Erkan Temiz’den İdris Naim Şahin Açıklaması

SİYASET 28.11.2018 - 11:08, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1813+ kez okundu.
 

Erkan Temiz’den İdris Naim Şahin Açıklaması

İdris Naim Şahin’in CHP, İYİ Parti, SP’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ortak aday olacağı şeklinde çıkan haberleri yalanlayan Saadet Partisi İl Başkanı Erkan Temiz, kurumları yıpratacak şekilde dedikoduların yayılması habercilik ve gazetecilik değildir. Söz konusu iddialar yalandır.” dedi.
Saadet Partisi İl Başkanı Erkan Temiz, Bir kısım yerel internet siteleri tarafından, İçişleri Bakanı eski İdris Naim Şahin'in, CHP, Saadet Partisi İyi Parti’nin çatı adayı olacağının iddia edildiği gibi kaynağı ve menşei bilinmeyen bir iddia ortaya attığını söyledi. Böyle bir olaydan bilgilerinin olmadığını söyleyen ve yalanlayan SP İl Başkanı Erkan Temiz, “Bu tip gazetecilik anlayışını doğru bulmadığımızı öncelikle ifade etmeliyim. Haber diye yazılan yazının içinde adı geçen partilerin bilgisi ve açıklaması dışında, o kurumları bağlayacak, kimi zaman da o kurumları yıpratacak şekilde dedikoduların yayılması habercilik ve gazetecilik değildir. Söz konusu iddialar yalandır. Saadet Partisinin il başkanı olarak bizim böyle bir bilgimiz yoktur. Saadet Partisi 50 yıllık bir siyasi hareket olup, dedikodular üzerine siyaset yapmaz. Siyaset ilkelerimiz gereği, Genel Merkezimiz, il teşkilatının bilgisi dışında böyle bir çalışma içine girmez. Genel merkezden bize verilmiş böyle bir bilgi yoktur.” - kendisine adaylık teklifimiz söz konusudur. Ancak bu konu kesinleşmiş değildir. Şahin’e 2014 yılında Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı teklifinde bulunduklarını söyleyen Başkan Temiz, “Eski İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin'e 2014 seçimlerinde bizzat OBB adaylığı teklif edilmiş, Genel Merkez nezdinde görüşmeler yapılmıştır. Ancak kendisi bu teklifi kabul etmemiştir. 2019 mahalli seçimlerine yönelik aynı şekilde kendisine adaylık teklifimiz söz konusudur. Ancak bu konu neticeye ulaşmış ve kesinleşmiş değildir.”
İdris Naim Şahin’in CHP, İYİ Parti, SP’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ortak aday olacağı şeklinde çıkan haberleri yalanlayan Saadet Partisi İl Başkanı Erkan Temiz, kurumları yıpratacak şekilde dedikoduların yayılması habercilik ve gazetecilik değildir. Söz konusu iddialar yalandır.” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Erkan Temiz, Bir kısım yerel internet siteleri tarafından, İçişleri Bakanı eski İdris Naim Şahin'in, CHP, Saadet Partisi İyi Parti’nin çatı adayı olacağının iddia edildiği gibi kaynağı ve menşei bilinmeyen bir iddia ortaya attığını söyledi.

Böyle bir olaydan bilgilerinin olmadığını söyleyen ve yalanlayan SP İl Başkanı Erkan Temiz, “Bu tip gazetecilik anlayışını doğru bulmadığımızı öncelikle ifade etmeliyim. Haber diye yazılan yazının içinde adı geçen partilerin bilgisi ve açıklaması dışında, o kurumları bağlayacak, kimi zaman da o kurumları yıpratacak şekilde dedikoduların yayılması habercilik ve gazetecilik değildir. Söz konusu iddialar yalandır. Saadet Partisinin il başkanı olarak bizim böyle bir bilgimiz yoktur. Saadet Partisi 50 yıllık bir siyasi hareket olup, dedikodular üzerine siyaset yapmaz. Siyaset ilkelerimiz gereği, Genel Merkezimiz, il teşkilatının bilgisi dışında böyle bir çalışma içine girmez. Genel merkezden bize verilmiş böyle bir bilgi yoktur.”

- kendisine adaylık teklifimiz söz konusudur. Ancak bu konu kesinleşmiş değildir.

Şahin’e 2014 yılında Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı teklifinde bulunduklarını söyleyen Başkan Temiz, “Eski İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin'e 2014 seçimlerinde bizzat OBB adaylığı teklif edilmiş, Genel Merkez nezdinde görüşmeler yapılmıştır. Ancak kendisi bu teklifi kabul etmemiştir. 2019 mahalli seçimlerine yönelik aynı şekilde kendisine adaylık teklifimiz söz konusudur. Ancak bu konu neticeye ulaşmış ve kesinleşmiş değildir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.