Fındık Fiyatı Sabitlendi

EKONOMİ (Ordu Gazete) - Ordu Gazete | 27.11.2018 - 13:26, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1664+ kez okundu.
 

Fındık Fiyatı Sabitlendi

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık alımı kararı sonrası hareketlenen Ordu Ticaret Borsası, fiyatı yine sabitledi.
TMO tarafından fındık alımı yapılmasının ardından 13 TL’ye kadar yükselen fındık fiyatı tekrar düşerek 12.75 TL’ye geriledi. Ordu Ticaret Borsası iki haftadır 12.75 TL’den fındık fiyatı ilanı yaparken serbest piyasada bu fiyata göre şekillenmeye devam ediyor. TMO tarafından 14 TL’ye alınan fındık serbest piyasada 13 TL’den alıcı buluyor. Üreticiler, serbest piyasada fındık fiyatının yukarı çıkması için beklerken, şuanda piyasada artış gözlenmiyor. Serbest piyasada da fiyatlar 13 TL civarında çakılı kalsa da üreticiler son umut olarak seçimi bekliyor.
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık alımı kararı sonrası hareketlenen Ordu Ticaret Borsası, fiyatı yine sabitledi.

TMO tarafından fındık alımı yapılmasının ardından 13 TL’ye kadar yükselen fındık fiyatı tekrar düşerek 12.75 TL’ye geriledi.

Ordu Ticaret Borsası iki haftadır 12.75 TL’den fındık fiyatı ilanı yaparken serbest piyasada bu fiyata göre şekillenmeye devam ediyor. TMO tarafından 14 TL’ye alınan fındık serbest piyasada 13 TL’den alıcı buluyor.

Üreticiler, serbest piyasada fındık fiyatının yukarı çıkması için beklerken, şuanda piyasada artış gözlenmiyor.

Serbest piyasada da fiyatlar 13 TL civarında çakılı kalsa da üreticiler son umut olarak seçimi bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.