Fırtınaya İlişkin Resmi Açıklama

BÖLGE GÜNDEMİ 09.02.2020 - 22:49, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2459+ kez okundu.
 

Fırtınaya İlişkin Resmi Açıklama

5-6 Şubat 2020 tarihlerinde Ordu’da yaşanan kuvvetli rüzgar ve fırtına sonucu oluşan hasarların tespiti yapıldı.
  İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi koordinatörlüğünde yapılanhasar tespit çalışması ile ilgili Ordu Valiliği tarafından açıklama yapıldı; “5-6 Şubat 2020 tarihlerinde, ilimiz genelinde etkili olan kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle çatı uçmaları, bina dış cephelerinde hasar, ağaç devrilmeleri, trafo arızaları ve elektrik hatlarında kopmalar, sera örtülerinin parçalanması gibi tabi afet olayları meydana gelmiştir. Yaşanan kuvvetli rüzgar ve fırtına sonucu oluşan hasarların tespitine yönelik çalışmalar, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi koordinatörlüğünde sürdürülmektedir. 07.02.2020 Cuma günü (bugün) saat 16.30 itibariyle yapılan tespitlere göre;   -175 konut, 32 okul ve 13 kamu binasının çatısı ve dış cephe mantolamaları hasar görmüştür.  -Yaşanan fırtına ve kuvvetli rüzgardan dolayı 83 mahallede halihazırda enerji kesintisi (kısmi) mevcuttur. 144 trafoda ise enerji sağlanamamaktadır. Meydana gelen arızaları gidermek için Yedaş’a bağlı 67 farklı ekip tarafından çalışmalar sürdürülmektedir.  -İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, 120 sera örtüsünde zarar meydana geldiği tespiti yapılmıştır.  -6 Şubat 2020 Perşembe günü 12 ilçemizde şiddetli fırtına ve rüzgar nedeniyle ara verilen eğitim öğretime, 07.02.2020 tarihi itibariyle devam edilmiştir. -Meydana gelen fırtına ve kuvvetli rüzgardan dolayı herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı yaşanmamıştır.”
5-6 Şubat 2020 tarihlerinde Ordu’da yaşanan kuvvetli rüzgar ve fırtına sonucu oluşan hasarların tespiti yapıldı.

 

İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi koordinatörlüğünde yapılanhasar tespit çalışması ile ilgili Ordu Valiliği tarafından açıklama yapıldı;

“5-6 Şubat 2020 tarihlerinde, ilimiz genelinde etkili olan kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle çatı uçmaları, bina dış cephelerinde hasar, ağaç devrilmeleri, trafo arızaları ve elektrik hatlarında kopmalar, sera örtülerinin parçalanması gibi tabi afet olayları meydana gelmiştir.

Yaşanan kuvvetli rüzgar ve fırtına sonucu oluşan hasarların tespitine yönelik çalışmalar, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi koordinatörlüğünde sürdürülmektedir.

07.02.2020 Cuma günü (bugün) saat 16.30 itibariyle yapılan tespitlere göre;  

-175 konut, 32 okul ve 13 kamu binasının çatısı ve dış cephe mantolamaları hasar görmüştür. 

-Yaşanan fırtına ve kuvvetli rüzgardan dolayı 83 mahallede halihazırda enerji kesintisi (kısmi) mevcuttur. 144 trafoda ise enerji sağlanamamaktadır. Meydana gelen arızaları gidermek için Yedaş’a bağlı 67 farklı ekip tarafından çalışmalar sürdürülmektedir. 

-İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, 120 sera örtüsünde zarar meydana geldiği tespiti yapılmıştır. 

-6 Şubat 2020 Perşembe günü 12 ilçemizde şiddetli fırtına ve rüzgar nedeniyle ara verilen eğitim öğretime, 07.02.2020 tarihi itibariyle devam edilmiştir.

-Meydana gelen fırtına ve kuvvetli rüzgardan dolayı herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı yaşanmamıştır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.