Durugöl ile Migros Meclis’e taşındı VAHŞİ UYGULAMALAR

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 02.12.2018 - 15:48, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1268+ kez okundu.
 

Durugöl ile Migros Meclis’e taşındı VAHŞİ UYGULAMALAR

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Bahçelievler Mahallesi ile Durugöl Mahallesi’ndeki arazilerin çok katlı konut inşaatına açıklamasıyla ilgili; “Bunlar denizin hemen kenarında olan araziler olması sebebiyle şehri betonlaştıran, silueti acımasızsa bozacak olan vahşi uygulamalardır” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu’daki çevre katliamlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Enginyurt, Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Migros Alışveriş Merkezi ile Durugöl Mahallesi’ndeki spor ve rekreasyon alanının satılarak çok katlı konut inşaatına açılmasına tepki gösterdi. Yapılan satışları ‘vahşi uygulama’ olarak nitelendiren Enginyurt, “Çevre deyince kendi memleketimdeki çevrenin ne durumda olduğu da aklıma geliyor ve gündeme getirmek zorunda kaldığımı düşündüğüm için söz aldım. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sattığı araziler var. Bu arazilerden bir tanesi Migros Alışveriş Merkezi olarak ifadelendirdiğimiz bir alışveriş merkezinin arsası. Bir diğeri de Durugöl Mahallesi’nde şehrin en güzel alanındaki bir arazi. Bu araziler belediye tarafından alındı ve sonrasında belediyemiz tüccar mantığıyla, kar ediyorum düşüncesiyle bu arazileri satışa çıkarttı. Araziler satışa çıkarken kat hakkı 6 kat iken, çevrede de en fazla 6 kat varken, Migros arazisinde 17 kata izin verildi. Durugöl arazisinde de 21 kata kadar izin verildi. Bunlar denizin hemen kenarında olan araziler olması sebebiyle şehri betonlaştıran, silueti acımasızsa bozacak olan vahşi uygulamalardır. Bundan geri dönülmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizin huzurlarınızda bizi dinleyeceklere sesleniyorum; bu şehir katliamını önlemek gerekiyor. Sırf birileri üç kuruş fazla kazanacak diye çevre katliamına müsaade edilmemelidir” diye konuştu. Fatsa yaşanmaz hale geldi Enginyurt, Fatsa’da çöp depolama alanı ile ilgili de yaptığı konuşmada; “Fatsa ilçesi Ordu’nun en güzel ilçelerinden bir tanesi. Sahil kenarında, muhteşem bir doğa, denizle yeşilin bütünleştiği bir ilçemiz. Bu ilçemizde Korgan yolu üzerinde 2 kilometre mesafede bir özel şahsa ait arazi kiralanarak buraya çöp dökülmeye başlandı. Şehir hem yazın hem de kışın artık oturulmaz hale geldi. Böylesine muhteşem bir güzelliğe sahip Fatsa ilçemizi çöp depolama alanı her geçen gün yaşanmaz hale getiriyor. Bunun bir an önce çözülmesi gerektiğini düşüyorum” ifadelerinde bulundu. Sokaklarda balık tutar hale geldik Enginyurt, “Altınordu ilçesinde Altınordu Belediyesi maalesef büyük bir çevre kirliliğine sebep olacak uygulamaları tam da seçime giderken hayata geçirdi. Kış ayına girerken şehrin bütün parke taşları söküldü, şehir sokaklarında artık denizde balık tutmaya gerek kalmadı, sokak aralarında çok rahat balık tutar hale geldik. Bunlar şehir için hiç hoş görüntüler değil” şeklinde konuştu.
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Bahçelievler Mahallesi ile Durugöl Mahallesi’ndeki arazilerin çok katlı konut inşaatına açıklamasıyla ilgili; “Bunlar denizin hemen kenarında olan araziler olması sebebiyle şehri betonlaştıran, silueti acımasızsa bozacak olan vahşi uygulamalardır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu’daki çevre katliamlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Enginyurt, Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Migros Alışveriş Merkezi ile Durugöl Mahallesi’ndeki spor ve rekreasyon alanının satılarak çok katlı konut inşaatına açılmasına tepki gösterdi. Yapılan satışları ‘vahşi uygulama’ olarak nitelendiren Enginyurt, “Çevre deyince kendi memleketimdeki çevrenin ne durumda olduğu da aklıma geliyor ve gündeme getirmek zorunda kaldığımı düşündüğüm için söz aldım. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sattığı araziler var. Bu arazilerden bir tanesi Migros Alışveriş Merkezi olarak ifadelendirdiğimiz bir alışveriş merkezinin arsası. Bir diğeri de Durugöl Mahallesi’nde şehrin en güzel alanındaki bir arazi. Bu araziler belediye tarafından alındı ve sonrasında belediyemiz tüccar mantığıyla, kar ediyorum düşüncesiyle bu arazileri satışa çıkarttı. Araziler satışa çıkarken kat hakkı 6 kat iken, çevrede de en fazla 6 kat varken, Migros arazisinde 17 kata izin verildi. Durugöl arazisinde de 21 kata kadar izin verildi. Bunlar denizin hemen kenarında olan araziler olması sebebiyle şehri betonlaştıran, silueti acımasızsa bozacak olan vahşi uygulamalardır. Bundan geri dönülmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizin huzurlarınızda bizi dinleyeceklere sesleniyorum; bu şehir katliamını önlemek gerekiyor. Sırf birileri üç kuruş fazla kazanacak diye çevre katliamına müsaade edilmemelidir” diye konuştu.

Fatsa yaşanmaz hale geldi

Enginyurt, Fatsa’da çöp depolama alanı ile ilgili de yaptığı konuşmada; “Fatsa ilçesi Ordu’nun en güzel ilçelerinden bir tanesi. Sahil kenarında, muhteşem bir doğa, denizle yeşilin bütünleştiği bir ilçemiz. Bu ilçemizde Korgan yolu üzerinde 2 kilometre mesafede bir özel şahsa ait arazi kiralanarak buraya çöp dökülmeye başlandı. Şehir hem yazın hem de kışın artık oturulmaz hale geldi. Böylesine muhteşem bir güzelliğe sahip Fatsa ilçemizi çöp depolama alanı her geçen gün yaşanmaz hale getiriyor. Bunun bir an önce çözülmesi gerektiğini düşüyorum” ifadelerinde bulundu.

Sokaklarda balık tutar hale geldik

Enginyurt, “Altınordu ilçesinde Altınordu Belediyesi maalesef büyük bir çevre kirliliğine sebep olacak uygulamaları tam da seçime giderken hayata geçirdi. Kış ayına girerken şehrin bütün parke taşları söküldü, şehir sokaklarında artık denizde balık tutmaya gerek kalmadı, sokak aralarında çok rahat balık tutar hale geldik. Bunlar şehir için hiç hoş görüntüler değil” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.