Fatsa’da çöpler yeraltına giriyor

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 30.01.2019 - 23:29, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2366+ kez okundu.
 

Fatsa’da çöpler yeraltına giriyor

Fatsa Belediyesi’nin çöpleri şehir merkezinde gelişi güzel bırakılarak görüntü kirliliğini oluşmasının önüne geçmek için yer altına yerleştirdiği 170 adet konteynırın montajı tamamlandı.
170 adet yeraltı konteynırı ilçe merkezinde imarlı alanlarda cadde ve sokaklara yerleştirildi. Yeraltı Konteynırlarından çöpleri almak için ise yer altı vinçli çöp konteynır toplama aracı kiralandı ve bu araç tarafından konteynırlardan çöplerin toplanma işlemi başladı. Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, alt yapı probleminden dolayı yer altı konteynırı yerleştirilemeyen caddelere yeni gelecek olan yer üstü konteynırlarıyla çöp sorununun tamamen ortadan kalkacağını ifade etti.   “İnsan sağlığını tehdit etmiyor” Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, yer altı konteynırlarının çevre dostu ve şehir mobilyası görünümünde olduğu söyleyerek, “Belirlenen mahallelerde ihtiyaç olan yerlere toplamda 170 adet yer altı konteynırının montajı tamamlandı. Şuanda montajlardan da görüldüğü gibi yer üstünde sadece çöp atma bacası görülüyor ve ana konteynır yeraltında bulunuyor” dedi. Yer altı konteynırının modern ve temizlenebilir bir yapıda olup yeraltında konteynırın haznesine dökülerek insan sağlığını tehdit etmediğini söyleyen Başkan Aktepe, “Bu sayede sinek-böcek gibi zararlıların üremesinin ve sokak hayvanlarının atık çevresinde barınma ihtimali ortadan kalmış olacak. Montaj işlemi tamamlandıktan sonra bazı vatandaşlarımızın çöplerini yer altı konteynırının yanına bıraktıklarını görüyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız çöplerini yer altı konteynırının üst bacasının pedalına basarak kapağını açmak suretiyle içine atmalarını istiyoruz.” diye konuştu.
Fatsa Belediyesi’nin çöpleri şehir merkezinde gelişi güzel bırakılarak görüntü kirliliğini oluşmasının önüne geçmek için yer altına yerleştirdiği 170 adet konteynırın montajı tamamlandı.

170 adet yeraltı konteynırı ilçe merkezinde imarlı alanlarda cadde ve sokaklara yerleştirildi. Yeraltı Konteynırlarından çöpleri almak için ise yer altı vinçli çöp konteynır toplama aracı kiralandı ve bu araç tarafından konteynırlardan çöplerin toplanma işlemi başladı. Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, alt yapı probleminden dolayı yer altı konteynırı yerleştirilemeyen caddelere yeni gelecek olan yer üstü konteynırlarıyla çöp sorununun tamamen ortadan kalkacağını ifade etti.
 

“İnsan sağlığını tehdit etmiyor”
Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, yer altı konteynırlarının çevre dostu ve şehir mobilyası görünümünde olduğu söyleyerek, “Belirlenen mahallelerde ihtiyaç olan yerlere toplamda 170 adet yer altı konteynırının montajı tamamlandı. Şuanda montajlardan da görüldüğü gibi yer üstünde sadece çöp atma bacası görülüyor ve ana konteynır yeraltında bulunuyor” dedi.
Yer altı konteynırının modern ve temizlenebilir bir yapıda olup yeraltında konteynırın haznesine dökülerek insan sağlığını tehdit etmediğini söyleyen Başkan Aktepe, “Bu sayede sinek-böcek gibi zararlıların üremesinin ve sokak hayvanlarının atık çevresinde barınma ihtimali ortadan kalmış olacak. Montaj işlemi tamamlandıktan sonra bazı vatandaşlarımızın çöplerini yer altı konteynırının yanına bıraktıklarını görüyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız çöplerini yer altı konteynırının üst bacasının pedalına basarak kapağını açmak suretiyle içine atmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.