Elektrik geliri hizmetlere kaynak oldu

BÖLGE GÜNDEMİ 07.04.2019 - 00:56, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1238+ kez okundu.
 

Elektrik geliri hizmetlere kaynak oldu

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Ordu'da elektrikle ilgili önemli bilgiler verdi.
Bakan Dönmez; elektrik dağıtımından 13 milyar hazineye girdiğini belirterek; "Bazı elektrik üretim tesislerimizi özelleştirerek 10 milyar dolar da bu şekilde hazineye girdi. Bu kime yansıdı? Ordu'nun sahil yolu yapılmamıştı, oraya kaynak oldu. Havaalanlarına kaynak oldu."  dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Dönmez, Türkiye'nin son 15 yılda 100 milyar doları aşan elektrik yatırımı yaptığını hatırlattı. Bakan Dönmez, "İki yıldır elektrik ihracatımız ithalatımızdan daha fazla olmaya başladı. Kısa bir tarih öncesine kadar elektriği de ithal etmek zorundaydık. Bu kolay olmadı. Yapılan yasalar düzenlemeler, ona bağlı yapılan ikinci düzenlemelerle birlikte piyasanın önünü açtık ve devlet belki de bir kuruş bile harcamadan doğalgazı bütün vatandaşlarımızla buluşturmuş oldu. Sırf elektrik sektöründe üretim, iletim, dağıtım yatırımlarının toplamı son 15 yılda 100 milyar doları aştı. Buna özel sektör, yerli ve yabancı Türkiye'deki bu piyasa güvenliğine, istikrara güvenerek yatırımlarını gerçekleştirdi" dedi. 23 milyar dolar kazandırdı Elektrik dağıtımı ve üretiminde bazı tesislerin özelleştirildiğini de kaydeden Bakan Dönmez, şunları söyledi:   "Elektrik dağıtımından 13 milyar dolar hazinemizin kasasına girdi. Yine bazı elektrik üretim tesislerimizi özelleştirmek suretiyle 10 milyar dolar da bu şekilde hazineye girdi. Sırf elektrik sektöründeki özelleştirmelerden 23 milyar dolar hazinenin kasasına girdi. Bu kime yansıdı? Ordu'nun sahil yolu yapılmamıştı, oraya kaynak oldu. Havaalanlarına kaynak oldu. Şehir hastanelerine kaynak oldu. Birçok ilimizde sağlıksız okullarımız, eğitim kurumlarımız vardı, buralara kaynak oldu. Sosyal güvenlikte birçok destek programına kaynak oldu. IMF'ye olan borcun kapanmasına kaynak oldu. Bu ancak akıllı siyaset, akıllı yönetimle mümkün olabilir."
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Ordu'da elektrikle ilgili önemli bilgiler verdi.

Bakan Dönmez; elektrik dağıtımından 13 milyar hazineye girdiğini belirterek; "Bazı elektrik üretim tesislerimizi özelleştirerek 10 milyar dolar da bu şekilde hazineye girdi. Bu kime yansıdı? Ordu'nun sahil yolu yapılmamıştı, oraya kaynak oldu. Havaalanlarına kaynak oldu."  dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Dönmez, Türkiye'nin son 15 yılda 100 milyar doları aşan elektrik yatırımı yaptığını hatırlattı.

Bakan Dönmez, "İki yıldır elektrik ihracatımız ithalatımızdan daha fazla olmaya başladı. Kısa bir tarih öncesine kadar elektriği de ithal etmek zorundaydık. Bu kolay olmadı. Yapılan yasalar düzenlemeler, ona bağlı yapılan ikinci düzenlemelerle birlikte piyasanın önünü açtık ve devlet belki de bir kuruş bile harcamadan doğalgazı bütün vatandaşlarımızla buluşturmuş oldu. Sırf elektrik sektöründe üretim, iletim, dağıtım yatırımlarının toplamı son 15 yılda 100 milyar doları aştı. Buna özel sektör, yerli ve yabancı Türkiye'deki bu piyasa güvenliğine, istikrara güvenerek yatırımlarını gerçekleştirdi" dedi.

23 milyar dolar kazandırdı

Elektrik dağıtımı ve üretiminde bazı tesislerin özelleştirildiğini de kaydeden Bakan Dönmez, şunları söyledi:

 

"Elektrik dağıtımından 13 milyar dolar hazinemizin kasasına girdi. Yine bazı elektrik üretim tesislerimizi özelleştirmek suretiyle 10 milyar dolar da bu şekilde hazineye girdi. Sırf elektrik sektöründeki özelleştirmelerden 23 milyar dolar hazinenin kasasına girdi. Bu kime yansıdı? Ordu'nun sahil yolu yapılmamıştı, oraya kaynak oldu. Havaalanlarına kaynak oldu. Şehir hastanelerine kaynak oldu. Birçok ilimizde sağlıksız okullarımız, eğitim kurumlarımız vardı, buralara kaynak oldu. Sosyal güvenlikte birçok destek programına kaynak oldu. IMF'ye olan borcun kapanmasına kaynak oldu. Bu ancak akıllı siyaset, akıllı yönetimle mümkün olabilir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.