Fiyat düşürülmek isteniyor

BÖLGE GÜNDEMİ 31.05.2019 - 00:46, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1998+ kez okundu.
 

Fiyat düşürülmek isteniyor

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kürsüsünden ABD’de açıklanan 815 bin tonluk fındık rekoltesi rakamına tepki gösterdi.
Fındık rekoltesinin son beş yıldır 600-650 bin tonu geçmediğini ifade eden Enginyurt, bu açıklamanın fındık fiyatını aşağı çekmek için yapıldığını söyledi. Enginyurt; Fındık çok denilerek, rekolte yüksek denilerek bir yerlere mesaj verilmeye çalışılmaktadır. Böylelikle fiyatın aşağı çekilmesi planlanmaktadır.”dedi. 2 Milyar dolar gelir getiren milli ve stratejik bir ürün üzerinde oynanan oyunlara karşı uyanık olunması gerektiğini belirten Cemal Enginyurt, fındık fiyatının Haziran ayı içinde açıklanması gerektiğini söyledi. MHP Ordu Milletvekili Enginyurt  TBMM Kürsüsünden yaptığı konuşmada, “Fındık rekoltesi maalesef 815 bin ton olarak ilan edildi. Son 5 yılda fındık rekoltesi ortalama 600-650 binin üstüne hiç çıkmamış olmasına rağmen maalesef ABD’de yapılan toplantıda fındık rekoltesi 815 bin ton olarak kasıtlı olarak ilan edildi. Fındık çok denilerek, rekolte yüksek denilerek bir yerlere mesaj verilmeye çalışılmaktadır. Böylelikle fiyatın aşağı çekilmesi planlanmaktadır.”dedi.   Enginyurt açıklamasında şunları kaydetti, “2 milyar dolar ihracat yapan bir ürün.  Ama çok ilginçtir ki sadece çikolata olarak kullandığınız, evinizde kahvaltılarda ekmeğin üzerine sürdüğünüz çikolatası 36 milyar dolar gelir getiriyor. 2 milyar dolar fındık ihracat rakamı varken bunun sadece ezmesinden 36 milyar dolar gelir elde edilirken bu fındığı halen düşürmek isteyenlere Tarım Bakanlığı müdahale etmelidir.”
Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kürsüsünden ABD’de açıklanan 815 bin tonluk fındık rekoltesi rakamına tepki gösterdi.

Fındık rekoltesinin son beş yıldır 600-650 bin tonu geçmediğini ifade eden Enginyurt, bu açıklamanın fındık fiyatını aşağı çekmek için yapıldığını söyledi.

Enginyurt; Fındık çok denilerek, rekolte yüksek denilerek bir yerlere mesaj verilmeye çalışılmaktadır. Böylelikle fiyatın aşağı çekilmesi planlanmaktadır.”dedi.

2 Milyar dolar gelir getiren milli ve stratejik bir ürün üzerinde oynanan oyunlara karşı uyanık olunması gerektiğini belirten Cemal Enginyurt, fındık fiyatının Haziran ayı içinde açıklanması gerektiğini söyledi.

MHP Ordu Milletvekili Enginyurt  TBMM Kürsüsünden yaptığı konuşmada, “Fındık rekoltesi maalesef 815 bin ton olarak ilan edildi. Son 5 yılda fındık rekoltesi ortalama 600-650 binin üstüne hiç çıkmamış olmasına rağmen maalesef ABD’de yapılan toplantıda fındık rekoltesi 815 bin ton olarak kasıtlı olarak ilan edildi. Fındık çok denilerek, rekolte yüksek denilerek bir yerlere mesaj verilmeye çalışılmaktadır. Böylelikle fiyatın aşağı çekilmesi planlanmaktadır.”dedi.

 

Enginyurt açıklamasında şunları kaydetti, “2 milyar dolar ihracat yapan bir ürün.  Ama çok ilginçtir ki sadece çikolata olarak kullandığınız, evinizde kahvaltılarda ekmeğin üzerine sürdüğünüz çikolatası 36 milyar dolar gelir getiriyor. 2 milyar dolar fındık ihracat rakamı varken bunun sadece ezmesinden 36 milyar dolar gelir elde edilirken bu fındığı halen düşürmek isteyenlere Tarım Bakanlığı müdahale etmelidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.