Ebeler Haftası kutlandı

YAŞAM 02.05.2019 - 13:59, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2133+ kez okundu.
 

Ebeler Haftası kutlandı

22-28 Nisan Ebeler Haftası kutlandı. Ebeler Haftası nedeniyle Ünye Devlet Hastanesi'nde kutlama etkinliği düzenlendi, kutlama pastası kesildi.
Ebeler Haftası nedeniyle Ünye Devlet Hastanesi'nde kutlama programı yapıldı. Hastane Başhekimi Op.Dr. Güray Yılmaz ile birlikte hastane idari kadrosu Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi ile Doğum salonunda görev yapan ebeleri ziyaret ederek günlerini kutladılar ve günün anısına pasta kestiler.  Kutlama ile ilgili bir konuşma yapan Hastane Başhekimi Op.Dr. Güray Yılmaz “Ağır fedakarlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebeler sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir.” dedi. Ebelik tarihin en eski mesleklerinden biri olduğuna dikkat çeken Op.Dr. Yılmaz “Ebeler insanlığın varoluşu ile başlar. Ebeler kadının ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Geçmiş tarihimize baktığımızda ebelik mesleği gece gündüz durmadan zor koşullarda icra ediliyordu, son yıllarda sağlık alanında yapılan ciddi çalışmalarla günümüzde hastanelerimizde iyi koşullarda yerine getiriliyor. Elbetteki bu mesleği yapan ebelerimiz sahada doğum öncesi ve sonrasında anneleri bebek gelişimi hususunda da bilinçlendirmesine vesile olmaktadır.” diye konuştu.
22-28 Nisan Ebeler Haftası kutlandı. Ebeler Haftası nedeniyle Ünye Devlet Hastanesi'nde kutlama etkinliği düzenlendi, kutlama pastası kesildi.

Ebeler Haftası nedeniyle Ünye Devlet Hastanesi'nde kutlama programı yapıldı. Hastane Başhekimi Op.Dr. Güray Yılmaz ile birlikte hastane idari kadrosu Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi ile Doğum salonunda görev yapan ebeleri ziyaret ederek günlerini kutladılar ve günün anısına pasta kestiler. 
Kutlama ile ilgili bir konuşma yapan Hastane Başhekimi Op.Dr. Güray Yılmaz “Ağır fedakarlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebeler sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir.” dedi.
Ebelik tarihin en eski mesleklerinden biri olduğuna dikkat çeken Op.Dr. Yılmaz “Ebeler insanlığın varoluşu ile başlar. Ebeler kadının ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Geçmiş tarihimize baktığımızda ebelik mesleği gece gündüz durmadan zor koşullarda icra ediliyordu, son yıllarda sağlık alanında yapılan ciddi çalışmalarla günümüzde hastanelerimizde iyi koşullarda yerine getiriliyor. Elbetteki bu mesleği yapan ebelerimiz sahada doğum öncesi ve sonrasında anneleri bebek gelişimi hususunda da bilinçlendirmesine vesile olmaktadır.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.