Federasyon kayak merkezini bıraktı

TURİZM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 24.11.2018 - 13:50, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1601+ kez okundu.
 

Federasyon kayak merkezini bıraktı

Geçen yıl hizmete açılan Çambaşı Kayak Merkezi’nin işletmesi Türkiye Kayak Federasyonu’ndan (TKF) ORBEL’e verildi.
Ordu'da 2 bin rakımlı yaylaya Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) tarafından yapılan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin işletmesi, 2017 yılında 4 yıllığına Türkiye Kayak Federasyonu'na (TKF) devredilmişti. Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) yaklaşık 40 milyon liraya mal olan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin işletmesinden vazgeçti. Bunun üzerine günde 2 bin 500 kişiye hizmet verecek olan tesisin işletmesini Ordu Büyükşehir Belediyesi ORBEL’e verdi. 10 yıllığına kiralandı ORBEL’e 10 yıl süresince Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin işletmesi OBB tarafından belli şartlar doğrultusunda verildi. Buna göre ORBEL acemi pistinin olduğu alana yürüyüş bandı yapacak. Ayrıca Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'ne giriş takı yapacak, tesisin ısınma sisteminin sıvılaştırılmış LPG’den doğalgazlı sistemi dönüşümünü sağlayacak. Bunların yanı sıra ORBEL tesisin aydınlatılmasını da sağlayacak. Bütün bunlar için 4,5 milyon lira harcama yapması öngörülen ORBEL KDV dışında OBB’ye aylık 2 bin lira kira ödeyecek. İnceleme yapılarak karar alındı Türkiye Kayak Federasyonu’nun yönetim değişmesi gibi kendi iç dengeleri sonucu işletmeden çekildiğini aktaran (TKF)  OBB Başkanı Engin Tekintaş, “Burada işletmecilik konusunda tecrübe kazanan elamanları ORBEL kendi bünyesine katacak. Bunun öncesinde Bursa ve Kocaeli’nde bu tür tesislerin nasıl işletildiğine yönelik arkadaşlarımız yerinde inceleme yaptı. Sonuçta burasının ORBEL tarafından işletilmesi kanaati oluştu. Türkiye genelinde bu tür tesisleri kimi yerde belediyeler kimi yerde federasyon kimi yerde özel kişiler işletiyor” dedi.
Geçen yıl hizmete açılan Çambaşı Kayak Merkezi’nin işletmesi Türkiye Kayak Federasyonu’ndan (TKF) ORBEL’e verildi.

Ordu'da 2 bin rakımlı yaylaya Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) tarafından yapılan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin işletmesi, 2017 yılında 4 yıllığına Türkiye Kayak Federasyonu'na (TKF) devredilmişti. Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) yaklaşık 40 milyon liraya mal olan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin işletmesinden vazgeçti. Bunun üzerine günde 2 bin 500 kişiye hizmet verecek olan tesisin işletmesini Ordu Büyükşehir Belediyesi ORBEL’e verdi.

10 yıllığına kiralandı

ORBEL’e 10 yıl süresince Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin işletmesi OBB tarafından belli şartlar doğrultusunda verildi. Buna göre ORBEL acemi pistinin olduğu alana yürüyüş bandı yapacak. Ayrıca Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'ne giriş takı yapacak, tesisin ısınma sisteminin sıvılaştırılmış LPG’den doğalgazlı sistemi dönüşümünü sağlayacak. Bunların yanı sıra ORBEL tesisin aydınlatılmasını da sağlayacak. Bütün bunlar için 4,5 milyon lira harcama yapması öngörülen ORBEL KDV dışında OBB’ye aylık 2 bin lira kira ödeyecek.

İnceleme yapılarak karar alındı

Türkiye Kayak Federasyonu’nun yönetim değişmesi gibi kendi iç dengeleri sonucu işletmeden çekildiğini aktaran (TKF)  OBB Başkanı Engin Tekintaş, “Burada işletmecilik konusunda tecrübe kazanan elamanları ORBEL kendi bünyesine katacak. Bunun öncesinde Bursa ve Kocaeli’nde bu tür tesislerin nasıl işletildiğine yönelik arkadaşlarımız yerinde inceleme yaptı. Sonuçta burasının ORBEL tarafından işletilmesi kanaati oluştu. Türkiye genelinde bu tür tesisleri kimi yerde belediyeler kimi yerde federasyon kimi yerde özel kişiler işletiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.