Engelli bakımevinde korona virüs çıktı

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 26.08.2020 - 10:36, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1868+ kez okundu.
 

Engelli bakımevinde korona virüs çıktı

Ordu’da korona virüs vaka sayıları hızla artıyor. Kentteki bir engelli bakım evinde korona virüs bulaştığı tespit edilen 14 engelli çocuk, karantinaya alındı.
14 ÇOCUK KARANTİNADA İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan hızla tüm dünyaya yayılan virüs, 11 Mart’ta Türkiye’yi de etkisi altına aldı. Yaklaşık 5 aydır etkin bir mücadele içerisine girilen ülkede, alınan tedbirlere uyulmaması virüsün yayılmasına zemin hazırlıyor. Ordu’da özellikle 1 Haziran’da normalleşme sürecine girilmesiyle vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanıyor. İlk genelinde vaka sayılarının bini aştığı ileri sürülürken, her geçen gün virüs nedeniyle ölümlere bir yenisi daha ekleniyor. Rehavete kapılan vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmama da bulaşma riskini de arttırıyor. KYK YURDUNDA İZOLE EDİLİYORLAR Son olarak alınan bilgilere göre; Altınordu ilçesine bağlı Eskipazar Mahallesi’nde bulunan engelli bakımevinde bir çocuk, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvurdu. Engelli çocuğa burada yapılan korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine bakımevi karantinaya alındı. Bakımevinde kalan diğer çocuklara yapılan testler sonucunun da pozitif çıkması üzerine 14 çocuk izole edilmek üzere Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürlüğüne bağlı bir yurda götürüldü. Çocuklar burada karantina altında tutulurken, virüsün başkalarına bulaşmasının da önüne geçiliyor. Öte yandan Ünye’deki engelli bakımevinde kalan bir çocuğun da korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine aynı yurtta izoleye alındığı öğrenildi. HASTANELER YETERSİZ KALDI Korona virüs salgının kentte hangi boyuta ulaştığını atılan adımlar gözler önüne seriyor. Son günlerde vaka sayılarının ciddi boyutlara ulaşması nedeniyle il genelindeki hastaneler yetersiz kaldı. Bunun üzerine birçok yurt hastane olarak kullanıma açıldı. Kentteki bazı yurtların bu yıl öğrenci almayacağı, karantina merkezi olarak hizmet vermeye devam edeceği bildirildi. UZMANLARDAN VATANDAŞLARA UYARI Hızlı bir şekilde tırmanışa geçen vaka sayılarının ardından uzmanlar da vatandaşları kurallara uyulması noktasında uyarıyor. Virüsün kontrol altına alınabilmesi için maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasına önem gösterilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, vaka sayılarının kontrol altına alınamadığı takdirde virüsün yayılma oranının artacağını ifade etti.
Ordu’da korona virüs vaka sayıları hızla artıyor. Kentteki bir engelli bakım evinde korona virüs bulaştığı tespit edilen 14 engelli çocuk, karantinaya alındı.

14 ÇOCUK KARANTİNADA

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan hızla tüm dünyaya yayılan virüs, 11 Mart’ta Türkiye’yi de etkisi altına aldı. Yaklaşık 5 aydır etkin bir mücadele içerisine girilen ülkede, alınan tedbirlere uyulmaması virüsün yayılmasına zemin hazırlıyor. Ordu’da özellikle 1 Haziran’da normalleşme sürecine girilmesiyle vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanıyor. İlk genelinde vaka sayılarının bini aştığı ileri sürülürken, her geçen gün virüs nedeniyle ölümlere bir yenisi daha ekleniyor. Rehavete kapılan vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmama da bulaşma riskini de arttırıyor.

KYK YURDUNDA İZOLE EDİLİYORLAR

Son olarak alınan bilgilere göre; Altınordu ilçesine bağlı Eskipazar Mahallesi’nde bulunan engelli bakımevinde bir çocuk, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvurdu. Engelli çocuğa burada yapılan korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine bakımevi karantinaya alındı. Bakımevinde kalan diğer çocuklara yapılan testler sonucunun da pozitif çıkması üzerine 14 çocuk izole edilmek üzere Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürlüğüne bağlı bir yurda götürüldü. Çocuklar burada karantina altında tutulurken, virüsün başkalarına bulaşmasının da önüne geçiliyor.

Öte yandan Ünye’deki engelli bakımevinde kalan bir çocuğun da korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine aynı yurtta izoleye alındığı öğrenildi.

HASTANELER YETERSİZ KALDI

Korona virüs salgının kentte hangi boyuta ulaştığını atılan adımlar gözler önüne seriyor. Son günlerde vaka sayılarının ciddi boyutlara ulaşması nedeniyle il genelindeki hastaneler yetersiz kaldı. Bunun üzerine birçok yurt hastane olarak kullanıma açıldı. Kentteki bazı yurtların bu yıl öğrenci almayacağı, karantina merkezi olarak hizmet vermeye devam edeceği bildirildi.

UZMANLARDAN VATANDAŞLARA UYARI

Hızlı bir şekilde tırmanışa geçen vaka sayılarının ardından uzmanlar da vatandaşları kurallara uyulması noktasında uyarıyor. Virüsün kontrol altına alınabilmesi için maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasına önem gösterilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, vaka sayılarının kontrol altına alınamadığı takdirde virüsün yayılma oranının artacağını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.