Gerekli çalışma yapılmazsa liman küçülecek!

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.11.2019 - 15:36, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 926+ kez okundu.
 

Gerekli çalışma yapılmazsa liman küçülecek!

Ünye Limanı’nı geliştirmek amaçlı projelerin 2020 yılının mayıs ayına kadar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına verilmemesi halinde liman kapasitesi 10 bin tondan 5 ile 6 bin tona inecek.
Mevcut haliyle 10 bin ton ve üzeri gemilere hizmet veremeyeceği belirtilen liman tonajının düşürülmesi, bölgede faaliyet gösteren ve sevkiyatını gemiler ile yapan işletmeleri mağdur edeceği belirtildi.   Bu kapsamda harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, öngörülen süre içerisinde düzenleme yapılması zorunlu olan limanın genişletme ve derinlik için gerekli olan proje hizmetinin alınması hususunda Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yetki aldı.  Ünye Limanı'nın gerekli çalışmalar yapılmazsa küçüleceği tehlikesine dikkat çekildi. Ünye Limanı’nı geliştirmek amaçlı projelerin 2020 yılının mayıs ayına kadar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına verilmemesi halinde liman kapasitesi 10 bin tondan 5 ile 6 bin tona inecek.   Limanın geliştirilmesi projesi Bakanlığa bir an önce proje verilmeli   Ulaştırma Bakanlığı’nın 2019/5 nolu genelge hükümlerine göre mevcut limanı geliştirmek amaçlı projelerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına 14.05.2020 tarihine kadar verilmemesi halinde Ünye Limanı’nın kapasitesinin 5 bin ile 6 bin tona indirileceği bildirildi.   Büyükşehir Belediyesi çalışma için Meclis'ten yetki aldı   Mevcut haliyle limanın 10 bin ton ve üzeri gemilere hizmet veremeyeceği belirtilen limanın tonajının düşürülmesi, bölgede faaliyet gösteren ve sevkiyatını gemiler ile yapan işletmeleri mağdur edeceği belirtildi. Bu kapsamda harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, öngörülen süre içerisinde düzenleme yapılması zorunlu olan limanın genişletme ve derinlik için gerekli olan proje hizmetinin alınması hususunda Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yetki aldı. 
Ünye Limanı’nı geliştirmek amaçlı projelerin 2020 yılının mayıs ayına kadar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına verilmemesi halinde liman kapasitesi 10 bin tondan 5 ile 6 bin tona inecek.

Mevcut haliyle 10 bin ton ve üzeri gemilere hizmet veremeyeceği belirtilen liman tonajının düşürülmesi, bölgede faaliyet gösteren ve sevkiyatını gemiler ile yapan işletmeleri mağdur edeceği belirtildi.

 

Bu kapsamda harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, öngörülen süre içerisinde düzenleme yapılması zorunlu olan limanın genişletme ve derinlik için gerekli olan proje hizmetinin alınması hususunda Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yetki aldı. 

Ünye Limanı'nın gerekli çalışmalar yapılmazsa küçüleceği tehlikesine dikkat çekildi. Ünye Limanı’nı geliştirmek amaçlı projelerin 2020 yılının mayıs ayına kadar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına verilmemesi halinde liman kapasitesi 10 bin tondan 5 ile 6 bin tona inecek.

 

Limanın geliştirilmesi projesi Bakanlığa bir an önce proje verilmeli

 

Ulaştırma Bakanlığı’nın 2019/5 nolu genelge hükümlerine göre mevcut limanı geliştirmek amaçlı projelerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına 14.05.2020 tarihine kadar verilmemesi halinde Ünye Limanı’nın kapasitesinin 5 bin ile 6 bin tona indirileceği bildirildi.

 

Büyükşehir Belediyesi çalışma için Meclis'ten yetki aldı

 

Mevcut haliyle limanın 10 bin ton ve üzeri gemilere hizmet veremeyeceği belirtilen limanın tonajının düşürülmesi, bölgede faaliyet gösteren ve sevkiyatını gemiler ile yapan işletmeleri mağdur edeceği belirtildi. Bu kapsamda harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, öngörülen süre içerisinde düzenleme yapılması zorunlu olan limanın genişletme ve derinlik için gerekli olan proje hizmetinin alınması hususunda Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yetki aldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.