Güler; "Vız gelir, tırıs gider" demişti

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.12.2019 - 11:06, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1442+ kez okundu.
 

Güler; "Vız gelir, tırıs gider" demişti

Altınordu’da büyük tepkilere neden olan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından iki kez durdurulan 3 blokta 17 katlı 280 daireli Beldeevler inşaatı yeniden başladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler; "Ben bu inşaatı yıkmakta kararlıyım. Bazı sıkıntılar var, devam ediyor, inşallah bunu da aşacağız. Çünkü biz ne sıkıntılar atlattık. Onun için bize vız gelir tırıs gider." diye konuşmuştu.   Altınordu’da özel imar bölgesi olarak ilan edilerek dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz zamanında yapımına başlanan Belde Evler inşaatı, Hilmi Güler’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Belediye Encümenin oy birliğiyle rant oluşturduğu, şehrin mimari yapısını bozduğu ve haksız kazanç elde edilmesini sağladığı gerekçesiyle durdurulmuştu. Ordu Büyükşehir Belediyesi de karar kapsamında inşaatı mühürlemişti.  Belde Evlerini yapan İntaya, Özmen ve Köksal İnşaat avukatları konuyu mahkemeye taşımış, Ordu İdare Mahkemesi de kararı iptal etmişti.   Tekrar durdurma kararı alındı   Bunun üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi, belediye encümenin de bu kez oy çokluğuyla bir kez daha Belde Evler İnşaatını, rant oluşturduğu, şehrin mimarı yapısını bozduğu ve haksız kazanç elde edilmesini sağladığı gerekçesiyle yeniden durdurdu. İntaya, Özmen ve Köksal İnşaat avukatları bir kez daha konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkeme bir kez daha Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı inşaatı durdurma kararını bozdu. Bunun üzerine Belde Evlerde inşaatı üç bloktan yapım aşaması en az ilerleyen blokta yeniden başladı.      Başkan Güler; ‘Yıkmakta kararlıyım’ demişti                  Geçen ekim ayında inşaatı durdurma kararından sonra kendisi hakkında yıpratma kampanyası başlatıldığını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, “Nazım imar planını iptal ettik. Şu anda bizim sorunumuz. Kirazlimanı Mahallesi'nde böyle bir ucube var, belde diye bir ucube var. Yani oralarda vatandaşın geçme, gezme hakkını ortadan kaldıran, Anayasal hakkını, insan haklarını ortadan kaldıran bir proje bu. Ben bunu ortadan kaldırmakta, yani yıkmakta kararlıyım. Bunu bilesiniz. Bazı sıkıntılar devam ediyor, inşallah bunu da aşacağız. Çünkü biz ne sıkıntılar atlattık. Onun için bize vız gelir tırıs gider. Yani bunu da çözeceğiz, bunu bilesiniz" diye konuşmuştu.
Altınordu’da büyük tepkilere neden olan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından iki kez durdurulan 3 blokta 17 katlı 280 daireli Beldeevler inşaatı yeniden başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler; "Ben bu inşaatı yıkmakta kararlıyım. Bazı sıkıntılar var, devam ediyor, inşallah bunu da aşacağız. Çünkü biz ne sıkıntılar atlattık. Onun için bize vız gelir tırıs gider." diye konuşmuştu.

 

Altınordu’da özel imar bölgesi olarak ilan edilerek dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz zamanında yapımına başlanan Belde Evler inşaatı, Hilmi Güler’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Belediye Encümenin oy birliğiyle rant oluşturduğu, şehrin mimari yapısını bozduğu ve haksız kazanç elde edilmesini sağladığı gerekçesiyle durdurulmuştu. Ordu Büyükşehir Belediyesi de karar kapsamında inşaatı mühürlemişti.  Belde Evlerini yapan İntaya, Özmen ve Köksal İnşaat avukatları konuyu mahkemeye taşımış, Ordu İdare Mahkemesi de kararı iptal etmişti.

 

Tekrar durdurma kararı alındı

 

Bunun üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi, belediye encümenin de bu kez oy çokluğuyla bir kez daha Belde Evler İnşaatını, rant oluşturduğu, şehrin mimarı yapısını bozduğu ve haksız kazanç elde edilmesini sağladığı gerekçesiyle yeniden durdurdu. İntaya, Özmen ve Köksal İnşaat avukatları bir kez daha konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkeme bir kez daha Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı inşaatı durdurma kararını bozdu. Bunun üzerine Belde Evlerde inşaatı üç bloktan yapım aşaması en az ilerleyen blokta yeniden başladı.   

 

Başkan Güler; ‘Yıkmakta kararlıyım’ demişti                 

Geçen ekim ayında inşaatı durdurma kararından sonra kendisi hakkında yıpratma kampanyası başlatıldığını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, “Nazım imar planını iptal ettik. Şu anda bizim sorunumuz. Kirazlimanı Mahallesi'nde böyle bir ucube var, belde diye bir ucube var. Yani oralarda vatandaşın geçme, gezme hakkını ortadan kaldıran, Anayasal hakkını, insan haklarını ortadan kaldıran bir proje bu. Ben bunu ortadan kaldırmakta, yani yıkmakta kararlıyım. Bunu bilesiniz. Bazı sıkıntılar devam ediyor, inşallah bunu da aşacağız. Çünkü biz ne sıkıntılar atlattık. Onun için bize vız gelir tırıs gider. Yani bunu da çözeceğiz, bunu bilesiniz" diye konuşmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.