Fındık sele kapıldı!

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 10.08.2018 - 10:26, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2377+ kez okundu.
 

Fındık sele kapıldı!

Fatsa, Ünye, Perşembe ve Çaybaşı ilçelerinde yaşanan sel afetiyle birlikte çok büyük bir maddi bilanço da ortaya çıktı. Bölgenin geçim kaynağı olan fındıkta harman zamanı olması nedeniyle toplanan fındıkların çoğu da sel sularına kapıldı. Çaybaşı Belediye Başkanı 30 ton fındığın gittiğini söyledi.
Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık büyük bir maddi hasar yaşandığını ve harmanda olan tüm fındığın sel sularıyla gittiğini açıkladı. Ünye'de ise Faruk Kara "Ne kadar fındığım varsa hepsini sel götürdü" dedi..Fındıkların harmanlarıyla birlikte sulara kapıldığını açıklayan Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık şunları söyledi: "Son elli yılın sel felaketini yaşadık. Çok ciddi manada hasar ve mal kaybımız var. 3 tane köprümüz yıkıldı. Tüm altyapımız tamamen gitti.  Vatandaşımızın topladığı fındıkların tamamı sele gitti. Yaklaşık olarak 30 tona yakın fındığı tamamen sel götürdü. Harmanlarıyla beraber aldı götürdü. Ciddi bir felaket ama belediye olarak ders çıkarmamız gerekiyor."   MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise sular fındık üreticisinin alın terini alıp götürdü açıklamasını yaptı. Enginyurt şöyle konuştu: "Korkunç bir afet can kaybı olmaması sevindirici lakin mal kaybı çok yüksek derecede. Harmanda olması sebebiyle fındıklarda büyük bir kayıp oldu. Felaket bir şekilde akan sular harmanda üreticinin fındığını alın terini alıp götürdü. Gözü fındık fiyatında olan insanımız malesef bu büyük afetle birlikte ekonomik bir afet de yaşadı."   1 TON FINIDIĞINI SEL GÖTÜRDÜ   Tekkiraz Mahallesi'nde yaşayan Faruk Kara'nın harmanına serdiği 1 ton fındığını sel suları götürdü. Yağmurun hızla ve aniden bastırdığını dile getiren Kara, "Sağanak yağışla beraber sel suları bir anda harmanımdaki fındıkları aldı götürdü. Bir bölümü de çamura karıştı. Sel aniden geldi. Biz de önlem aldık ama o kadar fındığımı sel götürdü. Harmana bir ton fındığımı kurutmak için koymuştum. Ne kadar fındığım varsa hepsini sel götürdü" dedi.Ünye Tabakhane Deresi yukarı köylerden gelen aşırı yağmur dolayısıyla dolmaya başladı. İlçenin en büyük deresi olan Tabakhane Deresi gelen yağmur sularıyla beraber dolmaya başladı. İlçenin İnkur Mahallesi'nde sel suları nedeniyle bazı mahallelerde çökme yaşarken, araçlar da yolda kontrollü olarak yollarına devam etti. Ünye Cevizdere Irmağı yağış sonrası taşarken, sel suları ağaç ve odunları sürükledi. Çakmak Köprüsü ise sel sularının taşması sonucu sular altında kaldı.  
Fatsa, Ünye, Perşembe ve Çaybaşı ilçelerinde yaşanan sel afetiyle birlikte çok büyük bir maddi bilanço da ortaya çıktı. Bölgenin geçim kaynağı olan fındıkta harman zamanı olması nedeniyle toplanan fındıkların çoğu da sel sularına kapıldı. Çaybaşı Belediye Başkanı 30 ton fındığın gittiğini söyledi.

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık büyük bir maddi hasar yaşandığını ve harmanda olan tüm fındığın sel sularıyla gittiğini açıkladı. Ünye'de ise Faruk Kara "Ne kadar fındığım varsa hepsini sel götürdü" dedi..Fındıkların harmanlarıyla birlikte sulara kapıldığını açıklayan Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık şunları söyledi:

"Son elli yılın sel felaketini yaşadık. Çok ciddi manada hasar ve mal kaybımız var. 3 tane köprümüz yıkıldı. Tüm altyapımız tamamen gitti.  Vatandaşımızın topladığı fındıkların tamamı sele gitti. Yaklaşık olarak 30 tona yakın fındığı tamamen sel götürdü. Harmanlarıyla beraber aldı götürdü. Ciddi bir felaket ama belediye olarak ders çıkarmamız gerekiyor."

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise sular fındık üreticisinin alın terini alıp götürdü açıklamasını yaptı. Enginyurt şöyle konuştu: "Korkunç bir afet can kaybı olmaması sevindirici lakin mal kaybı çok yüksek derecede. Harmanda olması sebebiyle fındıklarda büyük bir kayıp oldu. Felaket bir şekilde akan sular harmanda üreticinin fındığını alın terini alıp götürdü. Gözü fındık fiyatında olan insanımız malesef bu büyük afetle birlikte ekonomik bir afet de yaşadı."

 

1 TON FINIDIĞINI SEL GÖTÜRDÜ

 

Tekkiraz Mahallesi'nde yaşayan Faruk Kara'nın harmanına serdiği 1 ton fındığını sel suları götürdü. Yağmurun hızla ve aniden bastırdığını dile getiren Kara, "Sağanak yağışla beraber sel suları bir anda harmanımdaki fındıkları aldı götürdü. Bir bölümü de çamura karıştı. Sel aniden geldi. Biz de önlem aldık ama o kadar fındığımı sel götürdü. Harmana bir ton fındığımı kurutmak için koymuştum. Ne kadar fındığım varsa hepsini sel götürdü" dedi.Ünye Tabakhane Deresi yukarı köylerden gelen aşırı yağmur dolayısıyla dolmaya başladı. İlçenin en büyük deresi olan Tabakhane Deresi gelen yağmur sularıyla beraber dolmaya başladı. İlçenin İnkur Mahallesi'nde sel suları nedeniyle bazı mahallelerde çökme yaşarken, araçlar da yolda kontrollü olarak yollarına devam etti. Ünye Cevizdere Irmağı yağış sonrası taşarken, sel suları ağaç ve odunları sürükledi. Çakmak Köprüsü ise sel sularının taşması sonucu sular altında kaldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.