini kaydetti. Erdoğan, bu milletin aziz, güçlü ve inançlı olduğunu, düştüğü yerden de her zaman kalkmasını bildiğini ifade etti. Köprüde kırma işlemlerin devam ettiğini, tabliyelerin söküldüğünü anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Kalıntılar da temizleniyor. İnşallah süratle bayram sonrası inşaat 24 saat aralıksız devam ederek, 3-4 ayda bitirilecek. Diğer 8 tanesi de bu süre içerisinde tamamlanacak. Hedefimiz şu, inşallah tıraş edilen sakal çok daha güçlü çıkar. Gerek fındıkları burada zarara uğrayan, barınakları ve evleri zarara uğrayan kim varsa, Valiliğimiz bütün hasar tespit çalışmalarını yapmak suretiyle inşallah bu hasar tespitler de süratle sizlere ödenecektir. Bu konuda devletimiz güçlüdür, hiç bundan endişeniz olmasın."  
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel afetinde Ünye’de yıkılan Cevizdere Köprüsü’nü 3-4 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ünye Hükümet Konağı önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. Sel felaketinin yaşandığı bölgelerdeki çalışmaların takip edildiğini, bunların kendisine rapor edildiğini belirten Erdoğan, "Ben de bugün bizzat gelerek çalışmaların geldiği noktayı bir göreyim istedim." ifadesini kullandı.

Sel felaketinde bir kişinin hayatını kaybettiği aktaran Başkan Erdoğan, şehide Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Erdoğan, "Biz, kaza ve kadere inanmış insanlarız. Bu bizim imanımızın gereğidir. Ordu'da yaşanan felaket sadece Ordu ile kalmadı, Rize'de de Trabzon'da yaşandı. Bu bölgelerin kaderinde bu var." diye konuştu.

Erdoğan, atılması gereken bütün adımları attıklarını ve atacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İnşallah Cevizdere Köprüsü'nü 3-4 ay gibi bir zaman içerisinde tamamlayacağız. Malum, bu köprü 1960 yılında yapılmış, o zamanın imkanlarıyla yapılmış. Daha sonra biz sahil yolunu yaparken yanındaki köprüyü yapmışız. O da bildiğiniz gibi başarılı bir şekilde farklı bir teknolojiyle yapılmış, orada herhangi bir şey yok ama öbürü ne yazık ki bu felakette yıkıldı. Bakanlarımın tespitiyle biz bunu inşallah 3-4 ay içerisinde, alışılmış bir ihale tarzıyla değil, hemen süratle ihalesini yapacağız ve köprümüzü de bitireceğiz."

"Süratle ödenecek"

Bunun dışında bağlantı yollarında hasar gören 7-8 köprü ve köprücüğün bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, onların da talimatını verdiklerini, bu sürede o köprüleri de farklı firmalara vererek, 3-4 ayda bitireceklerini kaydetti.

Erdoğan, bu milletin aziz, güçlü ve inançlı olduğunu, düştüğü yerden de her zaman kalkmasını bildiğini ifade etti.

Köprüde kırma işlemlerin devam ettiğini, tabliyelerin söküldüğünü anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Kalıntılar da temizleniyor. İnşallah süratle bayram sonrası inşaat 24 saat aralıksız devam ederek, 3-4 ayda bitirilecek. Diğer 8 tanesi de bu süre içerisinde tamamlanacak. Hedefimiz şu, inşallah tıraş edilen sakal çok daha güçlü çıkar. Gerek fındıkları burada zarara uğrayan, barınakları ve evleri zarara uğrayan kim varsa, Valiliğimiz bütün hasar tespit çalışmalarını yapmak suretiyle inşallah bu hasar tespitler de süratle sizlere ödenecektir. Bu konuda devletimiz güçlüdür, hiç bundan endişeniz olmasın."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.