Fatsa’da Köy Okulları İçin Kara Önlük Giydiler

YAŞAM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 03.01.2020 - 09:35, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1554+ kez okundu.
 

Fatsa’da Köy Okulları İçin Kara Önlük Giydiler

Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, Fatsa Ziraat Odası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ve 12 mahalleden oluşan Organize Yaşam Bölgesinin ortaklaşa düzenlediği eski geleneklerin, örf ve adetlerin gelecek nesillere aktarılması ve köy okullarının yeniden eğitime başlamasını sağlamak amacıyla 1.Eğitim Şenliği yapıldı.
Birinci Eğitim Şenliğine Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar, Emniyet müdürü Tolga Sipahi, Jandarma komutanı Kıd. Binbaşı Musa Ünsal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Topalak, Fatsa İlçe Milli Eğitim müdürü Saygın Atinkaya, Daire müdürleri, Siyasi Partilerin ilçe başkanları, Oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Demirci Mahalle Muhtarı Taylan Şendur gelen davetlileri selamlama konuşması yaparak, bundan sonra bu tür etkinliklerin ilçemizin değişik yerlerinde çoğalmasını istedi.   SES GETİRECEĞİNE İNANIYORUM   Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar ise; 12 mahallemizi kapsayan bu güzel alanda inşallah yıllar sonra Türkiye’de değil dünyada model olacak bir yaşam merkezi oluşacaktır. Bu etkinlikler, festivaller bu açıdan çok önemli. Bu gün bunun birincisini yapmış olmak mahallemiz ve ilçemiz adına çok kıymetli olarak görüyorum. Daha önce 1 incisini yaptığımız tohum takas şenliği gerek Ordu’da gerekse ülkemizde ciddi derecede etkili oldu. Bu günkü düzenlediğimiz 1. Eğitim Şenliği adı altında düzenlenen etkinliğinde ülkemizde ses getireceğine inanıyorum. Organize yaşam bölgesinin yapmış olduğu çalışmalarda gelecek nesillere bugünkü örf ve adetimizi geleneklerimizi göreneklerimizi yaşatmak anlamında çok güzel bir görev üstlendiğini düşünüyorum. Doğal yaşamın, organik yaşamın gelecek nesillere aktarılması saygının sevginin örfün aile bağlarının gelecek nesillere aktarılmasında bu birlik çok önemli bir rol üstlenmiştir. Bu tür etkinliklerin bizlerin görevine rastlaması ve bizlerinde desteği ile başlamış olması bizleri ayriyeten gururlandırıyor. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum ”dedi   Doğal yaşamın, organik yaşamın gelecek nesillere aktarılması yönünde stantlarda yöresel organik ürünlerin ve aletlerin sergilendiği, her ne kadar mazide kalmış olsa bile siyah önlüklü öğrencilerin kıyafetleri ile protokolü selamlaması ve doğal yaşamın anlamına uygun skeçlerin oynanmasının ardından etkinlik stantların protokol ve vatandaşlar tarafından gezilmesinin ardından son buldu.
Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, Fatsa Ziraat Odası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ve 12 mahalleden oluşan Organize Yaşam Bölgesinin ortaklaşa düzenlediği eski geleneklerin, örf ve adetlerin gelecek nesillere aktarılması ve köy okullarının yeniden eğitime başlamasını sağlamak amacıyla 1.Eğitim Şenliği yapıldı.

Birinci Eğitim Şenliğine Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar, Emniyet müdürü Tolga Sipahi, Jandarma komutanı Kıd. Binbaşı Musa Ünsal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Topalak, Fatsa İlçe Milli Eğitim müdürü Saygın Atinkaya, Daire müdürleri, Siyasi Partilerin ilçe başkanları, Oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Demirci Mahalle Muhtarı Taylan Şendur gelen davetlileri selamlama konuşması yaparak, bundan sonra bu tür etkinliklerin ilçemizin değişik yerlerinde çoğalmasını istedi.

 

SES GETİRECEĞİNE İNANIYORUM

 

Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar ise; 12 mahallemizi kapsayan bu güzel alanda inşallah yıllar sonra Türkiye’de değil dünyada model olacak bir yaşam merkezi oluşacaktır. Bu etkinlikler, festivaller bu açıdan çok önemli. Bu gün bunun birincisini yapmış olmak mahallemiz ve ilçemiz adına çok kıymetli olarak görüyorum. Daha önce 1 incisini yaptığımız tohum takas şenliği gerek Ordu’da gerekse ülkemizde ciddi derecede etkili oldu. Bu günkü düzenlediğimiz 1. Eğitim Şenliği adı altında düzenlenen etkinliğinde ülkemizde ses getireceğine inanıyorum. Organize yaşam bölgesinin yapmış olduğu çalışmalarda gelecek nesillere bugünkü örf ve adetimizi geleneklerimizi göreneklerimizi yaşatmak anlamında çok güzel bir görev üstlendiğini düşünüyorum. Doğal yaşamın, organik yaşamın gelecek nesillere aktarılması saygının sevginin örfün aile bağlarının gelecek nesillere aktarılmasında bu birlik çok önemli bir rol üstlenmiştir. Bu tür etkinliklerin bizlerin görevine rastlaması ve bizlerinde desteği ile başlamış olması bizleri ayriyeten gururlandırıyor. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum ”dedi

 

Doğal yaşamın, organik yaşamın gelecek nesillere aktarılması yönünde stantlarda yöresel organik ürünlerin ve aletlerin sergilendiği, her ne kadar mazide kalmış olsa bile siyah önlüklü öğrencilerin kıyafetleri ile protokolü selamlaması ve doğal yaşamın anlamına uygun skeçlerin oynanmasının ardından etkinlik stantların protokol ve vatandaşlar tarafından gezilmesinin ardından son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.