Devlet görev verirse hazırız

BÖLGE GÜNDEMİ 31.07.2019 - 11:14, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2537+ kez okundu.
 

Devlet görev verirse hazırız

FİSKOBİRLİK Başkanı Lütfi Bayraktar, "TMO alıyor da FİSKOBİLİK neden almıyor diye düşünenler olabilir. TMO’ya hazine destek veriyor bize de versin biz de alırız” değerlendirmesinde bulundu.
FİSKOBİRLİK Başkanı Lütfi Bayraktar, “Biz tarihimizde olmadığı kadar son 3 yıldır TMO olsa da olmasa da eğer devlet böyle bir görev verirse tüm kurumlarımız ile iş yapmaya hazırız. Biz de hükümetin verdiği fiyattan alacağız. TMO alıyor da FİSKOBİLİK neden almıyor diye düşünenler olabilir. TMO’ya hazine destek veriyor bize de versin biz de alırız” değerlendirmesinde bulundu.   TMO'da randevular uzarsa üretici tüccara mahkum olur     Bayraktar; TMO'da randevular uzarsa üreticinin tüccara mahkum olacağına dikkat çekerek; “En azından piyasadaki bütün aktörler devletin fındıkla ilgili bu tavrına göre piyasada konum alacaklardır. Muhtemelen serbest piyasa ile TMO arasında bir miktar fark olur ama bu farkın ne olacağı önemli. Eğer Toprak Mahsulleri Ofisi aldığı bu görevi piyasada olan ürünü çok kısa zamanda çekmek gibi bir yola başvurursa muhtemelen piyasada bu fiyata yakın bir fiyat oluşur. TMO’daki randevu sistemi eğer uzarsa maalesef üretici tüccara mahkûm olur, tüccara giden bu fındıkta piyasadaki oluşan fiyatı düşürür.” 
FİSKOBİRLİK Başkanı Lütfi Bayraktar, "TMO alıyor da FİSKOBİLİK neden almıyor diye düşünenler olabilir. TMO’ya hazine destek veriyor bize de versin biz de alırız” değerlendirmesinde bulundu.

FİSKOBİRLİK Başkanı Lütfi Bayraktar, “Biz tarihimizde olmadığı kadar son 3 yıldır TMO olsa da olmasa da eğer devlet böyle bir görev verirse tüm kurumlarımız ile iş yapmaya hazırız. Biz de hükümetin verdiği fiyattan alacağız. TMO alıyor da FİSKOBİLİK neden almıyor diye düşünenler olabilir. TMO’ya hazine destek veriyor bize de versin biz de alırız” değerlendirmesinde bulundu.

 

TMO'da randevular uzarsa üretici tüccara mahkum olur

 

 

Bayraktar; TMO'da randevular uzarsa üreticinin tüccara mahkum olacağına dikkat çekerek; “En azından piyasadaki bütün aktörler devletin fındıkla ilgili bu tavrına göre piyasada konum alacaklardır. Muhtemelen serbest piyasa ile TMO arasında bir miktar fark olur ama bu farkın ne olacağı önemli. Eğer Toprak Mahsulleri Ofisi aldığı bu görevi piyasada olan ürünü çok kısa zamanda çekmek gibi bir yola başvurursa muhtemelen piyasada bu fiyata yakın bir fiyat oluşur. TMO’daki randevu sistemi eğer uzarsa maalesef üretici tüccara mahkûm olur, tüccara giden bu fındıkta piyasadaki oluşan fiyatı düşürür.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.