Denize En Yakın Orman Ünye’de

YAŞAM 09.07.2020 - 15:44, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1453+ kez okundu.
 

Denize En Yakın Orman Ünye’de

Karadeniz’de denize en yakın orman olan Ünye’deki Asarkaya Kent Ormanı’nda Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları devam ediyor.
Artık ihtiyaca cevap veremeyen Asarkaya Kent Ormanı yolu Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın girişimleri ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla hem genişletiliyor, hem de sıcak asfalt oluyor. Bu alanda çalışmalar devam ederken, diğer yandan Ünye Belediyesi de, Kent Ormanının çehresini değiştiriyor. Bu kapsamda Asarkaya Kent Ormanı’nda seyir terası ve kafe ile ilgili proje çalışmaları devam ederken Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, buraya yapılacak çalışmanın ortak akılla verilecek kararla hayata geçirileceğini söyledi. Öte yandan Kent Ormanında sosyal donatı alanları, spor alanları, mini hayvanat bahçesi gibi birçok çalışma tamamlanma aşamasına geldi.   ENGELLİLER UNUTULMADI Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Asarkaya Kent Ormanı’na giderek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Hüseyin Tavlı, Asarkaya Kent Ormanı’nda çalışmaları planlarken, engelliler dâhil olmak üzere her detayın düşünüldüğünü söyledi.   1,5 MİLYON YERİNE 300 BİN LİRA Ünye Belediyesi’nin kendi imkânları ile başlattığı çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Tavlı, seyir terası, kent ormanı sosyal donatı alanları gibi çok sayıda çalışmanın belediyenin öz imkânları ile yapıldığını ve bu noktada yaklaşık 1,5 milyon lira tutacak bir işin 300 bin liraya mal edildiğini kaydetti.   BİSİKLET YOLU DA OLACAK Bölgenin en gözde mesire alanı olan Asarkaya Kent Ormanı’nın yeni çalışma ile 10 metrelik bir yola kavuşacağını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, bu yolun 2 metrelik kısmının dağ bisikleti için ayrılacağını ifade etti. Başkan Tavlı, ayrıca, yol boyunca sahilden başlayıp Kent Ormanına kadar 2 metrelik yürüyüş parkuru yapılacağını söyledi. Başkan Tavlı, yol çalışmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.
Karadeniz’de denize en yakın orman olan Ünye’deki Asarkaya Kent Ormanı’nda Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları devam ediyor.

Artık ihtiyaca cevap veremeyen Asarkaya Kent Ormanı yolu Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın girişimleri ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla hem genişletiliyor, hem de sıcak asfalt oluyor. Bu alanda çalışmalar devam ederken, diğer yandan Ünye Belediyesi de, Kent Ormanının çehresini değiştiriyor.

Bu kapsamda Asarkaya Kent Ormanı’nda seyir terası ve kafe ile ilgili proje çalışmaları devam ederken Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, buraya yapılacak çalışmanın ortak akılla verilecek kararla hayata geçirileceğini söyledi. Öte yandan Kent Ormanında sosyal donatı alanları, spor alanları, mini hayvanat bahçesi gibi birçok çalışma tamamlanma aşamasına geldi.

 

ENGELLİLER UNUTULMADI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Asarkaya Kent Ormanı’na giderek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Hüseyin Tavlı, Asarkaya Kent Ormanı’nda çalışmaları planlarken, engelliler dâhil olmak üzere her detayın düşünüldüğünü söyledi.

 

1,5 MİLYON YERİNE 300 BİN LİRA

Ünye Belediyesi’nin kendi imkânları ile başlattığı çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Tavlı, seyir terası, kent ormanı sosyal donatı alanları gibi çok sayıda çalışmanın belediyenin öz imkânları ile yapıldığını ve bu noktada yaklaşık 1,5 milyon lira tutacak bir işin 300 bin liraya mal edildiğini kaydetti.

 

BİSİKLET YOLU DA OLACAK

Bölgenin en gözde mesire alanı olan Asarkaya Kent Ormanı’nın yeni çalışma ile 10 metrelik bir yola kavuşacağını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, bu yolun 2 metrelik kısmının dağ bisikleti için ayrılacağını ifade etti. Başkan Tavlı, ayrıca, yol boyunca sahilden başlayıp Kent Ormanına kadar 2 metrelik yürüyüş parkuru yapılacağını söyledi. Başkan Tavlı, yol çalışmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.