Fındık timleri 26 mahallede sahada

EKONOMİ 16.11.2019 - 23:12, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 5188+ kez okundu.
 

Fındık timleri 26 mahallede sahada

İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ünye Ziraat Odası'nca yürütülen “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” kapsamında 26 mahalledeki uygulamalar sürüyor.
Ordu Valiliği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ünye Ziraat Odası'nca yürütülen “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” kapsamında 26 mahalledeki uygulamalar sürüyor. Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada fındık timlerinin Ünye'nin 26 mahallesindeki saha çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Konuyla ilgili olarak İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi; "Ordu Valiliğimizin himayelerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından organize edilen İlçe Müdürlüğümüz ve Ünye Ziraat Odamızca yürütülen “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” ilçemiz genelinde başarıyla uygulanmaya devam etmektedir. Bu kapsamda Ağıdere, Cevizdere, Çakmak, Çatak, Çatalpınar, Denizbükü, Döşemedibi, Göbü, Gölceğiz, Gölevi, Günpınarı, Güzelyalı, Hanyanı, Hızarbaşıkumarlı, İnkur, Killik, Kuşculu, Kuşdoğan, Saraycık, Sarıhalil, Saylan, Taflancık, Tepeköy, Üçpınar, Yiğitler ve Yazkonağı Mahallelerimizde örnek fındık bahçeleri kurmak amacıyla budama işlemleri gerçekleştirilmiştir. Diğer mahallelerde de örnek çalışmalar yapılacak İlçemizde bulunan diğer mahallelerimizde de bütün üreticilerimizin görebileceği ana arterlerde örnek bahçe kurma çalışmalarımız devam etmektedir. Bölgemizde vatandaşlarımızın en önemli gelir kaynağı olan fındıkta yanlış bakım uygulamalarından kaynaklanan kalite ve verim kayıplarının engellenmesi hedefiyle uygulanan projemiz büyük önem arz etmektedir. Projeye katılım sağlayan üreticilerimize ve fındıkta örnek uygulama tim ekiplerimize teşekkür eder, tüm üreticilerimize bereketli ve bol kazançlar dileriz."
İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ünye Ziraat Odası'nca yürütülen “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” kapsamında 26 mahalledeki uygulamalar sürüyor.

Ordu Valiliği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ünye Ziraat Odası'nca yürütülen “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” kapsamında 26 mahalledeki uygulamalar sürüyor.

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada fındık timlerinin Ünye'nin 26 mahallesindeki saha çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi; "Ordu Valiliğimizin himayelerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından organize edilen İlçe Müdürlüğümüz ve Ünye Ziraat Odamızca yürütülen “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” ilçemiz genelinde başarıyla uygulanmaya devam etmektedir. Bu kapsamda Ağıdere, Cevizdere, Çakmak, Çatak, Çatalpınar, Denizbükü, Döşemedibi, Göbü, Gölceğiz, Gölevi, Günpınarı, Güzelyalı, Hanyanı, Hızarbaşıkumarlı, İnkur, Killik, Kuşculu, Kuşdoğan, Saraycık, Sarıhalil, Saylan, Taflancık, Tepeköy, Üçpınar, Yiğitler ve Yazkonağı Mahallelerimizde örnek fındık bahçeleri kurmak amacıyla budama işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Diğer mahallelerde de örnek çalışmalar yapılacak

İlçemizde bulunan diğer mahallelerimizde de bütün üreticilerimizin görebileceği ana arterlerde örnek bahçe kurma çalışmalarımız devam etmektedir. Bölgemizde vatandaşlarımızın en önemli gelir kaynağı olan fındıkta yanlış bakım uygulamalarından kaynaklanan kalite ve verim kayıplarının engellenmesi hedefiyle uygulanan projemiz büyük önem arz etmektedir. Projeye katılım sağlayan üreticilerimize ve fındıkta örnek uygulama tim ekiplerimize teşekkür eder, tüm üreticilerimize bereketli ve bol kazançlar dileriz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.