Dünya Çapında Ödül alacak Bir Proje Yapmak İstiyoruz

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 27.01.2020 - 22:57, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1559+ kez okundu.
 

Dünya Çapında Ödül alacak Bir Proje Yapmak İstiyoruz

NKY Mimarlık ve Mühendislik Ceo’su Birhan Emre Yazıcı, Ordu Şehir Hastanesi projesi ile ilgili, “Ordu’ya yakışır çok özgür, çok güzel ve dünya çapında ödül alacak bir proje yapmak istiyoruz” dedi.
Ordu Şehir Hastanesi’nin proje ihalesini alan NKY Mimarlık ve Mühendislik’in Ceo’su Birhan Emre Yazıcı, Ordu Olay Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Şirketlerinin 35 yıllık sadece mimarlık ve mühendislik üzerine çalışmalar yaptığını belirten Yazıcı, Ordu’ya dünya çapında ödül alacak hastane projesi yapmak istediklerini söyledi. Aslen Trabzonlu olmaları nedeniyle Ordu Şehir Hastanesi projesini önemsediklerini kaydeden Yazıcı, “Bu firmanın sahipleri Trabzonlu. Ben de Trabzonluyum. Bu nedenle bizim için Ordu Şehir Hastanesi projesi çok önem arz ediyor. Sonuçta bizim memleketimiz. Orası için çok ciddi ve güzel bir çalışma yapmak istiyoruz. Özellikle Ordu’da İl Sağlık Müdürlüğü ile proje öncesi bir çalışma yapılacak. Çünkü Sağlık Bakanlığı’nın elindeki ihtiyaç programları bizi çok fazla doyuramadı. O yüzden belki de biz bir ekip gönderip, Ordu’nun genel olarak ihtiyacı olan bir hastanenin planını yapacağız” diye konuştu. ‘ORDU’NUN RÖNTGENİNİ ÇEKMEMİZ GEREKİYOR’ Yapılacak olan hastanenin bin 100 yataklı olacağına dikkat çeken Yazıcı, “Yatak sayısı büyük bir hastane ama bu yatak sayısının dağılımını çok doğru yapmak gerekiyor. Bunun ne kadar ne kadarı çocuk hastanesi, ne kadarı onkoloji olacak, yani hangi branşlara nasıl dağıtılacağı konusunda Ordu’nun röntgenini çekmemiz gerekiyor. Öncelikle biz bu konularla ilgili bir çalışma yapacağız. Gerekirse oradaki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek Ordu’nun sağlık alanındaki ihtiyaçları doğrultusunda bir yol haritası da çizebiliriz” şeklinde konuştu. ‘TEKNOLOJİNİN SON SINIRLARINI ZORLAYACAĞIZ’ Ordu’ya dünya çapında ödüllü bir proje kazandırmak istediklerini kaydeden Yazıcı, “Biz çok iddialı bir firmayız. Birçok projemizle ödül aldık. Elimizi sürdüğümüz işlerde ne yaparsak yapalım biz yarışma bir firma olduğumuz için ödül almak isteriz. O yüzden de Ordu Şehir Hastanesi’nde teknolojinin son sınırlarını zorlayacağız, hem de bu yeni akıllı hastane sistemlerini bunların hepsini en iyi şekilde biz bu projeye aktaracağız. Akabinde de Ordu’ya yakışır çok özgür, çok güzel ve dünya çapında ödül alacak bir proje yapmak istiyoruz. Amacımız ve hedefimiz budur” ifadelerinde bulundu. 41 LOKASYONDA 1800 PERSONELİYLE HİZMET VERİYOR Son olarak şirketin genel yapısıyla ilgili de bilgi veren Yazıcı, şöyle konuştu: “Firmamız 2018 yılında Amerika’da Bilkent Şehir Hastanesi projesiyle dünyanın en iyi sağlık yapısı ödülünü aldı. NKY, son üç yıldır da Cumhuriyet tarihinin ilk ENR listesinde yüz firma arasına giren Türk dizayn firmasıdır. NKY’nin şu an bünyesinde 1800’den fazla mimar ve mühendis çalışıyor. Suudi Arabistan’da, Dubai’de, Kuveyt’te, Londra’da, Ankara’da olmak üzere 41 faklı lokasyonda ofisleri olan safkan bir mühendislik firmasıdır.”
NKY Mimarlık ve Mühendislik Ceo’su Birhan Emre Yazıcı, Ordu Şehir Hastanesi projesi ile ilgili, “Ordu’ya yakışır çok özgür, çok güzel ve dünya çapında ödül alacak bir proje yapmak istiyoruz” dedi.

