Engelsiz yaşam için yürüdüler

BÖLGE GÜNDEMİ 11.05.2018 - 14:37, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2326+ kez okundu.
 

Engelsiz yaşam için yürüdüler

“10-14 Mayıs Engelliler Haftası” Ünye’de “Engelsiz Yaşam Yürüyüşü”yle başladı. Programda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Mahmut Bek, “Bizler farkındalık yaratmak için değil, farkındalığı yaşayarak
“10-14 Mayıs Engelliler Haftası” kutlamaları başladı. Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi ve Ünye Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü iş birliği ile düzenlenen programda Yüzüncü Yıl Mevkii’nden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren “Engelsiz Yaşam Yürüyüşü” gerçekleştirildi. -“Engellinin Ünye’de yaşaması çok kolay”- Ünye Bendesel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü (ÜNBEGDER) Başkanı Nihat Yerlikaya, engellilerin Ünye’de yaşamalarının kolay olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Ünye bir engeli kenti. Engellinin Ünye’de yaşaması çok kolay. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim engelli her türlü zorlukla karşılaşıyor. Ünye’de biz bunu derneklerle ve eğitim kurumlarıyla birlikte yüzde 80 aştık. Aşmaya da devam ediyoruz. Bu tabi ki sadece bizlerle olmuyor STK’larla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla hep beraber el ele oluyor. Engelli arkadaşlarımız adına verdiğimiz mücadele geleceğe ışık tutmak ve gelecekte engelli arkadaşlarımızın daha rahat etmesi adına verdiğimiz bir mücadeledir.” -“Engelliler toplumda bir birey olduklarını hissediyorlar”- Ünye’de yapılan etkinliklerle engellilerin toplumda bir birey olduklarını htiklerini belirten Yerlikaya, “Türkiye’nin ilk engelli zeybek ekibi bizde, Türkiye’nin en iyi okçuluk spor kulübü bizde. Engelliler bu kulübün içinde bilek güreşinden, basketbola kadar çok çeşitli spor dalları ile hayatın içinde kalabilmek için en iyi mücadeleyi veriyorlar ve toplumda bir birey olduklarını hissediyorlar.” dedi. Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Mahmut Bek, ise programa katılanlara teşekkür ederek, “Bizler Ünye’de farkındalık yaratmak değil, farkındalığı yaşayarak gelecek nesillere aktarmak için bugün ve yarın hep beraber olmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Programımıza teşrif eden herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Konuşmaların ardından Türkiye’nin ilk zeybek ekibi olan Ünye Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü engelli zeybek ekibi sahne aldı. Zeybek ekibinin gösterisinin ardından engellilere verdiği destekten dolayı Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’e plaket takdim edildi. Program, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve protokol üyelerinin ok atmalarının ve engellilerin ahşap yakma sanatı gösterisinin ardından sona erdi. Programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, özel eğitim okulları öğrenci ve velileri ve vatandaşlar katıldı.  
“10-14 Mayıs Engelliler Haftası” Ünye’de “Engelsiz Yaşam Yürüyüşü”yle başladı. Programda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Mahmut Bek, “Bizler farkındalık yaratmak için değil, farkındalığı yaşayarak

“10-14 Mayıs Engelliler Haftası” kutlamaları başladı.

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi ve Ünye Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü iş birliği ile düzenlenen programda Yüzüncü Yıl Mevkii’nden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren “Engelsiz Yaşam Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

-“Engellinin Ünye’de yaşaması çok kolay”-

Ünye Bendesel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü (ÜNBEGDER) Başkanı Nihat Yerlikaya, engellilerin Ünye’de yaşamalarının kolay olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Ünye bir engeli kenti. Engellinin Ünye’de yaşaması çok kolay. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim engelli her türlü zorlukla karşılaşıyor. Ünye’de biz bunu derneklerle ve eğitim kurumlarıyla birlikte yüzde 80 aştık. Aşmaya da devam ediyoruz. Bu tabi ki sadece bizlerle olmuyor STK’larla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla hep beraber el ele oluyor. Engelli arkadaşlarımız adına verdiğimiz mücadele geleceğe ışık tutmak ve gelecekte engelli arkadaşlarımızın daha rahat etmesi adına verdiğimiz bir mücadeledir.”

-“Engelliler toplumda bir birey olduklarını hissediyorlar”-

Ünye’de yapılan etkinliklerle engellilerin toplumda bir birey olduklarını htiklerini belirten Yerlikaya, “Türkiye’nin ilk engelli zeybek ekibi bizde, Türkiye’nin en iyi okçuluk spor kulübü bizde. Engelliler bu kulübün içinde bilek güreşinden, basketbola kadar çok çeşitli spor dalları ile hayatın içinde kalabilmek için en iyi mücadeleyi veriyorlar ve toplumda bir birey olduklarını hissediyorlar.” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Mahmut Bek, ise programa katılanlara teşekkür ederek, “Bizler Ünye’de farkındalık yaratmak değil, farkındalığı yaşayarak gelecek nesillere aktarmak için bugün ve yarın hep beraber olmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Programımıza teşrif eden herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye’nin ilk zeybek ekibi olan Ünye Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü engelli zeybek ekibi sahne aldı. Zeybek ekibinin gösterisinin ardından engellilere verdiği destekten dolayı Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’e plaket takdim edildi.

Program, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve protokol üyelerinin ok atmalarının ve engellilerin ahşap yakma sanatı gösterisinin ardından sona erdi.

Programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, özel eğitim okulları öğrenci ve velileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.