Fırsatçılara İl Müftüsü de isyan etti!

BÖLGE GÜNDEMİ (Ünye Belediyesi Bülten ) - Ünye Belediyesi Bülten | 02.04.2020 - 10:31, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1327+ kez okundu.
 

Fırsatçılara İl Müftüsü de isyan etti!

TÜRKİYE'nin bir çok bölgesinde olduğu gibi küresel salgını fırsat bilirek en çok kullanılan ihtiyaç malzemelerini fırsatçılık yaparak fahiş fiyatta satanlara Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk de isyan etti. Tanesi 50 Kuruş olan tek kullanılık eldivenlerin 5 liraya satıldığını belirten Öztürk, "Böyle birşey olabilir mi? Bu insanlar namaz da kılsalar, oruç da tutsalar büyük bir ahlaki zafiyet var demektir. İnsan demeye bin şahit lazım" diye konuştu.
Tek kullanımlık eldiven, tıbbi maske ve kolonya. Koronavirüs'ün küresel ölçekte salgın göstermesini fırsat bilen bazı fırsatçıların en çok lazım olan bu ve benzeri malzemeleri fırsatçılık yaparak fahiş fiyatta satanlara İl Müftüsü Mürsel Öztürk de isyan etti, "Bırakın Müslümanlığı, insanlığının sorgulanması lazım" dedi. "NAMAZ DA KILSALAR, ORUÇ DA TUTSALAR..." Altaş Tv'de yayınlanan 'Ordu'yu Yönetenler' programının tecrübeli ismi Funda Altaş Şimşit'in sorularını yanıtlayan Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, günümüzün en büyük sıkıntısının güzel ahlak olduğunu belirterek, "Peygamber Efendemiz, 'İslam güzel ahlaktan ibarettir' buyuruyor. Bizim bütün insanlığa karşı güzel ahlaka sahip olmamız lazım. Yani Müslümanlığımızın sonucunun güzel ahlak olması lazım. Bu tür insanlar, yani fırsatçılık kollayan, fırsattan istifade büyük kazançlar elde etmek isteyen insanlar, namaz da kılsalar, oruç da tutsalar onlarda büyük bir ahlaki zafiyet var demektir. Dolasıyla yapılan bu işi, hiçbir zaman İslam'ın bir tarafına sığdırmak mümkün değildir" dedi.  "FIRSATÇILARIN İNSANLIĞININ SORGULANMASI LAZIM" Kimsenin kimseyi namazınıza, niyazınıza bakarak değerlendiremeyeceğini belirten İl Müftüsü Öztürk, "Çok namaz kılan bir adam, eğer karaborsacılık yapıyorsa bu adam iyi bir Müslüman değildir. Yani O'nun namazının buna hiçbir faydası olmamıştır. Müslümanım diyen bir insan, eğer hakikaten devletin öngördüğü, milletin öngördüğü çok zor durumda olduğumuz bu dönemde sadece kendini düşünüyor, efendim milletin bu yürüyüşünde bir zafiyet meydana getirmek için gayret sarfediyorsa, bırakın Müslümanlığı, insanlığının sorgulanması lazım. Kaldı ki, biz gayrimüslim ülkede bile olsak, o devletin imkanlarını kullanan bir insanın o devlete hainlik yapmaya hakkı olmaz. Böyle birşey olmaz" diye konuştu.   BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ? Kendi yaşadığı bir örneği anlatan Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, "Bir arkadaşımız, 'Hocam dedi maske lazım' dedi. 'Ne kadar fiyatı' dedim, 'Tanesi 5 TL'ye çıktı' dediler. Böyle bir şey olabilir mi? Tanesi 50 Kuruş. Böyle birşey olabilir mi? Bunu nereye koyacağız? Bir insan, bir Müslüman bunun hesabını verebilir mi? İnsan demeye bin şahit lazım. Bakın, bu tamamen ahlaki bir problem. En büyük sıkıntı burada. İslam Dünyası'nın en büyük sıkıntısı zaten burada. Bu Müslümanlıkla hiç bağdaşmaz kesinlikle, ama insanlıkla da bağdaşmaz. Çünkü vicdan rıza göstermez" diye konuştu. 
TÜRKİYE'nin bir çok bölgesinde olduğu gibi küresel salgını fırsat bilirek en çok kullanılan ihtiyaç malzemelerini fırsatçılık yaparak fahiş fiyatta satanlara Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk de isyan etti. Tanesi 50 Kuruş olan tek kullanılık eldivenlerin 5 liraya satıldığını belirten Öztürk, "Böyle birşey olabilir mi? Bu insanlar namaz da kılsalar, oruç da tutsalar büyük bir ahlaki zafiyet var demektir. İnsan demeye bin şahit lazım" diye konuştu.

