Daha Yeşil Bir Ordu İçin Büyükşehir İş Başında

YAŞAM 26.08.2021 - 11:25, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2299+ kez okundu.
 

Daha Yeşil Bir Ordu İçin Büyükşehir İş Başında

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesi ile hız kazanan ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmalarıyla 28 ayda 10 bini aşkın ağaç toprakla buluşurken Ordu’ya da 250 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırıldı. Başkan Güler’in ağaçlandırma ve yeşil alanlara verdiği önem büyük takdir topladı.
          Son dönemde yaşanan orman yangınları ile sarsılan Türkiye’de, iklim değişiklikleri ile birlikte ağaçlandırma çalışmaları da büyük önem arz ediyor. Doğal çevrenin korunması amacıyla hayata geçirdiği proje ve yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Ordu Büyükşehir Belediyesi ise Başkan Güler’in talimatları ile il genelindeki ağaçlandırma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekiplerince şehrin birçok noktasında ağaç ve çiçek dikimleri ile yeni yeşil alanların oluşturulması sağlanıyor.    YEŞİL ALANLAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR   Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesi ile hız kazanan ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmaları ile gelecek nesillere daha yeşil bir Ordu hazırlanıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla Ordu’da 28 ayda iklim şartlarına uygun 10 bini aşkın ağaç toprakla buluştu. Ağaç dikiminin yanı sıra yeşil alan çalışmalarına da ağırlık veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığınca il genelinde 95 bin adet çalı ve ağaçcık, 20 bin adet yayılı yer örtücü bitki ile 1 milyon 313 bin 322 adet çiçeği toprakla buluşturarak şehre renk kattı.   28 aylık süre zarfında ayrıca 250 bin metrekare yeni yeşil alan oluşturulurken şehirdeki yeşil alan miktarı bu rakamlarla birlikte 1 milyon 376 bin 821 metrekareye yükseldi.   MEYVE AĞAÇLARI İLE GELİR ELDE EDİLİYOR   Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in bir diğer projesiyle de il genelinde meyve ağaçlarının dikimi gerçekleştirildi. Bu kapsamda gelir getirici ürün çeşitliliğinin artırılması ve atıl durumdaki tarım arazilerinin değerlendirilmesi için başlatılan projelerden bir tanesi olan “İsmiyle Özdeşleşen Mahallelerde Meyve Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” ile Altınordu, Gülyalı, Çatalpınar, Ünye ve Ulubey ilçelerinde yüzlerce meyve fidanı toprakla buluştu.   1 MİLYON 376 BİN 821 METREKARE ALANDA ÇALIŞMA YAPILIYOR   Ordu Büyükşehir Belediyesi ayrıca kendi uhdesinde bulunan 1 milyon 376 bin 821 metrekarelik yeşil alanda periyodik bakım onarım çalışmalarını ve yeni ağaç dikimlerini de düzenli olarak sürdürüyor.    
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesi ile hız kazanan ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmalarıyla 28 ayda 10 bini aşkın ağaç toprakla buluşurken Ordu’ya da 250 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırıldı. Başkan Güler’in ağaçlandırma ve yeşil alanlara verdiği önem büyük takdir topladı.

 

 

 

 

 

Son dönemde yaşanan orman yangınları ile sarsılan Türkiye’de, iklim değişiklikleri ile birlikte ağaçlandırma çalışmaları da büyük önem arz ediyor. Doğal çevrenin korunması amacıyla hayata geçirdiği proje ve yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Ordu Büyükşehir Belediyesi ise Başkan Güler’in talimatları ile il genelindeki ağaçlandırma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekiplerince şehrin birçok noktasında ağaç ve çiçek dikimleri ile yeni yeşil alanların oluşturulması sağlanıyor. 

 

YEŞİL ALANLAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesi ile hız kazanan ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmaları ile gelecek nesillere daha yeşil bir Ordu hazırlanıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla Ordu’da 28 ayda iklim şartlarına uygun 10 bini aşkın ağaç toprakla buluştu. Ağaç dikiminin yanı sıra yeşil alan çalışmalarına da ağırlık veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığınca il genelinde 95 bin adet çalı ve ağaçcık, 20 bin adet yayılı yer örtücü bitki ile 1 milyon 313 bin 322 adet çiçeği toprakla buluşturarak şehre renk kattı.

 

28 aylık süre zarfında ayrıca 250 bin metrekare yeni yeşil alan oluşturulurken şehirdeki yeşil alan miktarı bu rakamlarla birlikte 1 milyon 376 bin 821 metrekareye yükseldi.

 

MEYVE AĞAÇLARI İLE GELİR ELDE EDİLİYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in bir diğer projesiyle de il genelinde meyve ağaçlarının dikimi gerçekleştirildi. Bu kapsamda gelir getirici ürün çeşitliliğinin artırılması ve atıl durumdaki tarım arazilerinin değerlendirilmesi için başlatılan projelerden bir tanesi olan “İsmiyle Özdeşleşen Mahallelerde Meyve Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” ile Altınordu, Gülyalı, Çatalpınar, Ünye ve Ulubey ilçelerinde yüzlerce meyve fidanı toprakla buluştu.

 

1 MİLYON 376 BİN 821 METREKARE ALANDA ÇALIŞMA YAPILIYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi ayrıca kendi uhdesinde bulunan 1 milyon 376 bin 821 metrekarelik yeşil alanda periyodik bakım onarım çalışmalarını ve yeni ağaç dikimlerini de düzenli olarak sürdürüyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.