Enginyurt'tan 2020 lira Tepkisi

SİYASET 30.12.2018 - 22:31, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2318+ kez okundu.
 

Enginyurt'tan 2020 lira Tepkisi

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, asgari ücretin 2 bin 20 TL olmasından sonra işverenin zora düştüğünü belirterek, “İşveren sıkıntı çektiği süreci asgari ücreti 5 bin TL yapsan ne olur.
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, asgari ücretin 2 bin 20 TL olmasından sonra işverenin zora düştüğünü belirterek, “İşveren sıkıntı çektiği süreci asgari ücreti 5 bin TL yapsan ne olur. Çünkü bu maaşı işveren ödeyecek.” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM’de yaptığı konuşmada asgari ücretin 2 bin 20 lira olmasının işvereni zor durumda bıraktığını ve işverenin bu durumdan şikayetçi olduğunu söyledi. Enginyurt, “Asgari ücret 2 bin 20 TL olarak açıklandı. Bu fiyat yeterli mi değil ama bugünün şartlarında işçilerimizin de makul karşıladığı, bizim de kafamızdan geçen rakama yakın olduğu için bundan dolayı gerekli desteği veren hükümete teşekkür ediyorum. İşçilerimiz bir nebzede olsa moral buldular. Yalnız işçiler 2 bin 20 TL aldılar ama bunu ödeyecek işveren. Yani devletimizin cebinden kaynak çıkmayacak. Büyük oranda yük işverenin sırtına biniyor. Bu nedenle hükümetimiz yanında yüzlerce işçi çalıştıran ve asgari ücretin 2 bin 20 TL olması sebebiyle 750 TL yeni bir maliyetle karşılaşan işverenimizi dikkate almalı.”     Asgari ücretin açıklanmasının ardından işverenlerin kendisini aradığını söyleyen Enginyurt, “İlim olan Ordu’dan ve komşu il Giresun’dan işverenlerimiz beni arıyor, bu fiyatı karşılayamayacaklarını, zaten piyasanın tıkanık olduğunu, işlerin iyi gitmediğini, sıkıntılarının olduğunu ve bu maliyetleri karşılamanın zor olduğunu ifade ettiler. Öyleyse işverenlerine destek vermeliyiz. Hükümetimiz yeni işe girenlerin primini ben ödeyeceğim dedi ama bu yeterli değil. Tüm çalışanların sigorta priminde yüzde 30, yüzde 40 indirime gidebiliriz. Vergilerde indirime gitmeliyiz. Yeni işletmelere verilen destekler, eski işletmelere de destek verebiliriz. Banka faizleri aşağıya çekilmeli.” diye konuştu.
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, asgari ücretin 2 bin 20 TL olmasından sonra işverenin zora düştüğünü belirterek, “İşveren sıkıntı çektiği süreci asgari ücreti 5 bin TL yapsan ne olur.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, asgari ücretin 2 bin 20 TL olmasından sonra işverenin zora düştüğünü belirterek, “İşveren sıkıntı çektiği süreci asgari ücreti 5 bin TL yapsan ne olur. Çünkü bu maaşı işveren ödeyecek.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM’de yaptığı konuşmada asgari ücretin 2 bin 20 lira olmasının işvereni zor durumda bıraktığını ve işverenin bu durumdan şikayetçi olduğunu söyledi.

Enginyurt, “Asgari ücret 2 bin 20 TL olarak açıklandı. Bu fiyat yeterli mi değil ama bugünün şartlarında işçilerimizin de makul karşıladığı, bizim de kafamızdan geçen rakama yakın olduğu için bundan dolayı gerekli desteği veren hükümete teşekkür ediyorum. İşçilerimiz bir nebzede olsa moral buldular. Yalnız işçiler 2 bin 20 TL aldılar ama bunu ödeyecek işveren. Yani devletimizin cebinden kaynak çıkmayacak. Büyük oranda yük işverenin sırtına biniyor. Bu nedenle hükümetimiz yanında yüzlerce işçi çalıştıran ve asgari ücretin 2 bin 20 TL olması sebebiyle 750 TL yeni bir maliyetle karşılaşan işverenimizi dikkate almalı.”

 

 

Asgari ücretin açıklanmasının ardından işverenlerin kendisini aradığını söyleyen Enginyurt, “İlim olan Ordu’dan ve komşu il Giresun’dan işverenlerimiz beni arıyor, bu fiyatı karşılayamayacaklarını, zaten piyasanın tıkanık olduğunu, işlerin iyi gitmediğini, sıkıntılarının olduğunu ve bu maliyetleri karşılamanın zor olduğunu ifade ettiler. Öyleyse işverenlerine destek vermeliyiz. Hükümetimiz yeni işe girenlerin primini ben ödeyeceğim dedi ama bu yeterli değil. Tüm çalışanların sigorta priminde yüzde 30, yüzde 40 indirime gidebiliriz. Vergilerde indirime gitmeliyiz. Yeni işletmelere verilen destekler, eski işletmelere de destek verebiliriz. Banka faizleri aşağıya çekilmeli.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.