Ekmeği Pahalı mı yiyoruz ?

BÖLGE GÜNDEMİ 14.10.2018 - 22:07, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2278+ kez okundu.
 

Ekmeği Pahalı mı yiyoruz ?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Ünye eski Temsilcisi Cavit Arslan, Ünye’de 2 liraya satılan 400 gram ekmeğin en az 450 gram olması gerektiğini söyledi.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Ünye eski Temsilcisi Cavit Arslan, Ünye’de 2 liraya satılan 400 gram ekmeğin en az 450 gram olması gerektiğini söyledi. Arslan, “Arkadaşlarımız ekmeği Ankara ile eşdeğer satıyorlar, Ankara merkezde ki fırıncı 7-8 bin lira kira ödeyecek, burada ki fırıncı 2 bin lira ödeyecek ama aynı fiyata ekmek satacak, bu aldatmaca ve hiledir.” dedi.   Türkiye Fırıncılar Federasyonu Ünye eski Temsilcisi Cavit Arslan, Ünye’deki ekmek fiyatlarını eleştirdi. Arslan, yaptığı basın açıklamasında, Ankara’da kira ve personel giderlerinin daha fazla olmasına rağmen 200 gram ekmeğin 1 liraya satıldığını, kira ve personel gibi maliyetin daha düşük olduğu Ünye’de 400 gram ekmeğin 2 liraya satıldığını ifade ederek, “Maliyet girdilerine göre fiyat verilmelidir.” dedi. -“Ankara ile Ünye’nin girdi maliyetleri aynı değil”- Kendi döneminde girdi maliyetlerini göz önünde bulundurarak fiyat belirlediklerini ifade eden Arslan, “Ekmek üretiminde fırıncılarımızın 27 kalem girdisi var. Eskiden biz fiyat artışı yaparken Ünye Kaymakamımıza ve Ordu Valimize danışıyorduk. Vali bey bize ‘maliyet hesaplamalarında İstanbul ve Ankara’da ekmek fiyatları 200 gram ise siz aynı fiyata 250 gram yapacaksınız’ diyordu. ‘Çünkü Ankara’nın girdi maliyetleri ile Ünye’nin girdi maliyetleri aynı değil’ diyordu. Örneğin Ankara’da 250 gram ekmek 1 lira ise Ünye’de 300 gram ekmek 1 lira tarifesi veriyorlardı. Ben Ünye’de 3 dönem kooperatif Başkanlığı son 5 yıl ise Fırıncılar Odası Başkanlığı yaptım. Biz fiyatları ayarlarken bunu göz önünde bulunduruyorduk.” dedi. -“Bu aldatmaca ve hiledir”- Ünye’de ekmeğin Ankara ve İstanbul’la aynı fiyata satılmaması gerektiğini belirten Arslan, Ünye’de maliyet giderlerinin düşük olduğunu ve fiyat belirlenirken bunun göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:   “Günümüzde fiyatlar Ankara, İstanbul ile eş değer olmaya başladı. Fırınlarda denetimler bu minvalde yapılmalıdır. Belediyemiz, Kaymakam Bey ve denetçiler şunlara dikkat etmelidir. Bakanlığımızın açıklamalarına göre 200 gram ekmek 1 liradır. Yani Türkiye genelinde ekmek bu fiyatın üzerine satılamaz.  Ama altına satılamaz diye bir şey yoktur. Maliyet girdilerine göre fiyat verilmelidir. Ankara’daki fırın kiraları ile Ünye’deki fırın kiraları bir değil. Ünye’deki bir fırın 2-2 bin 500 lira kira veriyorsa Ankara’da bu kira 7,5-8 bin lira. Ünye’de bir işçi aylık 2 bin liraya çalışıyorsa Ankara İstanbul’da bu 4,5-5 bin liraya çalışıyor. Ünye’de ikili ekmek 450-500 gram olması gerekirken, arkadaşlarımız ekmeği Ankara ile eşdeğer satıyorlar. Ankara merkezdeki fırıncı 7-8 bin lira kira ödeyecek, burada ki fırıncı 2 bin lira ödeyecek ama aynı fiyata ekmek satacak bu aldatmaca ve hiledir.” 
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Ünye eski Temsilcisi Cavit Arslan, Ünye’de 2 liraya satılan 400 gram ekmeğin en az 450 gram olması gerektiğini söyledi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Ünye eski Temsilcisi Cavit Arslan, Ünye’de 2 liraya satılan 400 gram ekmeğin en az 450 gram olması gerektiğini söyledi. Arslan, “Arkadaşlarımız ekmeği Ankara ile eşdeğer satıyorlar, Ankara merkezde ki fırıncı 7-8 bin lira kira ödeyecek, burada ki fırıncı 2 bin lira ödeyecek ama aynı fiyata ekmek satacak, bu aldatmaca ve hiledir.” dedi.

