Cumhuriyet Coşkusu Kutlamaları Başlıyor

BÖLGE GÜNDEMİ 24.10.2019 - 13:57, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1379+ kez okundu.
 

Cumhuriyet Coşkusu Kutlamaları Başlıyor

Ünye Kaymakamlığı Cumhuriyet'in ilanının 96. yılında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 3 günlük kutlama programı düzenliyor.
27 Ekim tarihinde Cumhuriyet Koşusu Rahvan At yarışları ile başlayan program 29 Ekim Salı günü Ünye Cumhuriyet Meydanında gerçekleşecek tören ile sona erecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ünye'de üç gün kutlanacak. Kutlama programının ilk günü olan 27 Ekim 2019 Pazar Günü Ünye Belediyesi Binicilik Tesislerinde Cumhuriyet Koşusu Rahvan At Yarışları düzenlenecek. İşyerlerine bayrak, fener alayı... 28 Ekim Pazartesi günü 13:00’da  çelenk sunum töreni düzenlenecek. Çelenk töreni, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, Atatürk’ün manevi huzurunda 1 (bir) dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması,İlçe protokolu tarafından Akkuş-Niksar Caddesi'ndeki  işyerlerine Türk Bayrağı dağıtılması ile sona erecek. Aynı gün 18:30’da Topyanı mevkisinden Ünye Cumhuriyet Meydanına fener alayı düzenlenecek, program dilek feneri uçurma etkinliği ile sona erecek. Halkın ve öğrencilerin bayramı kutlanacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama programı ise; Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından halkın ve öğrencilerin bayramının kutlanması, Atatürk Anıtı önünde Atatürk’ün manevi huzurunda 1 (bir) dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması,Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla devam edecek. Renkli gösterilerin sunumu...   Program daha sonra şöyle sürecek; Ünye TOKİ Ömer Çam Ortaokulu öğrencisi tarafından şiir okunması,Ünye Adanan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri ve İlçemizde görev yapan müzik öğretmenlerinin hazırladığı koro ve solo türkülerin icrası,İşaret dili ekibi tarafından İstiklal Marşının işaret diliyle okunması,Ünye Yeşilkent Şehit Mustafa Güler Ortaokulu ve Ünye Atatürk Anadolu Lisesi folklor ekibi tarafından halkoyunları gösterisinin sunulması,Ünye Mustafa Rakım Anadolu Lisesi öğrencisi tarafından şiir okunması, Resim, şiir, kompozisyon, Cumhuriyet Koşusu ve Cumhuriyet Bisiklet yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi,Ünye Şehit Fatih Efiloğlu İlkokulu sınıf  öğretmeni Rezzan Topuz Uysal  tarafından şiir okunması,Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Cumhuriyet Oratoryosunun sunulması,Ünye’nin Dünkü Çocuklan Demeği tarafından hazırlanan halkoyunları gösterisinin sunulması ve resmi geçit töreni.”
Ünye Kaymakamlığı Cumhuriyet'in ilanının 96. yılında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 3 günlük kutlama programı düzenliyor.

27 Ekim tarihinde Cumhuriyet Koşusu Rahvan At yarışları ile başlayan program 29 Ekim Salı günü Ünye Cumhuriyet Meydanında gerçekleşecek tören ile sona erecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ünye'de üç gün kutlanacak. Kutlama programının ilk günü olan 27 Ekim 2019 Pazar Günü Ünye Belediyesi Binicilik Tesislerinde Cumhuriyet Koşusu Rahvan At Yarışları düzenlenecek.

İşyerlerine bayrak, fener alayı...

28 Ekim Pazartesi günü 13:00’da  çelenk sunum töreni düzenlenecek. Çelenk töreni, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, Atatürk’ün manevi huzurunda 1 (bir) dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması,İlçe protokolu tarafından Akkuş-Niksar Caddesi'ndeki  işyerlerine Türk Bayrağı dağıtılması ile sona erecek. Aynı gün 18:30’da Topyanı mevkisinden Ünye Cumhuriyet Meydanına fener alayı düzenlenecek, program dilek feneri uçurma etkinliği ile sona erecek.

Halkın ve öğrencilerin bayramı kutlanacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama programı ise; Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından halkın ve öğrencilerin bayramının kutlanması, Atatürk Anıtı önünde Atatürk’ün manevi huzurunda 1 (bir) dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması,Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla devam edecek.

Renkli gösterilerin sunumu...

 

Program daha sonra şöyle sürecek; Ünye TOKİ Ömer Çam Ortaokulu öğrencisi tarafından şiir okunması,Ünye Adanan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri ve İlçemizde görev yapan müzik öğretmenlerinin hazırladığı koro ve solo türkülerin icrası,İşaret dili ekibi tarafından İstiklal Marşının işaret diliyle okunması,Ünye Yeşilkent Şehit Mustafa Güler Ortaokulu ve Ünye Atatürk Anadolu Lisesi folklor ekibi tarafından halkoyunları gösterisinin sunulması,Ünye Mustafa Rakım Anadolu Lisesi öğrencisi tarafından şiir okunması, Resim, şiir, kompozisyon, Cumhuriyet Koşusu ve Cumhuriyet Bisiklet yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi,Ünye Şehit Fatih Efiloğlu İlkokulu sınıf  öğretmeni Rezzan Topuz Uysal  tarafından şiir okunması,Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Cumhuriyet Oratoryosunun sunulması,Ünye’nin Dünkü Çocuklan Demeği tarafından hazırlanan halkoyunları gösterisinin sunulması ve resmi geçit töreni.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.