Hastane Yeri Akıllara Yattı

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.11.2019 - 16:00, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1236+ kez okundu.
 

Hastane Yeri Akıllara Yattı

Ordu’da son yıllarda gündemden düşmeyen Şehir Hastanesi yeri için Ordu Üniversitesi içerisinde ayrılan 350 dönümlük arsanın, kente yapılacak yeni hastane için uygun olduğu ifade ediliyor.
BOTANİK PARK HASTANE YÜKÜNÜ TAŞIYAMAZ Sağlık Bakanlığı, kente yapılacak olan Ordu Şehir Hastanesi’nin proje ihalesini gerçekleştirdi ancak, hastanenin yeri konusunda kafalardaki soru işaretleri giderilemedi. Ordu’nun ilk yerleşim yeri olan ve içerisinde tarihi hamamın bulunduğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Karadeniz’in ilk Botanik Parkı’nın yapıldığı 116 dönümlük arazi Şehir Hastanesi yeri için uygun görüldü. Uzmanlar, konum itibariyle Şehir Hastanesi’nin bu alanda yapılmasının uygun olmayacağı görüşünde birleşirken, sivil toplum kuruluşları da hastanenin Ordu Üniversitesi kampusunun içerisinde yer alması gerektiğini ifade ettiler.   DOĞRU ADRES: ORDU ÜNİVERSİTESİ KAMPUSU Ordu Üniversitesi de bu çağrılara kulak verdi. Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, daha önce 75 dönüm olarak ayrılan hastane yerini daha da büyüterek, ellerinde 350 dönümlük bir arazinin olduğunu, hastane inşaatı için de bu alanın uygun olduğunu açıkladı. Rektör Akdoğan’ın bu açıklamasının ardından gözler 350 dönümlük o araziye çevrildi. Uzmanlar, kampus içerisindeki alanın hem zemin olarak, hem de ulaşım olarak insanların hastaneye ulaşımını kolaylaştıracağını belirttiler. Ordu Çevre Yolu’nun da söz konusu arazinin arkasından geçmesinin fırsat olduğunu kaydeden uzmanlar, doğru yerin kampus alanı olduğunu söyledi.
Ordu’da son yıllarda gündemden düşmeyen Şehir Hastanesi yeri için Ordu Üniversitesi içerisinde ayrılan 350 dönümlük arsanın, kente yapılacak yeni hastane için uygun olduğu ifade ediliyor.

BOTANİK PARK HASTANE YÜKÜNÜ TAŞIYAMAZ

Sağlık Bakanlığı, kente yapılacak olan Ordu Şehir Hastanesi’nin proje ihalesini gerçekleştirdi ancak, hastanenin yeri konusunda kafalardaki soru işaretleri giderilemedi. Ordu’nun ilk yerleşim yeri olan ve içerisinde tarihi hamamın bulunduğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Karadeniz’in ilk Botanik Parkı’nın yapıldığı 116 dönümlük arazi Şehir Hastanesi yeri için uygun görüldü. Uzmanlar, konum itibariyle Şehir Hastanesi’nin bu alanda yapılmasının uygun olmayacağı görüşünde birleşirken, sivil toplum kuruluşları da hastanenin Ordu Üniversitesi kampusunun içerisinde yer alması gerektiğini ifade ettiler.

 

DOĞRU ADRES: ORDU ÜNİVERSİTESİ KAMPUSU

Ordu Üniversitesi de bu çağrılara kulak verdi. Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, daha önce 75 dönüm olarak ayrılan hastane yerini daha da büyüterek, ellerinde 350 dönümlük bir arazinin olduğunu, hastane inşaatı için de bu alanın uygun olduğunu açıkladı. Rektör Akdoğan’ın bu açıklamasının ardından gözler 350 dönümlük o araziye çevrildi. Uzmanlar, kampus içerisindeki alanın hem zemin olarak, hem de ulaşım olarak insanların hastaneye ulaşımını kolaylaştıracağını belirttiler. Ordu Çevre Yolu’nun da söz konusu arazinin arkasından geçmesinin fırsat olduğunu kaydeden uzmanlar, doğru yerin kampus alanı olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.