Güler'den Tarım Projelerine Destek

EKONOMİ 21.10.2019 - 09:09, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 4130+ kez okundu.
 

Güler'den Tarım Projelerine Destek

Klasik belediyeciliğin dışına çıkarak tarım ve hayvancılık projelerine büyük önem veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu ilçesi Sağırlı Mahallesi Muhtarı Yusuf Uzunlar’a ait kivi bahçesini ziyaret etti.
Tarım ürünlerini çeşitlendirmek, yeni üretim modelleri oluşturarak yerelde yeni sektörlerin gelişmesini teşvik etmek amacıyla üreticilere destek veren Ordu Büyükşehir Belediyesi kurduğu tarım şirketi ile vatandaşlar ile ortak olmayı planlıyor. Üreticilerin yetiştirdiği ürünleri yöresel ürünler çarşısında pazar sıkıntısı çekmeden direk alıcıyla buluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Ordu’nun ekonomisine de katkı sağlayacak çalışmaları hizmete sunuyor.   “ORGANİKLİK VE ÇEŞİTLİLİK 10 ÜZERİNDEN 10” Kurmuş oldukları tarım şirketinin üreten vatandaşlara ortak olacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Biz bu göreve başlar başlamaz 4 tane şirket kurduk. Bunlardan birisi olan tarım şirketi, isteyen vatandaşımıza çalışmalarında ortak olabilecek. Bu durum turizmin de canlanmasını sağlayacak. Çünkü turistler artık gurmelik üzerine gezmeyi tercih ediyorlar. Nerede iyi ve sağlıklı yemek varsa oralara gidiyorlar. Yani gıda turizmi yapıyorlar. Dolayısıyla Ordu’ya gelen turistler buraların zenginliği ve gıdası için gelebilir. Ordu’nun zaten muhteşem bir tabiatı var. Organiklik ve çeşitliliği de 10 üzerinden 10. Bugün burada hemşehrimizin kivi bahçesini ziyarete geldik. Kivi bahçesini aynı zamanda tavuk çiftliği olarak da kullanıyor. Hemşehrimizin iddiasına göre tavuğun olduğu yerde kivi verimi çok fazla oluyor. Ben de daha önce böyle zengin ve verimli bir kivi daha görmedim” dedi.
Klasik belediyeciliğin dışına çıkarak tarım ve hayvancılık projelerine büyük önem veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu ilçesi Sağırlı Mahallesi Muhtarı Yusuf Uzunlar’a ait kivi bahçesini ziyaret etti.

Tarım ürünlerini çeşitlendirmek, yeni üretim modelleri oluşturarak yerelde yeni sektörlerin gelişmesini teşvik etmek amacıyla üreticilere destek veren Ordu Büyükşehir Belediyesi kurduğu tarım şirketi ile vatandaşlar ile ortak olmayı planlıyor. Üreticilerin yetiştirdiği ürünleri yöresel ürünler çarşısında pazar sıkıntısı çekmeden direk alıcıyla buluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Ordu’nun ekonomisine de katkı sağlayacak çalışmaları hizmete sunuyor.

 

“ORGANİKLİK VE ÇEŞİTLİLİK 10 ÜZERİNDEN 10” Kurmuş oldukları tarım şirketinin üreten vatandaşlara ortak olacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Biz bu göreve başlar başlamaz 4 tane şirket kurduk. Bunlardan birisi olan tarım şirketi, isteyen vatandaşımıza çalışmalarında ortak olabilecek. Bu durum turizmin de canlanmasını sağlayacak. Çünkü turistler artık gurmelik üzerine gezmeyi tercih ediyorlar. Nerede iyi ve sağlıklı yemek varsa oralara gidiyorlar. Yani gıda turizmi yapıyorlar. Dolayısıyla Ordu’ya gelen turistler buraların zenginliği ve gıdası için gelebilir. Ordu’nun zaten muhteşem bir tabiatı var. Organiklik ve çeşitliliği de 10 üzerinden 10. Bugün burada hemşehrimizin kivi bahçesini ziyarete geldik. Kivi bahçesini aynı zamanda tavuk çiftliği olarak da kullanıyor. Hemşehrimizin iddiasına göre tavuğun olduğu yerde kivi verimi çok fazla oluyor. Ben de daha önce böyle zengin ve verimli bir kivi daha görmedim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.