Eski hükümlüden örnek proje

BÖLGE GÜNDEMİ 22.12.2018 - 23:29, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1280+ kez okundu.
 

Eski hükümlüden örnek proje

Eski hükümlü A. D’nin Ünye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün ve İŞKUR’un katkılarıyla açtığı bebek tekstil ürünleri atölyesi, tüm hükümlülere örnek oldu.
Eski hükümlü A. D., Ünye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün ve İŞKUR’un katkılarıyla açtığı bebek tekstil ürünleri atölyesiyle, ailesinin geleceğinin kurtulduğunu söyledi.  Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu kapsamında suçtan zarar gören kişilerin ve ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlülerin karşılaştıkları sosyal, ekonomik sorunların ve diğer güçlüklerin çözümünde yardımcı olmak amacı ile Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri Adalet Komisyonlarının bulunduğu yerlerde Koruma Kurulları oluşturuldu. Oluşturulan bu kurullarla birçok eski hükümlü iş sahibi oldu. Bunlara son örnek bebek tekstil ürünleri atölyesi açan A. D. oldu.  -Ünye Koruma Kurulu 2006’dan itibaren faaliyetlerine devam etmekte- Ünye Koruma Kurulu Başkanlığı’nın Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün başkanlığında yapılan 2018 Şubat ayıt toplantısına, bebek tekstil malzemeleri üretimi yapmak düşüncesiyle başvuran A.D. için Ünye Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün katkıları ile “Kendi İşini Kurma” projesi hazırlanmış ve proje Ordu Çalışma ve İş Kurumu Ünye Hizmet Merkezi Müdürlüğüne sunuldu. 24 bin 142 lira bütçeli kendi işini kurma projesinin desteklenmesine, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyonca karar verilen A.D., 2018 Ağustos ayı itibariyle atölyesinde ilk üretimini gerçekleştirdi. Ünye Koruma Kurulu Başkanlığı 2018 yılı son toplantısı 21 Aralık 2018 tarihinde benzer talep ve bu kapsamda hazırlanan projeleri değerlendirmek amacıyla Ünye Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında kurul üyeleri, eski hükümlü A.D.'nin açmış olduğu tekstil atölyesini ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu. -“Bir çok kişiye iş imkanı sağlayabileceğim”- Ziyaret sırasında, eşi ile beraber çalıştırdığı atölyede ürettiği bebek tekstil ürünlerini bölgedeki mağazalara toptan sattığını, her geçen gün talebin arttığını ve ileride üretim kapasitesini artıracağına  yönelik Koruma Kurulu üyelerine bilgi veren A.D., “Ünye Koruma Kurulu ve diğer kurumların katkı, destek ve girişimleri neticesinde işimi kurdum. Bu sayede kendimin ve ailemin geleceği kurtuldu. Bunun yanında kısa sürede bir çok kişiye iş imkanı sağlayabileceğim için çok mutluyum.” dedi.
Eski hükümlü A. D’nin Ünye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün ve İŞKUR’un katkılarıyla açtığı bebek tekstil ürünleri atölyesi, tüm hükümlülere örnek oldu.

Eski hükümlü A. D., Ünye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün ve İŞKUR’un katkılarıyla açtığı bebek tekstil ürünleri atölyesiyle, ailesinin geleceğinin kurtulduğunu söyledi. 

Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu kapsamında suçtan zarar gören kişilerin ve ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlülerin karşılaştıkları sosyal, ekonomik sorunların ve diğer güçlüklerin çözümünde yardımcı olmak amacı ile Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri Adalet Komisyonlarının bulunduğu yerlerde Koruma Kurulları oluşturuldu. Oluşturulan bu kurullarla birçok eski hükümlü iş sahibi oldu. Bunlara son örnek bebek tekstil ürünleri atölyesi açan A. D. oldu. 

-Ünye Koruma Kurulu 2006’dan itibaren faaliyetlerine devam etmekte-

Ünye Koruma Kurulu Başkanlığı’nın Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün başkanlığında yapılan 2018 Şubat ayıt toplantısına, bebek tekstil malzemeleri üretimi yapmak düşüncesiyle başvuran A.D. için Ünye Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün katkıları ile “Kendi İşini Kurma” projesi hazırlanmış ve proje Ordu Çalışma ve İş Kurumu Ünye Hizmet Merkezi Müdürlüğüne sunuldu.

24 bin 142 lira bütçeli kendi işini kurma projesinin desteklenmesine, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyonca karar verilen A.D., 2018 Ağustos ayı itibariyle atölyesinde ilk üretimini gerçekleştirdi.

Ünye Koruma Kurulu Başkanlığı 2018 yılı son toplantısı 21 Aralık 2018 tarihinde benzer talep ve bu kapsamda hazırlanan projeleri değerlendirmek amacıyla Ünye Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

Toplantı sonrasında kurul üyeleri, eski hükümlü A.D.'nin açmış olduğu tekstil atölyesini ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu.

-“Bir çok kişiye iş imkanı sağlayabileceğim”-

Ziyaret sırasında, eşi ile beraber çalıştırdığı atölyede ürettiği bebek tekstil ürünlerini bölgedeki mağazalara toptan sattığını, her geçen gün talebin arttığını ve ileride üretim kapasitesini artıracağına  yönelik Koruma Kurulu üyelerine bilgi veren A.D., “Ünye Koruma Kurulu ve diğer kurumların katkı, destek ve girişimleri neticesinde işimi kurdum. Bu sayede kendimin ve ailemin geleceği kurtuldu. Bunun yanında kısa sürede bir çok kişiye iş imkanı sağlayabileceğim için çok mutluyum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.