Ekmeğe zam kapıda!

EKONOMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 05.07.2018 - 11:09, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1613+ kez okundu.
 

Ekmeğe zam kapıda!

Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı, un fiyatları karşısında fırıncıların artık pes ettiğini belirterek, ekmek fiyatına zam yapılacağını açıkladı.
Doğalgaz, köprü ve tünel geçiş ücretleri, akaryakıt derken zam sağanağı ekmek fiyatlarını da vurmaya hazırlanıyor. Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından buğday alım fiyatının bin 50 lira olarak açıkladığını dile getirirken “Bir de satım fiyatı olarak bin 120 lira gibi bir rakam koydu. Bin 120 lira yüzde 7’lik bir artışa denk geliyor. Bin 50 lira da önceki seneye göre yüzde 12’lik bir artış eder” diye konuştu. 25 kuruşluk zam olabilir “Yani TMO toplam yüzde 19’luk bir makas belirledi. Dolayısıyla sezona girmeden önce bizim maliyetlerimiz bin liralardaydı” diyen Yazıcı, “Buğdaydaki kalite kaybını da hesaba katarsak un fiyatına yüzde 10-15 bandında zam gelir. O da zaten şu an enflasyon oranıyla aynı seviyede. Olağan dışı bir durum değil. Bizde unun çuvalına 10 lira zam gelse, bunun ekmeğe yüzde 30 oranında etki ettiğini düşünürsek, 25 kuruş gibi bir fiyat artışı olacaktır” ifadelerinde bulundu. Şu anda 1 lira 25 kuruşa satılan ekmek fiyatının önümüzdeki günlerde 1 lira 50 kuruş olması bekleniyor.  
Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı, un fiyatları karşısında fırıncıların artık pes ettiğini belirterek, ekmek fiyatına zam yapılacağını açıkladı.

Doğalgaz, köprü ve tünel geçiş ücretleri, akaryakıt derken zam sağanağı ekmek fiyatlarını da vurmaya hazırlanıyor. Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından buğday alım fiyatının bin 50 lira olarak açıkladığını dile getirirken “Bir de satım fiyatı olarak bin 120 lira gibi bir rakam koydu. Bin 120 lira yüzde 7’lik bir artışa denk geliyor. Bin 50 lira da önceki seneye göre yüzde 12’lik bir artış eder” diye konuştu.

25 kuruşluk zam olabilir

“Yani TMO toplam yüzde 19’luk bir makas belirledi. Dolayısıyla sezona girmeden önce bizim maliyetlerimiz bin liralardaydı” diyen Yazıcı, “Buğdaydaki kalite kaybını da hesaba katarsak un fiyatına yüzde 10-15 bandında zam gelir. O da zaten şu an enflasyon oranıyla aynı seviyede. Olağan dışı bir durum değil. Bizde unun çuvalına 10 lira zam gelse, bunun ekmeğe yüzde 30 oranında etki ettiğini düşünürsek, 25 kuruş gibi bir fiyat artışı olacaktır” ifadelerinde bulundu.

Şu anda 1 lira 25 kuruşa satılan ekmek fiyatının önümüzdeki günlerde 1 lira 50 kuruş olması bekleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.