Fatsa’da Omurga Eğriliği Ameliyatı Başarıyla Yapıldı

SAĞLIK 04.02.2019 - 00:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1868+ kez okundu.
 

Fatsa’da Omurga Eğriliği Ameliyatı Başarıyla Yapıldı

Omurga Eğriliği şikayeti nedeniyle Fatsa Devlet Hastanesine başvuran hasta, başarılı geçen ameliyatın ardından taburcu edildi.
17 yaşındaki B. Ç. İsimli hasta yaklaşık 10 yıldır omurgasındaki eğilmeden şikayetçiydi.  Rahatsızlığı nedeniyle Fatsa Devlet Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Mehmet Onur Sarıhan tarafından tedavi altına alınan hasta, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu ve taburcu edildi.   Skolyoz rahatsızlığı ve yapılan ameliyatla ilgili bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Mehmet Onur Sarıhan, “Skolyoz omurganın yana 10 derecenin üzerindeki eğilmedir. Normal ve sağlıklı omurgada, omurlar arkadan bakıldığında yukardan aşağıya yani boyun, sırt ve bel bölgelerinde düz bir hat şeklinde uzanır. Skolyoz da ise omurlar sağa veya sola doğru yer değiştirir ve aynı zamanda kendi eksenleri etrafında döner. Bu nedenle üç boyutlu bir deformite  (şekil bozukluğu) olarak tanımlanır. Skolyoza bağlı olarak omurga dışında kalça, göğüs kafesi ve kürek kemiklerinde de kaymalar oluşur, duruş ve görüntü bozukluğu ortaya çıkar. Gelişme çağındaki çocuklarda bu durum, gelişen ve büyüyen omurgada anormal yüklenmeye ve bunun sonucu olarak da omurlarda deformelere neden olur”dedi.   Skolyoz (omurga eğriliği) ve omurgada dar kanal cerrahisi ameliyatlarının Fatsa’da başarılı bir şekilde yapıldığını söyleyen Ortopedi ve travmatoloji uzmanı Op.Dr. Mehmet Onur SARIHAN, “genç yaşlarda tespit edildiğinde tedavide başarı oranı ciddi olarak artmaktadır.  Bu tür rahatsızlığı olanlar artık ilçemizde başarılı bir şekilde tedavilerini olabilecekler” dedi.
Omurga Eğriliği şikayeti nedeniyle Fatsa Devlet Hastanesine başvuran hasta, başarılı geçen ameliyatın ardından taburcu edildi.

17 yaşındaki B. Ç. İsimli hasta yaklaşık 10 yıldır omurgasındaki eğilmeden şikayetçiydi.  Rahatsızlığı nedeniyle Fatsa Devlet Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Mehmet Onur Sarıhan tarafından tedavi altına alınan hasta, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu ve taburcu edildi.

 

Skolyoz rahatsızlığı ve yapılan ameliyatla ilgili bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Mehmet Onur Sarıhan, “Skolyoz omurganın yana 10 derecenin üzerindeki eğilmedir. Normal ve sağlıklı omurgada, omurlar arkadan bakıldığında yukardan aşağıya yani boyun, sırt ve bel bölgelerinde düz bir hat şeklinde uzanır. Skolyoz da ise omurlar sağa veya sola doğru yer değiştirir ve aynı zamanda kendi eksenleri etrafında döner. Bu nedenle üç boyutlu bir deformite  (şekil bozukluğu) olarak tanımlanır. Skolyoza bağlı olarak omurga dışında kalça, göğüs kafesi ve kürek kemiklerinde de kaymalar oluşur, duruş ve görüntü bozukluğu ortaya çıkar. Gelişme çağındaki çocuklarda bu durum, gelişen ve büyüyen omurgada anormal yüklenmeye ve bunun sonucu olarak da omurlarda deformelere neden olur”dedi.

 

Skolyoz (omurga eğriliği) ve omurgada dar kanal cerrahisi ameliyatlarının Fatsa’da başarılı bir şekilde yapıldığını söyleyen Ortopedi ve travmatoloji uzmanı Op.Dr. Mehmet Onur SARIHAN, “genç yaşlarda tespit edildiğinde tedavide başarı oranı ciddi olarak artmaktadır.  Bu tür rahatsızlığı olanlar artık ilçemizde başarılı bir şekilde tedavilerini olabilecekler” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.