Haydi Sağlık Ocağına !!!!

SAĞLIK (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 18.10.2018 - 09:39, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2037+ kez okundu.
 

Haydi Sağlık Ocağına !!!!

Sağlık Bakanlığı’nın, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) ücretsiz Check-Up (genel sağlık taraması) dönemi uygulaması devreye girdi.
Ünye’de de başlayan uygulama ile vatandaşlar aile hekimlerinde ücretsiz Check-Up yaptırabilecek. MHRS üzerinden ya da 182 numaralı telefondan alınacak randevularla birlikte vatandaşlar Check-Up yaptıracak. Ünye İlçe Sağlık Müdürü Dr.Saliha YEŞİLDUMAN, Aile Sağlığı Merkezlerindeki  ücretsiz Check-up uygulaması hakkında bilgi verdi. Check-up yaptırmak isteyen vatandaşların kayıtlı bulundukları aile hekimine giderek ücretsiz olarak bu hizmetten faydalanabileceklerini ifade eden Dr.Saliha YEŞİLDUMAN, bu tarama programı sayesinde vatandaşlarımıza yaş, cinsiyet ve risk gruplarına göre check-up programlarında uygulanan kan basıncı, kan şekeri, kan kolesterol ve yağ düzeyleri, EKG yani kalp grafisi, idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ile kanser taraması hizmetlerinin verilmekte olduğunu ifade etti. Ayrıca Dr.Saliha YEŞİLDUMAN, “Aile hekimlerimiz tarafından verilen bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımız internetten veya 182 numaralı çağrı merkezimizi arayarak, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aile hekimlerinden randevu alarak ücretsiz bu programdan istifade edebileceklerdir” dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) ücretsiz Check-Up (genel sağlık taraması) dönemi uygulaması devreye girdi.

Ünye’de de başlayan uygulama ile vatandaşlar aile hekimlerinde ücretsiz Check-Up yaptırabilecek. MHRS üzerinden ya da 182 numaralı telefondan alınacak randevularla birlikte vatandaşlar Check-Up yaptıracak.

Ünye İlçe Sağlık Müdürü Dr.Saliha YEŞİLDUMAN, Aile Sağlığı Merkezlerindeki  ücretsiz Check-up uygulaması hakkında bilgi verdi.

Check-up yaptırmak isteyen vatandaşların kayıtlı bulundukları aile hekimine giderek ücretsiz olarak bu hizmetten faydalanabileceklerini ifade eden Dr.Saliha YEŞİLDUMAN, bu tarama programı sayesinde vatandaşlarımıza yaş, cinsiyet ve risk gruplarına göre check-up programlarında uygulanan kan basıncı, kan şekeri, kan kolesterol ve yağ düzeyleri, EKG yani kalp grafisi, idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ile kanser taraması hizmetlerinin verilmekte olduğunu ifade etti.

Ayrıca Dr.Saliha YEŞİLDUMAN, “Aile hekimlerimiz tarafından verilen bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımız internetten veya 182 numaralı çağrı merkezimizi arayarak, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aile hekimlerinden randevu alarak ücretsiz bu programdan istifade edebileceklerdir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.