Fındığın Kabuğu Da Çok Değerli

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 19.04.2019 - 20:46, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2085+ kez okundu.
 

Fındığın Kabuğu Da Çok Değerli

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Bir gıda ürünü olmasına ilaveten fındık, kimya sektöründe de değerlendirilebilir. Fındığın yarısı kabuktan oluşmakta ve bu kabuk çok kıymetli bir kimyasal olarak kullanılabilmektedir.” dedi.
O KABUKTA BÜYÜK FIRSATLAR VAR 11-12 Nisan 2019 tarihleri arasında süren “Ulusal Fındık Çalıştayı”nı değerlendiren Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Fındık gibi temel bir konumuz enine boyuna görüşüldü. Ben burada özellikle bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Fındığın yarısı kabuktan oluşmakta ve bu kabuk çok kıymetli bir kimyasal olarak kullanılabilmektedir. Dolayısıyla fındığın sadece içerisinin değil kabuğunun da kullanılabilir olduğuna dikkat çekmek istiyorum.” diye konuştu. KİMYASAL ÇALIŞMALAR DEĞERİNİ ARTIRACAKTIR Fındığın kabuğundan yapılacak birçok kimyasal bulunduğunu aktaran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, “Belki ileride fındık yalnızca bir gıda maddesi olarak değil bir kimyasal ürün olarak da anılabilir.  Bunlarla ilgili başta aktif karbon olmak üzere çeşitli üretimler gerçekleştirilebilir. Mesela aktif karbondan iyi filtre malzemeleri üretilebilir. Bunun gibi çeşitli çalışmalar yapılarak üretim gerçekleştirildiğinde fındığın değeri de artırılmış olacaktır" şeklinde konuştu.   FİYATTA ÜRETİCİ SÖZ SAHİBİ OLMALI Fındığın fiyatına da değinen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, "Fiyatını değerlendirdiğimizde ise pazardaki ürünün fiyatı üreten tarafından belirlenir. Fındığa baktığımızda ise fiyatlar yurt dışında tespit ediliyor. Burada bu kadar emek verilen bir ürünün fiyatının tespitinde de bu emekçilerimizin söz sahibi olması gerekir diye düşünüyorum. İnşallah bu çalıştay muhteşem önerileriyle fındığımızın değerine değer katacak bir hale gelecektir.” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Bir gıda ürünü olmasına ilaveten fındık, kimya sektöründe de değerlendirilebilir. Fındığın yarısı kabuktan oluşmakta ve bu kabuk çok kıymetli bir kimyasal olarak kullanılabilmektedir.” dedi.

O KABUKTA BÜYÜK FIRSATLAR VAR

11-12 Nisan 2019 tarihleri arasında süren “Ulusal Fındık Çalıştayı”nı değerlendiren Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Fındık gibi temel bir konumuz enine boyuna görüşüldü. Ben burada özellikle bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Fındığın yarısı kabuktan oluşmakta ve bu kabuk çok kıymetli bir kimyasal olarak kullanılabilmektedir. Dolayısıyla fındığın sadece içerisinin değil kabuğunun da kullanılabilir olduğuna dikkat çekmek istiyorum.” diye konuştu.

KİMYASAL ÇALIŞMALAR DEĞERİNİ ARTIRACAKTIR

Fındığın kabuğundan yapılacak birçok kimyasal bulunduğunu aktaran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, “Belki ileride fındık yalnızca bir gıda maddesi olarak değil bir kimyasal ürün olarak da anılabilir.  Bunlarla ilgili başta aktif karbon olmak üzere çeşitli üretimler gerçekleştirilebilir. Mesela aktif karbondan iyi filtre malzemeleri üretilebilir. Bunun gibi çeşitli çalışmalar yapılarak üretim gerçekleştirildiğinde fındığın değeri de artırılmış olacaktır" şeklinde konuştu.

 

FİYATTA ÜRETİCİ SÖZ SAHİBİ OLMALI

Fındığın fiyatına da değinen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, "Fiyatını değerlendirdiğimizde ise pazardaki ürünün fiyatı üreten tarafından belirlenir. Fındığa baktığımızda ise fiyatlar yurt dışında tespit ediliyor. Burada bu kadar emek verilen bir ürünün fiyatının tespitinde de bu emekçilerimizin söz sahibi olması gerekir diye düşünüyorum. İnşallah bu çalıştay muhteşem önerileriyle fındığımızın değerine değer katacak bir hale gelecektir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.