 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Ünye eski Temsilcisi Cavit Arslan, Ünye’deki ekmek fiyatlarını eleştirdi.

Arslan, yaptığı basın açıklamasında, Ankara’da kira ve personel giderlerinin daha fazla olmasına rağmen 200 gram ekmeğin 1 liraya satıldığını, kira ve personel gibi maliyetin daha düşük olduğu Ünye’de 400 gram ekmeğin 2 liraya satıldığını ifade ederek, “Maliyet girdilerine göre fiyat verilmelidir.” dedi.

-“Ankara ile Ünye’nin girdi maliyetleri aynı değil”-

Kendi döneminde girdi maliyetlerini göz önünde bulundurarak fiyat belirlediklerini ifade eden Arslan, “Ekmek üretiminde fırıncılarımızın 27 kalem girdisi var. Eskiden biz fiyat artışı yaparken Ünye Kaymakamımıza ve Ordu Valimize danışıyorduk. Vali bey bize ‘maliyet hesaplamalarında İstanbul ve Ankara’da ekmek fiyatları 200 gram ise siz aynı fiyata 250 gram yapacaksınız’ diyordu. ‘Çünkü Ankara’nın girdi maliyetleri ile Ünye’nin girdi maliyetleri aynı değil’ diyordu. Örneğin Ankara’da 250 gram ekmek 1 lira ise Ünye’de 300 gram ekmek 1 lira tarifesi veriyorlardı. Ben Ünye’de 3 dönem kooperatif Başkanlığı son 5 yıl ise Fırıncılar Odası Başkanlığı yaptım. Biz fiyatları ayarlarken bunu göz önünde bulunduruyorduk.” dedi.

-“Bu aldatmaca ve hiledir”-

Ünye’de ekmeğin Ankara ve İstanbul’la aynı fiyata satılmaması gerektiğini belirten Arslan, Ünye’de maliyet giderlerinin düşük olduğunu ve fiyat belirlenirken bunun göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

 

“Günümüzde fiyatlar Ankara, İstanbul ile eş değer olmaya başladı. Fırınlarda denetimler bu minvalde yapılmalıdır. Belediyemiz, Kaymakam Bey ve denetçiler şunlara dikkat etmelidir. Bakanlığımızın açıklamalarına göre 200 gram ekmek 1 liradır. Yani Türkiye genelinde ekmek bu fiyatın üzerine satılamaz.  Ama altına satılamaz diye bir şey yoktur. Maliyet girdilerine göre fiyat verilmelidir. Ankara’daki fırın kiraları ile Ünye’deki fırın kiraları bir değil. Ünye’deki bir fırın 2-2 bin 500 lira kira veriyorsa Ankara’da bu kira 7,5-8 bin lira. Ünye’de bir işçi aylık 2 bin liraya çalışıyorsa Ankara İstanbul’da bu 4,5-5 bin liraya çalışıyor. Ünye’de ikili ekmek 450-500 gram olması gerekirken, arkadaşlarımız ekmeği Ankara ile eşdeğer satıyorlar. Ankara merkezdeki fırıncı 7-8 bin lira kira ödeyecek, burada ki fırıncı 2 bin lira ödeyecek ama aynı fiyata ekmek satacak bu aldatmaca ve hiledir.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.