Engelliler Haftası etkinliklerine katılmayacaklar

BÖLGE GÜNDEMİ 09.05.2019 - 14:34, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1804+ kez okundu.
 

Engelliler Haftası etkinliklerine katılmayacaklar

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi bu yıl Engeliler Haftası'nda düzenlenecek etkinliklere katılmama kararı aldı
Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkan Yardımcısı Arslan Güdek, bu yıl ki 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında hiçbir etkinlik yapmayacaklarını söyledi. Ülkede ve Ünye’de engellilerin sorunlarının hiç değişmediğini ifade eden Güdek, “Bir takım talepler dile getiriyoruz. Bu dile getirdiğimiz talepler maalesef hiçbir değer görmüyor. Değer görmeyince de sokağa çıkıp yürümenin, etkinlikler düzenlemenin hiçbir anlamı yok, diye düşünüyorum. O yüzden bu yıl bütün etkinlikleri iptal ettik.”dedi. TSD Ünye Şube Başkan Yardımcısı Güdek konuşmasında, “10-16 Mayıs Engelliler Haftasında bilindiği üzere her yıl kortej eşliğinde yürüyüş yapıyorduk. Sonrasında Cumhuriyet Meydanı'nda etkinliklerimiz oluyordu. Ama bu yıl yapmak istemiyoruz. Çünkü engelli sorunlarının hiç değişmediğini gördük. Bundan 4 yıl önce 10-16 Mayıs engelliler Haftasında bir konuşma yapmıştım. Şimdi çıksam bir konuşma yapacak olsam yine aynı konuşmayı okumam gerekir. Çünkü bizim sorunlarımız belli ve o sorunların çözümüne 4 yıldan beri tek bir adım atılmamış, tek bir ileri gidiş yok. O yüzden umudumuzu yitirdik. Artık etkinlik yapmak istemiyoruz.” dedi. Taleplerinin değer görmediğini o yüzden bu yıl ki 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinliklerini iptal ettiklerini ifade eden Arslan Güdek, “Bir takım talepler dile getiriyoruz. Bu dile getirdiğimiz talepler maalesef hiçbir değer görmüyor. Değer görmeyince de sokağa çıkıp yürümenin, etkinlikler yapmanın hiçbir anlamı yok diye düşünüyorum. O yüzden bu yıl bütün etkinlikleri iptal ettik. Daha doğrusu kırgınız o yüzden bu sene etkinlikler yapmıyoruz. Derneğimizde oturacağız, eğer dostlarımız bizi görmek istiyorsa buyursunlar, gelen herkes başımızın üstünde yeri vardır. İnşallah ilerleyen zamanlarda bunlar aşılır.” şeklinde konuştu. Engellinin değişmeyen sorunları ile ilgili konuşan Güdek şunları dile getirdi, “Engellinin Değişmeyen sorunları, 3 aylık maaşların kesilmesi. Tekerlekli sandalye ve akülü araba almakta ki sıkıntılar aynı şekilde devam ediyor. Erişebilirlik-ulaşılabilirlik ertelendi. Biz 2018 yılından çok umutluyduk. Ama bu 2020-2021 yılına kaldı. Çözülmeyen bir sürü sorun var. Biz bunları dile getirdiğimiz zaman siyasiler bize kızıyor. Ama bence engellilerle ilgili kanun maddelerini engelliler yapmalı. Çünkü bizim neler yaşadıklarımızı bilmeyen sağlıklı insanlar ne yazık ki kendi kurallarını koyuyor o da bize uymuyor. Ondan sonra kaldırımlarda yürüyemiyoruz. Kaldırımlardan çıkamıyoruz. Engelli rampalarımız yapılacak diyorlar ama ben öldükten sonra mı yapılacak. Bu kadar ötelenmenin içinde birde gidip yürüyüp de şirin görünmeye gerek yok diye düşünüyoruz.”
Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi bu yıl Engeliler Haftası'nda düzenlenecek etkinliklere katılmama kararı aldı

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkan Yardımcısı Arslan Güdek, bu yıl ki 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında hiçbir etkinlik yapmayacaklarını söyledi.

Ülkede ve Ünye’de engellilerin sorunlarının hiç değişmediğini ifade eden Güdek, “Bir takım talepler dile getiriyoruz. Bu dile getirdiğimiz talepler maalesef hiçbir değer görmüyor. Değer görmeyince de sokağa çıkıp yürümenin, etkinlikler düzenlemenin hiçbir anlamı yok, diye düşünüyorum. O yüzden bu yıl bütün etkinlikleri iptal ettik.”dedi.

TSD Ünye Şube Başkan Yardımcısı Güdek konuşmasında, “10-16 Mayıs Engelliler Haftasında bilindiği üzere her yıl kortej eşliğinde yürüyüş yapıyorduk. Sonrasında Cumhuriyet Meydanı'nda etkinliklerimiz oluyordu. Ama bu yıl yapmak istemiyoruz. Çünkü engelli sorunlarının hiç değişmediğini gördük. Bundan 4 yıl önce 10-16 Mayıs engelliler Haftasında bir konuşma yapmıştım. Şimdi çıksam bir konuşma yapacak olsam yine aynı konuşmayı okumam gerekir. Çünkü bizim sorunlarımız belli ve o sorunların çözümüne 4 yıldan beri tek bir adım atılmamış, tek bir ileri gidiş yok. O yüzden umudumuzu yitirdik. Artık etkinlik yapmak istemiyoruz.” dedi.

Taleplerinin değer görmediğini o yüzden bu yıl ki 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinliklerini iptal ettiklerini ifade eden Arslan Güdek, “Bir takım talepler dile getiriyoruz. Bu dile getirdiğimiz talepler maalesef hiçbir değer görmüyor. Değer görmeyince de sokağa çıkıp yürümenin, etkinlikler yapmanın hiçbir anlamı yok diye düşünüyorum. O yüzden bu yıl bütün etkinlikleri iptal ettik. Daha doğrusu kırgınız o yüzden bu sene etkinlikler yapmıyoruz. Derneğimizde oturacağız, eğer dostlarımız bizi görmek istiyorsa buyursunlar, gelen herkes başımızın üstünde yeri vardır. İnşallah ilerleyen zamanlarda bunlar aşılır.” şeklinde konuştu.

Engellinin değişmeyen sorunları ile ilgili konuşan Güdek şunları dile getirdi, “Engellinin Değişmeyen sorunları, 3 aylık maaşların kesilmesi. Tekerlekli sandalye ve akülü araba almakta ki sıkıntılar aynı şekilde devam ediyor. Erişebilirlik-ulaşılabilirlik ertelendi. Biz 2018 yılından çok umutluyduk. Ama bu 2020-2021 yılına kaldı. Çözülmeyen bir sürü sorun var. Biz bunları dile getirdiğimiz zaman siyasiler bize kızıyor. Ama bence engellilerle ilgili kanun maddelerini engelliler yapmalı. Çünkü bizim neler yaşadıklarımızı bilmeyen sağlıklı insanlar ne yazık ki kendi kurallarını koyuyor o da bize uymuyor. Ondan sonra kaldırımlarda yürüyemiyoruz. Kaldırımlardan çıkamıyoruz. Engelli rampalarımız yapılacak diyorlar ama ben öldükten sonra mı yapılacak. Bu kadar ötelenmenin içinde birde gidip yürüyüp de şirin görünmeye gerek yok diye düşünüyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.