En Tehlikeli İller Arasındayız

SAĞLIK (Web Sitesi) - Web Sitesi | 05.12.2020 - 23:23, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2150+ kez okundu.
 

En Tehlikeli İller Arasındayız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçen hafta Ordu’da virüsün yayılma hızının yüzde 50 olduğunu açıklamıştı. Bu hafta yüzde 100 olduğunu açıkladı. Vaka artış hızının kapasiteleri zorlamaya başladığını belirten Ordu İl Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın ise artışın en önemli nedenin ev ziyaretleri olduğunu söyledi.
Ordu’da Korona Virüsün Yayılma Hızı Yüzde 100   KAPASİTELERİ ZORLAMAYA BAŞLADI   Ordu Olay’a açıklama yapan Ordu Sağlık Müdürlüğü İl Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın, “Vaka sayılarımız tabi artıyor. Bu ülkeyle de paralellik gösteriyor, dünya ile de. Biz de tedaviye yetişmeye çalışıyoruz.  Ancak vaka sayısındaki artış Kapasitemizi zorlamaya başladı. Dolayısıyla burada hem kendimizi hem diğer insanları düşünmeliyiz. Korumak amacıyla artık getirilen kısıtlamalara harfiyen riayet etmeliyiz. Özellikle yakın zamanda alınan ülke genelinde uygulanacak olan kısıtlama tedbirlerinin vaka sayılarının azalmasında işe yarayacağına düşünüyorum. Vaka sayılarını azaltacağını düşünüyorum. Bunlar bize nefes aldıracak.” dedi   MASKE-MESAFE-TEMİZLİK+BİLGİ   Ordululara önemli uyarılarda bulunan Dr. Aydın, “ Pandemi (salgın) dönemlerinde mücadele topyekun yapılmalıdır. Halkımız bu mücadeleye topyekun destek vermelidir. Nasıl destek vereceğini soracak olursa sosyal mesafe kurallarına uymalı. Artık bir araya gelmekten kaçınmalı. Eğer pozitif veya temaslı vaka olurlarsa yani ya hasta ya da hastayla temas eden kişi olmaları durumunda izolasyon kurallarına harfiyen riayet etmeli. Bizden yani filyasyon ekiplerimizden bilgi saklamamaları gerekiyor. Varsa diğer temaslıları lütfen söylesinler ki biz o kişilerle de irtibata geçelim gerekli tedavilerini sağlayalım ve virüsün yayılmasını önleyelim.” diye konuştu.   KORONA ŞU ANDA EVDEN EVE YAYILIYOR   Dr. Aydın, “Şu anda Ordu’da virüsün yayılmasında en önemli etken hane bulaştırıcılığı. Yani ev ziyaretleri. Bunun önüne geçmemiz lazım. Birbirimize gidip gelmeye hane ziyaretlerine bir süre ara vermeliyiz. Ben özellikle mesafe-maske–temizlik ve bilgi kuralını altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bu üçlü olduğu sürece ve filyasyon ekiplerine doğru bilgi verdiği sürece ve izolasyon kurallarına uyduğumuz sürece biz bu virüsü yeneriz. Ayrıca doktorlarımız tarafından verilen tedavilerin mutlaka uygulanmasını istiyoruz. Hekimlerimizin ya da bakanlığımızın önerileri dışında başka hiç kimseye kulak asmamalarını istiyoruz. Ordu aslında bilinçli bir şehir.” şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçen hafta Ordu’da virüsün yayılma hızının yüzde 50 olduğunu açıklamıştı. Bu hafta yüzde 100 olduğunu açıkladı. Vaka artış hızının kapasiteleri zorlamaya başladığını belirten Ordu İl Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın ise artışın en önemli nedenin ev ziyaretleri olduğunu söyledi.

Ordu’da Korona Virüsün Yayılma Hızı Yüzde 100  

KAPASİTELERİ ZORLAMAYA BAŞLADI

 

Ordu Olay’a açıklama yapan Ordu Sağlık Müdürlüğü İl Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın, “Vaka sayılarımız tabi artıyor. Bu ülkeyle de paralellik gösteriyor, dünya ile de. Biz de tedaviye yetişmeye çalışıyoruz.  Ancak vaka sayısındaki artış Kapasitemizi zorlamaya başladı. Dolayısıyla burada hem kendimizi hem diğer insanları düşünmeliyiz. Korumak amacıyla artık getirilen kısıtlamalara harfiyen riayet etmeliyiz. Özellikle yakın zamanda alınan ülke genelinde uygulanacak olan kısıtlama tedbirlerinin vaka sayılarının azalmasında işe yarayacağına düşünüyorum. Vaka sayılarını azaltacağını düşünüyorum. Bunlar bize nefes aldıracak.” dedi

 

MASKE-MESAFE-TEMİZLİK+BİLGİ

 

Ordululara önemli uyarılarda bulunan Dr. Aydın, “ Pandemi (salgın) dönemlerinde mücadele topyekun yapılmalıdır. Halkımız bu mücadeleye topyekun destek vermelidir. Nasıl destek vereceğini soracak olursa sosyal mesafe kurallarına uymalı. Artık bir araya gelmekten kaçınmalı. Eğer pozitif veya temaslı vaka olurlarsa yani ya hasta ya da hastayla temas eden kişi olmaları durumunda izolasyon kurallarına harfiyen riayet etmeli. Bizden yani filyasyon ekiplerimizden bilgi saklamamaları gerekiyor. Varsa diğer temaslıları lütfen söylesinler ki biz o kişilerle de irtibata geçelim gerekli tedavilerini sağlayalım ve virüsün yayılmasını önleyelim.” diye konuştu.

 

KORONA ŞU ANDA EVDEN EVE YAYILIYOR

 

Dr. Aydın, “Şu anda Ordu’da virüsün yayılmasında en önemli etken hane bulaştırıcılığı. Yani ev ziyaretleri. Bunun önüne geçmemiz lazım. Birbirimize gidip gelmeye hane ziyaretlerine bir süre ara vermeliyiz. Ben özellikle mesafe-maske–temizlik ve bilgi kuralını altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bu üçlü olduğu sürece ve filyasyon ekiplerine doğru bilgi verdiği sürece ve izolasyon kurallarına uyduğumuz sürece biz bu virüsü yeneriz. Ayrıca doktorlarımız tarafından verilen tedavilerin mutlaka uygulanmasını istiyoruz. Hekimlerimizin ya da bakanlığımızın önerileri dışında başka hiç kimseye kulak asmamalarını istiyoruz. Ordu aslında bilinçli bir şehir.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.