Enginyurt: “Ünye OSB için hızlı adım atılmalıdır”

SİYASET 22.12.2018 - 23:43, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1349+ kez okundu.
 

Enginyurt: “Ünye OSB için hızlı adım atılmalıdır”

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, hükümetin Ünye Organize Sanayi Bölgesi için bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, hükümetin Ünye Organize Sanayi Bölgesi için bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu’da, Altınordu ve Fatsa ile Ünye Killik mevkiinde yaklaşık 56 hektar alanın Organize Sanayi Bölgesi yeri olarak belirlendiğini hatırlatarak. kurulacak olan 3 Organize Sanayi Bölgesi için hükümetin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Ünye, Fatsa ve Altınordu ilçelerinin Ordu ilinin adeta lokomotifi olan 3 ilçesi olduğunu vurgulayan Enginyurt, “Sanayi Bakanına bu konuyu sorduğumda 'Bütçenin yeterli olduğu oranda bakacağız' dedi. 'Bakacağız' olmamalı çünkü burada en az 20-25 bin insan ekmek yiyecek, çalışacak, üretecek, hem Türkiye'ye katma değer oluşturacak, hem istihdam artacak, hem de ihracat yapılacak. Dolayısıyla Organize Sanayi Bölgesi meselesine özen gösterilmesi, hükümetin bu konuda daha aktif olması gerekir.”dedi.     -“En az 20-25 bin insan ekmek yiyecek”- Enginyurt, Altınordu ve Fatsa ilçeleri ile Ünye Killik mevkiinde yaklaşık 56 hektar alanın Organize Sanayi Bölgesi yeri olarak belirlendiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:   “Bu 3 ilçede kamulaştırma çalışmalarının 3 yıl önce başladı ancak bugüne kadar bitirilemedi. Bu alanların ödenmesi gereken istimlâk bedeli 53 milyon lira, tamamen bitirilmesi için gerekli para ise 118 milyon liradır. Sanayi Bakanına bu konuyu sorduğumda 'Bütçenin yeterli olduğu oranda bakacağız' dedi. 'Bakacağız' olmamalı çünkü burada en az 20-25 bin insan ekmek yiyecek, çalışacak, üretecek, hem Türkiye'ye katma değer oluşturacak, hem istihdam artacak, hem de ihracat yapılacak. Ünye, Fatsa ve Altınordu, Ordu ilinin adeta lokomotif 3 ilçesidir. Dolayısıyla Organize Sanayi Bölgesi meselesine özen gösterilmesi, hükümetin bu konuda daha aktif olması gerekir.”
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, hükümetin Ünye Organize Sanayi Bölgesi için bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, hükümetin Ünye Organize Sanayi Bölgesi için bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu’da, Altınordu ve Fatsa ile Ünye Killik mevkiinde yaklaşık 56 hektar alanın Organize Sanayi Bölgesi yeri olarak belirlendiğini hatırlatarak. kurulacak olan 3 Organize Sanayi Bölgesi için hükümetin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Ünye, Fatsa ve Altınordu ilçelerinin Ordu ilinin adeta lokomotifi olan 3 ilçesi olduğunu vurgulayan Enginyurt, “Sanayi Bakanına bu konuyu sorduğumda 'Bütçenin yeterli olduğu oranda bakacağız' dedi. 'Bakacağız' olmamalı çünkü burada en az 20-25 bin insan ekmek yiyecek, çalışacak, üretecek, hem Türkiye'ye katma değer oluşturacak, hem istihdam artacak, hem de ihracat yapılacak. Dolayısıyla Organize Sanayi Bölgesi meselesine özen gösterilmesi, hükümetin bu konuda daha aktif olması gerekir.”dedi.

 

 

-“En az 20-25 bin insan ekmek yiyecek”-

Enginyurt, Altınordu ve Fatsa ilçeleri ile Ünye Killik mevkiinde yaklaşık 56 hektar alanın Organize Sanayi Bölgesi yeri olarak belirlendiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

 

“Bu 3 ilçede kamulaştırma çalışmalarının 3 yıl önce başladı ancak bugüne kadar bitirilemedi. Bu alanların ödenmesi gereken istimlâk bedeli 53 milyon lira, tamamen bitirilmesi için gerekli para ise 118 milyon liradır. Sanayi Bakanına bu konuyu sorduğumda 'Bütçenin yeterli olduğu oranda bakacağız' dedi. 'Bakacağız' olmamalı çünkü burada en az 20-25 bin insan ekmek yiyecek, çalışacak, üretecek, hem Türkiye'ye katma değer oluşturacak, hem istihdam artacak, hem de ihracat yapılacak. Ünye, Fatsa ve Altınordu, Ordu ilinin adeta lokomotif 3 ilçesidir. Dolayısıyla Organize Sanayi Bölgesi meselesine özen gösterilmesi, hükümetin bu konuda daha aktif olması gerekir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.