“Fındık fiyatı 2 dolar bile değil"

SİYASET 15.08.2018 - 08:55, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1633+ kez okundu.
 

“Fındık fiyatı 2 dolar bile değil"

CHP Ordu Milletvekili Adıgüzel, fındık taban fiyatının hükümet tarafından bir an önce belirlemesi gerektiğini belirterek, "Şu anda fındığın fiyatı maliyetinin altında.” dedi.
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, fındık taban fiyatının hükümet tarafından bir an önce belirlemesi gerektiğini belirterek, "Şu anda fındığın fiyatı maliyetinin altında.” dedi.   CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, fındık taban fiyatının hükümet tarafından bir an önce belirlemesi gerektiğini belirterek, "Şu anda fındığın fiyatı maliyetinin altında. 13 yıl önce 5 dolar iken şu anda 2 dolar bile değil. O yüzden fındık taban fiyatının 15 lira olarak belirlenmesini bekliyoruz." dedi. Adıgüzel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Ordu'da yaşanan sel felaketinde bir kişinin hayatını kaybettiğini, Perşembe, Fatsa, Ünye, İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde ciddi zararlar meydana geldiğini hatırlattı. Afette fındık üreticisinin ciddi zarar gördüğünü ifade eden Adıgüzel, fındık üreticisinin yüzünün mutlaka güldürülmesi gerektiği söyledi. -"Fındıkta hala taban fiyat belirlenmedi"- Hasat ortasına gelinmesine rağmen fındıkta hala taban fiyatın belirlenmediğini ifade eden Adıgüzel, "Fındık fiyatını hükümetin bir an önce belirlemesi gerekir. Şu anda fındığın fiyatı maliyetinin altında. 13 yıl önce 5 dolar iken şu anda 2 dolar bile değil. O yüzden fındık taban fiyatının 15 lira olarak belirlenmesini bekliyoruz. Özellikle fiyat belirlenirken rekoltenin geçen yıla göre 100 bin ton daha az olduğunu, şimdi hem yanık hem külleme hem sel felaketi nedeniyle yüzde 30 daha az rekolte beklendiğinden, rekolteyi revize edip fiyatı da buna uygun vermek lazım.” dedi.  
CHP Ordu Milletvekili Adıgüzel, fındık taban fiyatının hükümet tarafından bir an önce belirlemesi gerektiğini belirterek, "Şu anda fındığın fiyatı maliyetinin altında.” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, fındık taban fiyatının hükümet tarafından bir an önce belirlemesi gerektiğini belirterek, "Şu anda fındığın fiyatı maliyetinin altında.” dedi.

 

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, fındık taban fiyatının hükümet tarafından bir an önce belirlemesi gerektiğini belirterek, "Şu anda fındığın fiyatı maliyetinin altında. 13 yıl önce 5 dolar iken şu anda 2 dolar bile değil. O yüzden fındık taban fiyatının 15 lira olarak belirlenmesini bekliyoruz." dedi.

Adıgüzel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Ordu'da yaşanan sel felaketinde bir kişinin hayatını kaybettiğini, Perşembe, Fatsa, Ünye, İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde ciddi zararlar meydana geldiğini hatırlattı. Afette fındık üreticisinin ciddi zarar gördüğünü ifade eden Adıgüzel, fındık üreticisinin yüzünün mutlaka güldürülmesi gerektiği söyledi.

-"Fındıkta hala taban fiyat belirlenmedi"-

Hasat ortasına gelinmesine rağmen fındıkta hala taban fiyatın belirlenmediğini ifade eden Adıgüzel, "Fındık fiyatını hükümetin bir an önce belirlemesi gerekir. Şu anda fındığın fiyatı maliyetinin altında. 13 yıl önce 5 dolar iken şu anda 2 dolar bile değil. O yüzden fındık taban fiyatının 15 lira olarak belirlenmesini bekliyoruz. Özellikle fiyat belirlenirken rekoltenin geçen yıla göre 100 bin ton daha az olduğunu, şimdi hem yanık hem külleme hem sel felaketi nedeniyle yüzde 30 daha az rekolte beklendiğinden, rekolteyi revize edip fiyatı da buna uygun vermek lazım.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.