Durakların Türkiye Başarısı

BÖLGE GÜNDEMİ 05.06.2018 - 00:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2570+ kez okundu.
 

Durakların Türkiye Başarısı

2017 yılı sonuçlarına göre ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren Durak Fındık A.Ş., Türkiye’de fındık sektöründeki işletmeler arasında birinci oldu. Durak Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Durak, “Durak Fındık olarak daha kaliteli ürün üretmeye ve daha da büyümeye başladık” dedi.
İSO’nun “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasının 2017 sonuçlarına göre, ilk 500 arasına giren Durak Fındık A.Ş., Türkiye’de fındık sektöründeki işletmeler arasında 1’inci sıraya yerleşti. Durak Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Durak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “1991 yılında Terme/Samsun’da ikinci fındık kırma tesisi kuruldu. Proje üretim ortağı olarak Organik Çiğ Fındık üretimine başlandı. 2001 yılında Akçakoca cinsi fındığı ile üretim çeşidini artırmak amacıyla Hendek/Sakarya’da üçüncü fındık kırma tesisi kuruldu. 2006 Uluslararası gıda şirketlerinin öncülerinden Cargill firmasının Hendek/Sakarya’daki Fındık İşleme Entegre tesisini satın alınarak yüksek kalitede işlenmiş fındık ürün portföyüne eklendi. Durak Fındık olarak daha kaliteli ürün üretmeye ve daha da büyümeye başladık” dedi. Yenilikler yapıyoruz Durak, “Çalışmak, çok çalışmak ve toplu olarak çalışmak kişisel değil bütün olarak çalışmaktır. A’dan Z’ye elemanlarımızın çalışmasıyla şirketini düşünmesiyle bu başarı sağlandı. Sizlerin aracılığınızla çalışanlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. En ufak işten en yüksekteki yere kadar herkesin canı gönülden çalışması, yeniliklere ayak uydurması ve devamlı kendini yenilemesi şirketimizin ana başarılarından biridir. Yenilikler yaparak yürütmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Ben değil biz olursak başarılı oluruz Hasan Basri Durak, birliktelik mesajı da vererek, “Ben değil biz politikası güdülürse her zaman başarılı olunur. Bu durum ülkemiz için de geçerli, şirketler için de geçerlidir. Ben’ değil ‘biz’ politikası güdülürse her zaman başarılı olunacağına inanıyorum. Ben, bir kişidir; biz, çoktur; tek olmak Allah’a mahsustur” ifadelerinde bulundu. Öte yandan Ordu’dan İSO listesinde Durak Fındığın yanı sıra Doğuş Çay ve Poyraz Poyraz Fındık yer aldı.  
2017 yılı sonuçlarına göre ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren Durak Fındık A.Ş., Türkiye’de fındık sektöründeki işletmeler arasında birinci oldu. Durak Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Durak, “Durak Fındık olarak daha kaliteli ürün üretmeye ve daha da büyümeye başladık” dedi.

İSO’nun “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasının 2017 sonuçlarına göre, ilk 500 arasına giren Durak Fındık A.Ş., Türkiye’de fındık sektöründeki işletmeler arasında 1’inci sıraya yerleşti. Durak Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Durak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “1991 yılında Terme/Samsun’da ikinci fındık kırma tesisi kuruldu. Proje üretim ortağı olarak Organik Çiğ Fındık üretimine başlandı. 2001 yılında Akçakoca cinsi fındığı ile üretim çeşidini artırmak amacıyla Hendek/Sakarya’da üçüncü fındık kırma tesisi kuruldu. 2006 Uluslararası gıda şirketlerinin öncülerinden Cargill firmasının Hendek/Sakarya’daki Fındık İşleme Entegre tesisini satın alınarak yüksek kalitede işlenmiş fındık ürün portföyüne eklendi. Durak Fındık olarak daha kaliteli ürün üretmeye ve daha da büyümeye başladık” dedi.

Yenilikler yapıyoruz

Durak, “Çalışmak, çok çalışmak ve toplu olarak çalışmak kişisel değil bütün olarak çalışmaktır. A’dan Z’ye elemanlarımızın çalışmasıyla şirketini düşünmesiyle bu başarı sağlandı. Sizlerin aracılığınızla çalışanlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. En ufak işten en yüksekteki yere kadar herkesin canı gönülden çalışması, yeniliklere ayak uydurması ve devamlı kendini yenilemesi şirketimizin ana başarılarından biridir. Yenilikler yaparak yürütmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Ben değil biz olursak başarılı oluruz

Hasan Basri Durak, birliktelik mesajı da vererek, “Ben değil biz politikası güdülürse her zaman başarılı olunur. Bu durum ülkemiz için de geçerli, şirketler için de geçerlidir. Ben’ değil ‘biz’ politikası güdülürse her zaman başarılı olunacağına inanıyorum. Ben, bir kişidir; biz, çoktur; tek olmak Allah’a mahsustur” ifadelerinde bulundu.

Öte yandan Ordu’dan İSO listesinde Durak Fındığın yanı sıra Doğuş Çay ve Poyraz Poyraz Fındık yer aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.