En güzel 23 Nisan hediyesi

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 23.04.2019 - 11:26, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1996+ kez okundu.
 

En güzel 23 Nisan hediyesi

Ordu Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (ESKAD) hayatında hiç Ordu’yu ve denizi görmemiş 22 öğrenciyi anneleriyle birlikte Altınordu’da ağırladı.
Ordu Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (ESKAD) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle çok farklı bir etkinliği hayata geçirdi. Akkuş’un Yeşilgüneycik Mahallesi’ndeki Şehit Erol Kırtıl İlkokulu öğrencilerini anneleriyle birlikte Ordu’da misafir etti. İlk kez deniz gören öğrenciler konfeti ve meşalelerle Tayfur Gürsoy parkında karşılandı. Burada ilk olarak çocuk parkına gidip gönüllerince oynayan çocuklar daha sonra sahilde yürüyüş yaptı. Teleferikle Boztepe’ye çıkan öğrenciler daha sonra Altınordu’nun tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Öğrencilere ESKAD üyelerinin yanı sıra Uğur ve Doğa Koleji öğrencileri de gönüllü olarak eşlik etti, palyaço canlandırdı. Ordu Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (ESKAD) Başkanı Meral Karakaya, “23 Nisan özel bir şey yapmak istedik. Hiç deniz ve şehir görmeyen çocuklara bu imkanı sunmak istedik. Neticede bu çocukların yaşadıkları yerin şehrini görmeleri hakları. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onların ufuklarını açmak bizim görevimiz. Onlara kendi yaşadıkları yerden başka yerler olduğunu göstermek bizim görevimiz. Ufuk tefek kalem kitap gibi hediyeler de hazırladık. Amacımız onları mutlu etmek. Zamanında ben de bir köy okulu öğrencisiydim. Şehre gelmek için bir gün öncesinden saatlerce ayakkabımı sabunla yıkadığımı hatırlıyorum. Hem de babam ilkokul öğretmeniydi. O halde bile şehre gelmenin özelliği çok başkaydı. Şu anda onların hislerine katılıyorum. Çok mutlu olacaklarına, unutamayacaklarına inanıyorum.” dedi.   Çocuğu ile Akkuş’tan Ordu’ya gelen Sevda Karamanlı ise, “Bu çok güzel bir etkinlik. Hem çocuklar için çok güzel bir etkinlik hem de onların anneleri için çok güzel bir etkinlik. Bir arada olmak güzel, yeni bir yer görmek güzel. Bunun sizin kedi şehriniz olması güzel. Bundan önce ben de sadece bir kez Ordu’ya geldim. O da hastane için. Ben de bu yaşıma geldim ama ilk kez gezmek için Ordu’ya geliyorum. Bu etkinliği düşünen, hayata geçiren herkesi teşekkür ediyorum. Bir kere yapılıp kalmamasını devam etmesini ve yayılması diliyorum.” diye konuştu.   Etkinlik kapsamında Ordu’ya gelen Nehir Kaygusuz (8) çok mutlu olduğunu belirterek, “Çok heyecanlandım. Burayı çok beğendim. İlk kez Ordu’ya geliyorum. İleride müzik öğretmeni olmak istiyorum. Çünkü ben şarki ve türkü söylemeyi çok seviyorum.” dedi. Ordu’yu çok beğendiğini belirten Çınar Kaygusuz da (6), “Burayı çok sevdim. İlk kez geliyorum. Daha önce hiç gelmemiştim. Her şey çok güzel. Ben büyüdüğümde matematik öğretmeni olmak istiyorum.” şeklinde konuştu. En çok palyaçoyu beğendiğini ifade eden Melike Aydın da (8), “Burası güzel. Her şey güzel. Yine gelmek isterim. Belki o zaman görmediğim şeyleri de görebilirim. Ben ileride polis olmak istiyorum çünkü polis iyi bir şey.” dedi. 
Ordu Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (ESKAD) hayatında hiç Ordu’yu ve denizi görmemiş 22 öğrenciyi anneleriyle birlikte Altınordu’da ağırladı.

Ordu Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (ESKAD) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle çok farklı bir etkinliği hayata geçirdi. Akkuş’un Yeşilgüneycik Mahallesi’ndeki Şehit Erol Kırtıl İlkokulu öğrencilerini anneleriyle birlikte Ordu’da misafir etti. İlk kez deniz gören öğrenciler konfeti ve meşalelerle Tayfur Gürsoy parkında karşılandı. Burada ilk olarak çocuk parkına gidip gönüllerince oynayan çocuklar daha sonra sahilde yürüyüş yaptı. Teleferikle Boztepe’ye çıkan öğrenciler daha sonra Altınordu’nun tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Öğrencilere ESKAD üyelerinin yanı sıra Uğur ve Doğa Koleji öğrencileri de gönüllü olarak eşlik etti, palyaço canlandırdı.

Ordu Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (ESKAD) Başkanı Meral Karakaya, “23 Nisan özel bir şey yapmak istedik. Hiç deniz ve şehir görmeyen çocuklara bu imkanı sunmak istedik. Neticede bu çocukların yaşadıkları yerin şehrini görmeleri hakları. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onların ufuklarını açmak bizim görevimiz. Onlara kendi yaşadıkları yerden başka yerler olduğunu göstermek bizim görevimiz. Ufuk tefek kalem kitap gibi hediyeler de hazırladık. Amacımız onları mutlu etmek. Zamanında ben de bir köy okulu öğrencisiydim. Şehre gelmek için bir gün öncesinden saatlerce ayakkabımı sabunla yıkadığımı hatırlıyorum. Hem de babam ilkokul öğretmeniydi. O halde bile şehre gelmenin özelliği çok başkaydı. Şu anda onların hislerine katılıyorum. Çok mutlu olacaklarına, unutamayacaklarına inanıyorum.” dedi.

 

Çocuğu ile Akkuş’tan Ordu’ya gelen Sevda Karamanlı ise, “Bu çok güzel bir etkinlik. Hem çocuklar için çok güzel bir etkinlik hem de onların anneleri için çok güzel bir etkinlik. Bir arada olmak güzel, yeni bir yer görmek güzel. Bunun sizin kedi şehriniz olması güzel. Bundan önce ben de sadece bir kez Ordu’ya geldim. O da hastane için. Ben de bu yaşıma geldim ama ilk kez gezmek için Ordu’ya geliyorum. Bu etkinliği düşünen, hayata geçiren herkesi teşekkür ediyorum. Bir kere yapılıp kalmamasını devam etmesini ve yayılması diliyorum.” diye konuştu.

 

Etkinlik kapsamında Ordu’ya gelen Nehir Kaygusuz (8) çok mutlu olduğunu belirterek, “Çok heyecanlandım. Burayı çok beğendim. İlk kez Ordu’ya geliyorum. İleride müzik öğretmeni olmak istiyorum. Çünkü ben şarki ve türkü söylemeyi çok seviyorum.” dedi.

Ordu’yu çok beğendiğini belirten Çınar Kaygusuz da (6), “Burayı çok sevdim. İlk kez geliyorum. Daha önce hiç gelmemiştim. Her şey çok güzel. Ben büyüdüğümde matematik öğretmeni olmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

En çok palyaçoyu beğendiğini ifade eden Melike Aydın da (8), “Burası güzel. Her şey güzel. Yine gelmek isterim. Belki o zaman görmediğim şeyleri de görebilirim. Ben ileride polis olmak istiyorum çünkü polis iyi bir şey.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.