Gümrük Çalışanlarından Kaymakam Güney'e Ziyaret

YAŞAM 28.01.2020 - 22:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2255+ kez okundu.
 

Gümrük Çalışanlarından Kaymakam Güney'e Ziyaret

Ünye Gümrük Müdürlüğü çalışanları, Kaymakam Güney’i ziyaret etti.
  Ünye Gümrük Müdürü Ahmet Aktaş ve gümrük çalışanları, Dünya Gümrük Günü kapsamında Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’i makamında ziyaret etti. Kaymakamlık  makamında gerçekleşen ziyarette misafirleri ile bir süre sohbet eden ve kurum çalışmaları hakkında bilgiler alan Kaymakam Güney, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm Gümrük çalışanlarının 26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutladı ve kendilerine çalışmalarında başarılar diledi. Ziyarette Kaymakam Ümit Hüseyin Güney’e çiçek takdim eden Ünye Gümrük Müdürü Ahmet Aktaş, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nün tarihine ilişkin bilgiler verdi. “Dünya Gümrük Günü, Gümrük İşbirliği Konseyi’nin ilk kez toplandığı 26 Ocak 1953 tarihini hatırlamak, toplumda gümrüklerin işleyişi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan gündür. Dünya Gümrük Günü’nün amacı uluslararası ticaretin geliştirilmesi ve kolaylaştırılması, işbirliğinin sağlanması, sağlıklı iletişim kurularak uluslararası eşya, taşıt ve yolcu hareketlerinin kurallara uygun şekilde yürütülmesi ile ülke ekonomisine ve güvenliğine katkı sunmasıdır. Türkiye’nin 1953 yılında üye olduğu eski adı Gümrük İşbirliği Konseyi olan “Dünya Gümrük Örgütü”nün ilk defa toplandığı 26 Ocak 1953 tarihi dikkate alınarak her yıl 26 Ocak tarihinde “Dünya Gümrük Günü” kutlanmaktadır. 26 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilecek Dünya Dümrük Günü kutlamaları çerçevesinde 2020 yılı temasının ” İnsanoğlu Refah ve Gezegenimizin Sürdürülebilirliğinde Gümrükler” olarak, Dünya Gümrük Örgütü’nün yeni vizyonunun ise “Refah düzeyi daha yüksek ve daha güvenli bir dünya için gümrükleri bir araya getirme; sınırlar ayırır, gümrükler birleştirir” olarak belirlendiği belirtilmiştir.” dedi.
Ünye Gümrük Müdürlüğü çalışanları, Kaymakam Güney’i ziyaret etti.

 

Ünye Gümrük Müdürü Ahmet Aktaş ve gümrük çalışanları, Dünya Gümrük Günü kapsamında Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’i makamında ziyaret etti.

Kaymakamlık  makamında gerçekleşen ziyarette misafirleri ile bir süre sohbet eden ve kurum çalışmaları hakkında bilgiler alan Kaymakam Güney, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm Gümrük çalışanlarının 26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutladı ve kendilerine çalışmalarında başarılar diledi.
Ziyarette Kaymakam Ümit Hüseyin Güney’e çiçek takdim eden Ünye Gümrük Müdürü Ahmet Aktaş, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nün tarihine ilişkin bilgiler verdi.
“Dünya Gümrük Günü, Gümrük İşbirliği Konseyi’nin ilk kez toplandığı 26 Ocak 1953 tarihini hatırlamak, toplumda gümrüklerin işleyişi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan gündür. Dünya Gümrük Günü’nün amacı uluslararası ticaretin geliştirilmesi ve kolaylaştırılması, işbirliğinin sağlanması, sağlıklı iletişim kurularak uluslararası eşya, taşıt ve yolcu hareketlerinin kurallara uygun şekilde yürütülmesi ile ülke ekonomisine ve güvenliğine katkı sunmasıdır.

Türkiye’nin 1953 yılında üye olduğu eski adı Gümrük İşbirliği Konseyi olan “Dünya Gümrük Örgütü”nün ilk defa toplandığı 26 Ocak 1953 tarihi dikkate alınarak her yıl 26 Ocak tarihinde “Dünya Gümrük Günü” kutlanmaktadır.

26 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilecek Dünya Dümrük Günü kutlamaları çerçevesinde 2020 yılı temasının ” İnsanoğlu Refah ve Gezegenimizin Sürdürülebilirliğinde Gümrükler” olarak, Dünya Gümrük Örgütü’nün yeni vizyonunun ise “Refah düzeyi daha yüksek ve daha güvenli bir dünya için gümrükleri bir araya getirme; sınırlar ayırır, gümrükler birleştirir” olarak belirlendiği belirtilmiştir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.