Doktorlardan ayağa kadar hizmet

SAĞLIK 26.11.2018 - 13:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1604+ kez okundu.
 

Doktorlardan ayağa kadar hizmet

Ordu’da artık Evde Sağlık Hizmetleri Koodinasyon Merkezi öncülüğünde Ordu Ağız ve Diş Sağlığı merkezi tarafından hastalara evde ağız ve diş hizmeti veriliyor.
Merkez ADSM’den haftada 2 gün, 2 Sağlık Personeli  ve 1 Diş tabibi tarafından günde ortalama 20 hastaya bakılıyor.  Bu kapsamda merkez tarafından Ekim ayı sonu itibariyle 180 hastaya Ağız ve Diş hizmeti verildi.  Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz  “Evde sağlık hizmetlerinin amacı; ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak verilebilmesi, tanı koymaktan ziyade tanı konmuş hastaların tedavisinin takibi, uygulanması ve eğitiminin sağlanmasıdır. Bu doğrultuda ilimizde çalışmalarımızı en ücra köşeye kadar ulaştırmaya çalışıyoruz. Ayrıca Ordu ADSM tarafından evde sağlık hizmeti alan hastalarımızın, merkeze gelmeleri yerine, evlerinde bu hizmeti almaları amacıyla bir çalışma başlattık. Şu ana kadar 180 kişiye bu hizmeti verdik. Tedavisini yaptığımız ancak, hastane ortamında sağlık hizmeti verilmesi gereken vatandaşlarımızı da, ADSM’ye götürerek, burada sağlık hizmeti almalarını sağlıyoruz. Özellikle yaşlı  bakıma muhtaç  ve engelli vatandaşlarımızın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gelmeleri yerine bulundukları yerde bu hizmeti almaları hem hastalarımızı hem de hasta yakınlarını oldukça mutlu ediyor. Tabi  aldığımız olumlu tepki bizleri de memnun ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde hem hizmet veren ekiplerimizi arttırmak hem de, daha fazla vatandaşımıza ulaşmak amacıyla planlamalarımızı yapıyoruz” dedi.  
Ordu’da artık Evde Sağlık Hizmetleri Koodinasyon Merkezi öncülüğünde Ordu Ağız ve Diş Sağlığı merkezi tarafından hastalara evde ağız ve diş hizmeti veriliyor.

Merkez ADSM’den haftada 2 gün, 2 Sağlık Personeli  ve 1 Diş tabibi tarafından günde ortalama 20 hastaya bakılıyor.  Bu kapsamda merkez tarafından Ekim ayı sonu itibariyle 180 hastaya Ağız ve Diş hizmeti verildi.

 Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz  “Evde sağlık hizmetlerinin amacı; ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak verilebilmesi, tanı koymaktan ziyade tanı konmuş hastaların tedavisinin takibi, uygulanması ve eğitiminin sağlanmasıdır. Bu doğrultuda ilimizde çalışmalarımızı en ücra köşeye kadar ulaştırmaya çalışıyoruz. Ayrıca Ordu ADSM tarafından evde sağlık hizmeti alan hastalarımızın, merkeze gelmeleri yerine, evlerinde bu hizmeti almaları amacıyla bir çalışma başlattık. Şu ana kadar 180 kişiye bu hizmeti verdik. Tedavisini yaptığımız ancak, hastane ortamında sağlık hizmeti verilmesi gereken vatandaşlarımızı da, ADSM’ye götürerek, burada sağlık hizmeti almalarını sağlıyoruz. Özellikle yaşlı  bakıma muhtaç  ve engelli vatandaşlarımızın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gelmeleri yerine bulundukları yerde bu hizmeti almaları hem hastalarımızı hem de hasta yakınlarını oldukça mutlu ediyor. Tabi  aldığımız olumlu tepki bizleri de memnun ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde hem hizmet veren ekiplerimizi arttırmak hem de, daha fazla vatandaşımıza ulaşmak amacıyla planlamalarımızı yapıyoruz” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.