Ordu Şehir Hastanesi’nin proje ihalesini alan NKY Mimarlık ve Mühendislik’in Ceo’su Birhan Emre Yazıcı, Ordu Olay Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Şirketlerinin 35 yıllık sadece mimarlık ve mühendislik üzerine çalışmalar yaptığını belirten Yazıcı, Ordu’ya dünya çapında ödül alacak hastane projesi yapmak istediklerini söyledi. Aslen Trabzonlu olmaları nedeniyle Ordu Şehir Hastanesi projesini önemsediklerini kaydeden Yazıcı, “Bu firmanın sahipleri Trabzonlu. Ben de Trabzonluyum. Bu nedenle bizim için Ordu Şehir Hastanesi projesi çok önem arz ediyor. Sonuçta bizim memleketimiz. Orası için çok ciddi ve güzel bir çalışma yapmak istiyoruz. Özellikle Ordu’da İl Sağlık Müdürlüğü ile proje öncesi bir çalışma yapılacak. Çünkü Sağlık Bakanlığı’nın elindeki ihtiyaç programları bizi çok fazla doyuramadı. O yüzden belki de biz bir ekip gönderip, Ordu’nun genel olarak ihtiyacı olan bir hastanenin planını yapacağız” diye konuştu.

‘ORDU’NUN RÖNTGENİNİ ÇEKMEMİZ GEREKİYOR’

Yapılacak olan hastanenin bin 100 yataklı olacağına dikkat çeken Yazıcı, “Yatak sayısı büyük bir hastane ama bu yatak sayısının dağılımını çok doğru yapmak gerekiyor. Bunun ne kadar ne kadarı çocuk hastanesi, ne kadarı onkoloji olacak, yani hangi branşlara nasıl dağıtılacağı konusunda Ordu’nun röntgenini çekmemiz gerekiyor. Öncelikle biz bu konularla ilgili bir çalışma yapacağız. Gerekirse oradaki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek Ordu’nun sağlık alanındaki ihtiyaçları doğrultusunda bir yol haritası da çizebiliriz” şeklinde konuştu.

‘TEKNOLOJİNİN SON SINIRLARINI ZORLAYACAĞIZ’

Ordu’ya dünya çapında ödüllü bir proje kazandırmak istediklerini kaydeden Yazıcı, “Biz çok iddialı bir firmayız. Birçok projemizle ödül aldık. Elimizi sürdüğümüz işlerde ne yaparsak yapalım biz yarışma bir firma olduğumuz için ödül almak isteriz. O yüzden de Ordu Şehir Hastanesi’nde teknolojinin son sınırlarını zorlayacağız, hem de bu yeni akıllı hastane sistemlerini bunların hepsini en iyi şekilde biz bu projeye aktaracağız. Akabinde de Ordu’ya yakışır çok özgür, çok güzel ve dünya çapında ödül alacak bir proje yapmak istiyoruz. Amacımız ve hedefimiz budur” ifadelerinde bulundu.

41 LOKASYONDA 1800 PERSONELİYLE HİZMET VERİYOR

Son olarak şirketin genel yapısıyla ilgili de bilgi veren Yazıcı, şöyle konuştu: “Firmamız 2018 yılında Amerika’da Bilkent Şehir Hastanesi projesiyle dünyanın en iyi sağlık yapısı ödülünü aldı. NKY, son üç yıldır da Cumhuriyet tarihinin ilk ENR listesinde yüz firma arasına giren Türk dizayn firmasıdır. NKY’nin şu an bünyesinde 1800’den fazla mimar ve mühendis çalışıyor. Suudi Arabistan’da, Dubai’de, Kuveyt’te, Londra’da, Ankara’da olmak üzere 41 faklı lokasyonda ofisleri olan safkan bir mühendislik firmasıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.