Dolandırıcılar bu kez baro başkanının fotoğrafını kullandı

ASAYİŞ 07.10.2018 - 13:33, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1716+ kez okundu.
 

Dolandırıcılar bu kez baro başkanının fotoğrafını kullandı

Dolandırıcılar akla hayale gelmeyecek yöntemler uyguluyor. Bu kez Ordu Barosu Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz’ın fotoğrafını kullanıp dolandırıcılık yapan kişiler tespit edildi.
Baro Başkanı Av. Murat Poyraz konuya ilişkin şu uyarılarda bulundu; Son zamanlarda internet mağazacılığı adı altında çok sayıda dolandırıcılık eylemine şahit olmaktayız. Ama bu sefer dolandırıcı faka bastı, sert kayaya çarptı. Bugün Samsun'un Havza ilçesinden bir şahıs ofisime ulaşarak, bir internet mağazasından teslim ödemeli ayakkabı siparişi verdiğini, ayakabının kargo ile adresine geldiğini, kendisinden teslim anında iki kat fiyat istenmesi üzerine kargoyu teslim almadığını, ertesi günü 05550249845 numaralı telefondan kendi kullandığı telefona WhatsApp mesajı gönderilerek ödeme yapılmasını aksi takdirde yasal işlem yapılacağının belirtildiğini, mesaj gönderen numara profilinde bir avukat resmi olduğunu, resmin kendisine tanıdık geldiğini, internet ve sosyal medya araştırması sonucu resmin bana ait olduğunu tespit etmesi üzerine beni bilgilendirmek amacıyla aradığını belirtmiştir. Belirtilen numarayı isim vermeden müşteri gibi arayarak bilgi almaya çalıştım. Sonrasında kendimi tanıtarak yaptıklarının suç olduğunu ve suç duyurusunda bulunacağımı bildirdim. Bu şahıslar o kadar pişkin ve pervasız ki pes doğrusu! Şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum ve tuzağa düşmeyin diye ifşa ediyorum. Siz siz olun lütfen bilmediğiniz internet sitelerinden, piyasa fiyatının çok altında satışa sunulan malları almayın, mağdur olmayın.
Dolandırıcılar akla hayale gelmeyecek yöntemler uyguluyor. Bu kez Ordu Barosu Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz’ın fotoğrafını kullanıp dolandırıcılık yapan kişiler tespit edildi.

Baro Başkanı Av. Murat Poyraz konuya ilişkin şu uyarılarda bulundu;

Son zamanlarda internet mağazacılığı adı altında çok sayıda dolandırıcılık eylemine şahit olmaktayız.

Ama bu sefer dolandırıcı faka bastı, sert kayaya çarptı.

Bugün Samsun'un Havza ilçesinden bir şahıs ofisime ulaşarak, bir internet mağazasından teslim ödemeli ayakkabı siparişi verdiğini, ayakabının kargo ile adresine geldiğini, kendisinden teslim anında iki kat fiyat istenmesi üzerine kargoyu teslim almadığını, ertesi günü 05550249845 numaralı telefondan kendi kullandığı telefona WhatsApp mesajı gönderilerek ödeme yapılmasını aksi takdirde yasal işlem yapılacağının belirtildiğini, mesaj gönderen numara profilinde bir avukat resmi olduğunu, resmin kendisine tanıdık geldiğini, internet ve sosyal medya araştırması sonucu resmin bana ait olduğunu tespit etmesi üzerine beni bilgilendirmek amacıyla aradığını belirtmiştir.

Belirtilen numarayı isim vermeden müşteri gibi arayarak bilgi almaya çalıştım. Sonrasında kendimi tanıtarak yaptıklarının suç olduğunu ve suç duyurusunda bulunacağımı bildirdim.

Bu şahıslar o kadar pişkin ve pervasız ki pes doğrusu!

Şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum ve tuzağa düşmeyin diye ifşa ediyorum.

Siz siz olun lütfen bilmediğiniz internet sitelerinden, piyasa fiyatının çok altında satışa sunulan malları almayın, mağdur olmayın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.