Fındık, Ekim'de mi toplanmaya başlandı?

SİYASET 27.03.2019 - 13:25, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1853+ kez okundu.
 

Fındık, Ekim'de mi toplanmaya başlandı?

Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin, “Fındık Ekim’in sonunda mı toplanmaya başladı ki Kasım’da fiyatı açıklanıyor? dedi.
Fındık politikasının üretici menfaatinden uzak olduğuna dikkat çeken Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin, “Fındık Ekim’in sonunda mı toplanmaya başladı ki Kasım’da fiyatı açıklanıyor? dedi. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Kasım ayında fındık fiyatı açıklamasına tepki gösteren Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin; “Fındık eskiden Ağustos’ta oluyordu. Şimdi Ekim’in sonunda mı toplanmaya başladı ki Kasım’da fiyatı açıklanıyor? Ben bunu soruyorum. Haberimiz mi yok acaba. Fındığın toplama mevsimi mi değişti? diyerek, hükümetin fındık politikasını eleştirdi. Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Eskiden bizim tüccarlara kızardık. Alavere, dalavere işler çeviriyorlar, diyorduk. Bu fındığın ticaretini, bu fındığın yönetimini 30’un üzerinde yabancı bir sermayeye nasıl, ne hakla, ne vicdanla teslim ederler? Rekabet Kurumu, Sermaye Piyasası diye kurumlar var, peki ne işe yararlar? Hani tekelciliğe karşıydık. Hani liberal ekonominin yanındaydık... İnşallah duyduğum yanlıştır, fındıkta 60’a giden bir tekelleşmeden söz ediliyor. Bunları görmek, sormak, sorgulamak, cevabını istemek üreticinin en temel hakkı. Bu yanlış fındık politikasından tez zamanda dönülmelidir."
Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin, “Fındık Ekim’in sonunda mı toplanmaya başladı ki Kasım’da fiyatı açıklanıyor? dedi.

Fındık politikasının üretici menfaatinden uzak olduğuna dikkat çeken Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin, “Fındık Ekim’in sonunda mı toplanmaya başladı ki Kasım’da fiyatı açıklanıyor? dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Kasım ayında fındık fiyatı açıklamasına tepki gösteren Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin; “Fındık eskiden Ağustos’ta oluyordu. Şimdi Ekim’in sonunda mı toplanmaya başladı ki Kasım’da fiyatı açıklanıyor? Ben bunu soruyorum. Haberimiz mi yok acaba. Fındığın toplama mevsimi mi değişti? diyerek, hükümetin fındık politikasını eleştirdi.

Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Eskiden bizim tüccarlara kızardık. Alavere, dalavere işler çeviriyorlar, diyorduk. Bu fındığın ticaretini, bu fındığın yönetimini 30’un üzerinde yabancı bir sermayeye nasıl, ne hakla, ne vicdanla teslim ederler? Rekabet Kurumu, Sermaye Piyasası diye kurumlar var, peki ne işe yararlar? Hani tekelciliğe karşıydık. Hani liberal ekonominin yanındaydık... İnşallah duyduğum yanlıştır, fındıkta 60’a giden bir tekelleşmeden söz ediliyor. Bunları görmek, sormak, sorgulamak, cevabını istemek üreticinin en temel hakkı. Bu yanlış fındık politikasından tez zamanda dönülmelidir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.