“Dünkü Çocuklar” bu defa Bakanlık için oynadı

SANAT 17.05.2018 - 09:00, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1930+ kez okundu.
 

“Dünkü Çocuklar” bu defa Bakanlık için oynadı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın eski yöresel oyunlarının derlenip, güncelleme ve arşivleme çalışmasına Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği üyeleri, eski çocuk oyunlarını oynayarak destek oldu.
Dernek üyeleri tentürük, bokuç, pıtık, sütpişti oyunlarını oynayarak anlattılar. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın eski yöresel oyunlarının derlenip, güncelleme ve arşivleme çalışması il genelinde 10 gün sürecek Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Kalaycı, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlıktan ekibin Ankara’dan Ordu’ya yöresel oyunların çekimi için geldiğini söyledi. Ordu bölgesindeki eski oyunların ve eski hikayelerin dinlenip çekimlerinin yapıldığını belirten Şakir Kalaycı, yapılan çalışmaya ilişkin şunları söyledi: “Ünye’ye geldiklerinde Kaymakamlığa gittiklerinde, günümüzde eski oyunları kim anlatır, oynarlar dediklerinde bizle irtibata geçtiler. Bunun devamında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı arşivi için eski çocuk oyunlarımızı oynadık ve yaşanmış yöresel hikayeler anlattık. Tentürük, süt pişti, pıtık, bokuç oyunlarımızı oynadık. Biz oynarken çekimler yapıldı ve sonrasında kurallarını anlattık. Onlar hem oyununun oynama şeklinin çekimini yaptılar, hem de biz oyunun kurallarını anlattık, onlar da derleme yaptılar. Bakanlık eski oyunları derleyip güncellemek istiyor, bizde kendilerine yardımcı olmaya çalıştık.” Kalaycı, Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği olarak hedeflerinin çocuklar ve Ünye olduğunu, mümkün olduğu kadar Ünye’yi dışarıda tanıtmak ve çocuk oyunları oynayarak eski oyunların çocuklara oynatmayı istediklerini vurgulayarak, “Başarabilirsek Ünye’de çocuk oyunları festivali yapmak istiyoruz.”dedi.  
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın eski yöresel oyunlarının derlenip, güncelleme ve arşivleme çalışmasına Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği üyeleri, eski çocuk oyunlarını oynayarak destek oldu.

Dernek üyeleri tentürük, bokuç, pıtık, sütpişti oyunlarını oynayarak anlattılar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın eski yöresel oyunlarının derlenip, güncelleme ve arşivleme çalışması il genelinde 10 gün sürecek

Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Kalaycı, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlıktan ekibin Ankara’dan Ordu’ya yöresel oyunların çekimi için geldiğini söyledi.

Ordu bölgesindeki eski oyunların ve eski hikayelerin dinlenip çekimlerinin yapıldığını belirten Şakir Kalaycı, yapılan çalışmaya ilişkin şunları söyledi:

“Ünye’ye geldiklerinde Kaymakamlığa gittiklerinde, günümüzde eski oyunları kim anlatır, oynarlar dediklerinde bizle irtibata geçtiler. Bunun devamında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı arşivi için eski çocuk oyunlarımızı oynadık ve yaşanmış yöresel hikayeler anlattık. Tentürük, süt pişti, pıtık, bokuç oyunlarımızı oynadık. Biz oynarken çekimler yapıldı ve sonrasında kurallarını anlattık. Onlar hem oyununun oynama şeklinin çekimini yaptılar, hem de biz oyunun kurallarını anlattık, onlar da derleme yaptılar. Bakanlık eski oyunları derleyip güncellemek istiyor, bizde kendilerine yardımcı olmaya çalıştık.”

Kalaycı, Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği olarak hedeflerinin çocuklar ve Ünye olduğunu, mümkün olduğu kadar Ünye’yi dışarıda tanıtmak ve çocuk oyunları oynayarak eski oyunların çocuklara oynatmayı istediklerini vurgulayarak, “Başarabilirsek Ünye’de çocuk oyunları festivali yapmak istiyoruz.”dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.