Ekmek sofralara katkısız gelecek

EKONOMİ (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 26.03.2013 - 13:25, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1573+ kez okundu.
 

Ekmek sofralara katkısız gelecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Fırıncılar Federasyonu'nca yapılacak çalışmayla ekmek yapımında katkı maddelerinin kullanımı yasaklanacak.
 Sofraların vazgeçilmezi ekmekte ''katkısız'' dönem başlıyor. Başlatılacak çalışmayla katkı maddeleri, ekmek yapımında kullanılamayacak. Daha çabuk pişmesini ve geç bayatlamasını sağladığı için kullanılan katkı maddelerinin yasaklanmasıyla, ekmeğin daha lezzetli olması ve israfın azaltılması hedefleniyor. Bu çalışmayla, ekmekte artık asetik asit, potasyum asetat, sodyum asetat, kalsiyum asetat, laktik asit, askorbik asit, sodyum askorbat, kalsiyum askorbat, sodyum laktat, potasyum laktat ve kalsiyum laktat gibi katkı maddeleri yer almayacak. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yeni düzenlemeyle daha lezzetli ekmek üretileceğini belirterek, fiyatta artış olmayacağını da sözlerine ekledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Fırıncılar Federasyonu'nca yapılacak çalışmayla ekmek yapımında katkı maddelerinin kullanımı yasaklanacak.

 Sofraların vazgeçilmezi ekmekte ''katkısız'' dönem başlıyor. Başlatılacak çalışmayla katkı maddeleri, ekmek yapımında kullanılamayacak. Daha çabuk pişmesini ve geç bayatlamasını sağladığı için kullanılan katkı maddelerinin yasaklanmasıyla, ekmeğin daha lezzetli olması ve israfın azaltılması hedefleniyor.

Bu çalışmayla, ekmekte artık asetik asit, potasyum asetat, sodyum asetat, kalsiyum asetat, laktik asit, askorbik asit, sodyum askorbat, kalsiyum askorbat, sodyum laktat, potasyum laktat ve kalsiyum laktat gibi katkı maddeleri yer almayacak.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yeni düzenlemeyle daha lezzetli ekmek üretileceğini belirterek, fiyatta artış olmayacağını da sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.