En Az Riskli Alan Ünye'de...

BÖLGE GÜNDEMİ 28.01.2020 - 22:44, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2507+ kez okundu.
 

En Az Riskli Alan Ünye'de...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2011-2015 yılları arasında yaptığı çalışmayla Ordu’nun deprem fay hattı ve riskli yapı alanlarını belirlediği ortaya çıktı.
Yapılan tespitlerde yeni bir fay hattının varlığı ortaya çıktı. Buna göre daha önce Gölcük’ten başlayan ve Kuzey Anadolu’yu paralel geçerek Ordu’nun Mesudiye ilçesine ulaşan Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın yalnız olmadığı belirlendi. Buna göre Karadeniz’in açıklarından gelen ve Turnasuyu üzerinden geçen bir fay hattı Kayabaşı, Zafer, Sağırlı, Kovancı mahalleleri üzerinden ilerleyerek Kabadüz ilçesine ulaşıyor. Buradan devam eden fay hattı Ulubey-Eymür Mahallesi üzerinden devam ederek Kıranyağmur, Akoluk üzerinden Gürgentepe ilçesine geliyor. Fay hattı Direkli ve Kabataş- Kuzköy mahallelerinden geçerek Korgan-Tepealan ve Aybastı-Alacalar arasındaki dağlık bölgede Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşiyor. Riskli Alanlar Altınordu’da Düz Mahalle’den Yeni Mahalle’ye kadar uzanan ve Bucak mahallesinin bir bölümünü de içine alan, adeta şehrin merkezini kapsayan alanlar, üzerindeki yapılaşma nedeniyle ‘riskli alan’ bölgesi kapsamında bulunuyor. Yine ayrıca Bahçelievler Mahallesi ile Karşıyaka Mahallesi’nin küçük bir bölümü riskli alan kapsamına alındı. Bu arada Fatsa ilçesinde ilçenin en eski yerleşim birimi ile üst mahalleleri ‘riskli alan’ kapsamında değerlendirilirken, en az riskli alan Ünye ilçesinde oldu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2011-2015 yılları arasında yaptığı çalışmayla Ordu’nun deprem fay hattı ve riskli yapı alanlarını belirlediği ortaya çıktı.


Yapılan tespitlerde yeni bir fay hattının varlığı ortaya çıktı. Buna göre daha önce Gölcük’ten başlayan ve Kuzey Anadolu’yu paralel geçerek Ordu’nun Mesudiye ilçesine ulaşan Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın yalnız olmadığı belirlendi. Buna göre Karadeniz’in açıklarından gelen ve Turnasuyu üzerinden geçen bir fay hattı Kayabaşı, Zafer, Sağırlı, Kovancı mahalleleri üzerinden ilerleyerek Kabadüz ilçesine ulaşıyor. Buradan devam eden fay hattı Ulubey-Eymür Mahallesi üzerinden devam ederek Kıranyağmur, Akoluk üzerinden Gürgentepe ilçesine geliyor. Fay hattı Direkli ve Kabataş- Kuzköy mahallelerinden geçerek Korgan-Tepealan ve Aybastı-Alacalar arasındaki dağlık bölgede Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşiyor.
Riskli Alanlar
Altınordu’da Düz Mahalle’den Yeni Mahalle’ye kadar uzanan ve Bucak mahallesinin bir bölümünü de içine alan, adeta şehrin merkezini kapsayan alanlar, üzerindeki yapılaşma nedeniyle ‘riskli alan’ bölgesi kapsamında bulunuyor. Yine ayrıca Bahçelievler Mahallesi ile Karşıyaka Mahallesi’nin küçük bir bölümü riskli alan kapsamına alındı.
Bu arada Fatsa ilçesinde ilçenin en eski yerleşim birimi ile üst mahalleleri ‘riskli alan’ kapsamında değerlendirilirken, en az riskli alan Ünye ilçesinde oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.