Fındık taban fiyatı açıklandı!

BÖLGE GÜNDEMİ 30.07.2019 - 13:30, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1625+ kez okundu.
 

Fındık taban fiyatı açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada gündemine fındığı aldı.
Fiyatları açaklamadan önce özellikle fındık piyasalarını yakından ilgilendiren açıklamalara imçza atan Erdoğan, Türkiye'nin, serbest piyasa ekonomisi ilkelerinden taviz vermeden aynı yolda kararlılıkla ilerlemeyi sürdüreceğini yineledi. "700 BİN TON CİVARINDA REKOLTE" Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan dünya fındık üretiminin yüzde 80'ini gerçekleştirdiğini, bu üç ülke olarak fındıkla ilgili zirai mücadele, verim, kalite artışı ve pazarlama konularında iş birliği çalışmalarını başlattıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sezon fındık veriminin yüksek olduğunu, yaklaşık 700 bin ton civarında bir rekolte bekleniyor" dedi. Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü: İŞTE FINDIK FİYATLARI  "Bu durum karşısında Toprak Mahsulleri Ofisi'ne hububat ve bakliyatta olduğu gibi, hasat dönemi başlamadan fındık alımı için görev verme kararı aldık. Ofisin alım yapacağı taban fiyatlar sayesinde spekülatörlerin önünü peşinen keserek fındık pazarında üreticilerimiz aleyhine oluşacak fiyat belirsizliklerini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Yüzde 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat kilogramda 17 lira. Levant kaliteli kabuklu fındık için de taban fiyat kilogramda 16,5 liradır. Buna kilogram başına yaklaşık 2 lira olan mazot, gübre desteği ve alan bazlı desteği de eklediğimizde kilogram fiyatları fiilen 19 lira ile 18,5 lira arasına gelmiş oluyor."  "TMO KURBAN BAYRAMI'NDAN SONRA FINDIK ALACAK" "Hazırlıklarını tamamlayan Toprak Mahsulleri Ofisi hasat başlangıcına denk gelen Kurban Bayramı'nın hemen akabinde hemen alıma geçiyor. 2019 yılı fındık hasat sezonunun bereketli geçmesini, bu fiyatların da üreticilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada gündemine fındığı aldı.

Fiyatları açaklamadan önce özellikle fındık piyasalarını yakından ilgilendiren açıklamalara imçza atan Erdoğan, Türkiye'nin, serbest piyasa ekonomisi ilkelerinden taviz vermeden aynı yolda kararlılıkla ilerlemeyi sürdüreceğini yineledi.

"700 BİN TON CİVARINDA REKOLTE"

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan dünya fındık üretiminin yüzde 80'ini gerçekleştirdiğini, bu üç ülke olarak fındıkla ilgili zirai mücadele, verim, kalite artışı ve pazarlama konularında iş birliği çalışmalarını başlattıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sezon fındık veriminin yüksek olduğunu, yaklaşık 700 bin ton civarında bir rekolte bekleniyor" dedi. Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

İŞTE FINDIK FİYATLARI 

"Bu durum karşısında Toprak Mahsulleri Ofisi'ne hububat ve bakliyatta olduğu gibi, hasat dönemi başlamadan fındık alımı için görev verme kararı aldık. Ofisin alım yapacağı taban fiyatlar sayesinde spekülatörlerin önünü peşinen keserek fındık pazarında üreticilerimiz aleyhine oluşacak fiyat belirsizliklerini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Yüzde 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat kilogramda 17 lira. Levant kaliteli kabuklu fındık için de taban fiyat kilogramda 16,5 liradır. Buna kilogram başına yaklaşık 2 lira olan mazot, gübre desteği ve alan bazlı desteği de eklediğimizde kilogram fiyatları fiilen 19 lira ile 18,5 lira arasına gelmiş oluyor." 

"TMO KURBAN BAYRAMI'NDAN SONRA FINDIK ALACAK"

"Hazırlıklarını tamamlayan Toprak Mahsulleri Ofisi hasat başlangıcına denk gelen Kurban Bayramı'nın hemen akabinde hemen alıma geçiyor. 2019 yılı fındık hasat sezonunun bereketli geçmesini, bu fiyatların da üreticilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.