Tek kullanımlık eldiven, tıbbi maske ve kolonya. Koronavirüs'ün küresel ölçekte salgın göstermesini fırsat bilen bazı fırsatçıların en çok lazım olan bu ve benzeri malzemeleri fırsatçılık yaparak fahiş fiyatta satanlara İl Müftüsü Mürsel Öztürk de isyan etti, "Bırakın Müslümanlığı, insanlığının sorgulanması lazım" dedi.

"NAMAZ DA KILSALAR, ORUÇ DA TUTSALAR..."

Altaş Tv'de yayınlanan 'Ordu'yu Yönetenler' programının tecrübeli ismi Funda Altaş Şimşit'in sorularını yanıtlayan Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, günümüzün en büyük sıkıntısının güzel ahlak olduğunu belirterek, "Peygamber Efendemiz, 'İslam güzel ahlaktan ibarettir' buyuruyor. Bizim bütün insanlığa karşı güzel ahlaka sahip olmamız lazım. Yani Müslümanlığımızın sonucunun güzel ahlak olması lazım. Bu tür insanlar, yani fırsatçılık kollayan, fırsattan istifade büyük kazançlar elde etmek isteyen insanlar, namaz da kılsalar, oruç da tutsalar onlarda büyük bir ahlaki zafiyet var demektir. Dolasıyla yapılan bu işi, hiçbir zaman İslam'ın bir tarafına sığdırmak mümkün değildir" dedi.

 "FIRSATÇILARIN İNSANLIĞININ SORGULANMASI LAZIM"

Kimsenin kimseyi namazınıza, niyazınıza bakarak değerlendiremeyeceğini belirten İl Müftüsü Öztürk, "Çok namaz kılan bir adam, eğer karaborsacılık yapıyorsa bu adam iyi bir Müslüman değildir. Yani O'nun namazının buna hiçbir faydası olmamıştır. Müslümanım diyen bir insan, eğer hakikaten devletin öngördüğü, milletin öngördüğü çok zor durumda olduğumuz bu dönemde sadece kendini düşünüyor, efendim milletin bu yürüyüşünde bir zafiyet meydana getirmek için gayret sarfediyorsa, bırakın Müslümanlığı, insanlığının sorgulanması lazım. Kaldı ki, biz gayrimüslim ülkede bile olsak, o devletin imkanlarını kullanan bir insanın o devlete hainlik yapmaya hakkı olmaz. Böyle birşey olmaz" diye konuştu.  

BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?

Kendi yaşadığı bir örneği anlatan Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, "Bir arkadaşımız, 'Hocam dedi maske lazım' dedi. 'Ne kadar fiyatı' dedim, 'Tanesi 5 TL'ye çıktı' dediler. Böyle bir şey olabilir mi? Tanesi 50 Kuruş. Böyle birşey olabilir mi? Bunu nereye koyacağız? Bir insan, bir Müslüman bunun hesabını verebilir mi? İnsan demeye bin şahit lazım. Bakın, bu tamamen ahlaki bir problem. En büyük sıkıntı burada. İslam Dünyası'nın en büyük sıkıntısı zaten burada. Bu Müslümanlıkla hiç bağdaşmaz kesinlikle, ama insanlıkla da bağdaşmaz. Çünkü vicdan rıza göstermez" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.