“Fizik Tedavi Hizmeti Artık Evde Verilecek”

SAĞLIK 06.12.2018 - 11:35, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1107+ kez okundu.
 

“Fizik Tedavi Hizmeti Artık Evde Verilecek”

Ordu’da Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi öncülüğünde Ordu Ağız ve Diş Sağlığı merkezi tarafından hastalara evde ağız ve diş hizmeti verilmeye başlanmasının ardından şimdide Fizik Tedavi için vatandaşların ayağına gidilmeye başlandı.
Ordu Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan çalışmaya çerçevesinde Ordu Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri ve Eğitim Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri birimlerinin hastalarına fizik tedavi ihtiyaçlarına göre egzersizleri ev ortamında uzman fizyoterapist eşliğinde yapılıyor.     Çalışma hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Ordu’da sağlık hizmetini vatandaşın ayağına kadar götürmek için büyük gayret gösterdiklerini ifade ederek, “ Çeşitli mazeretleri nedeniyle ihtiyaç duydukları sağlık hizmetini ilgili kurumlardan alamayan vatandaşlarımız için bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışma çerçevesinde ilk olarak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz tarafından vatandaşlarımıza evlerinde ağız ve diş hizmeti verilmeye başlanmıştı. Şimdi bu çalışmayı daha ileri götürerek, Fizik tedavi ihtiyacı olan hastalarımıza yapmaları gereken egzersizleri ev ortamında yapabilmeleri için uzman fizyoterapistler görevlendirdik.” dedi.   Şu anda Ordu Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri ve Eğitim Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri birimleri tarafından verilen hizmete başvurmak isteyen hastaların öncelikle Fizik Tedavi Polikliniklerinde Uzman hekimler tarafından muayene olmaları gerektiğini  ve hekimin uygun görmesi halinde bu hizmeti alabileceklerini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, “Bu hastalarımızı evlerinden alıp, ilgili Uzman hekimlerde muayene olmalarını yine Evde Bakım Hizmeti Birimimiz sağlıyor. Ordu’da ilk olarak başlatılan bu çalışma ile birlikte amacımız diğer alanlarda da vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları sağlık hizmetini evlerinde almalarını sağlamaktır” dedi.
Ordu’da Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi öncülüğünde Ordu Ağız ve Diş Sağlığı merkezi tarafından hastalara evde ağız ve diş hizmeti verilmeye başlanmasının ardından şimdide Fizik Tedavi için vatandaşların ayağına gidilmeye başlandı.

Ordu Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan çalışmaya çerçevesinde Ordu Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri ve Eğitim Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri birimlerinin hastalarına fizik tedavi ihtiyaçlarına göre egzersizleri ev ortamında uzman fizyoterapist eşliğinde yapılıyor.

 

 

Çalışma hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Ordu’da sağlık hizmetini vatandaşın ayağına kadar götürmek için büyük gayret gösterdiklerini ifade ederek, “ Çeşitli mazeretleri nedeniyle ihtiyaç duydukları sağlık hizmetini ilgili kurumlardan alamayan vatandaşlarımız için bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışma çerçevesinde ilk olarak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz tarafından vatandaşlarımıza evlerinde ağız ve diş hizmeti verilmeye başlanmıştı. Şimdi bu çalışmayı daha ileri götürerek, Fizik tedavi ihtiyacı olan hastalarımıza yapmaları gereken egzersizleri ev ortamında yapabilmeleri için uzman fizyoterapistler görevlendirdik.” dedi.

 

Şu anda Ordu Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri ve Eğitim Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri birimleri tarafından verilen hizmete başvurmak isteyen hastaların öncelikle Fizik Tedavi Polikliniklerinde Uzman hekimler tarafından muayene olmaları gerektiğini  ve hekimin uygun görmesi halinde bu hizmeti alabileceklerini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, “Bu hastalarımızı evlerinden alıp, ilgili Uzman hekimlerde muayene olmalarını yine Evde Bakım Hizmeti Birimimiz sağlıyor. Ordu’da ilk olarak başlatılan bu çalışma ile birlikte amacımız diğer alanlarda da vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları sağlık hizmetini evlerinde almalarını sağlamaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.