Hazinedar CHP’den istifa etti

SİYASET 17.02.2019 - 00:20, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1220+ kez okundu.
 

Hazinedar CHP’den istifa etti

CHP’den Beşiktaş Belediye Başkanı seçilen ancak İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla görevden alınan Ordulu Murat Hazinedar, CHP’den istifa etti.
4 Ocak 2018’de İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırılan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CHP’den istifa ettiğini açıkladı. Murat Hazinedar'la ilgili CHP'de bir komisyon kurulmuş, hazırlanan rapor çok konuşulmuştu. Hazinedar'ın adı birçok yolsuzluk iddialarına karışmıştı. Hazinedar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği istifa dilekçesinde şunları kaydetti: "Cumhuriyet Halk Partisi Yönetimi'nin, şahsıma parti içinden yapılan kumpasa karşı; başta Parti Genel Başkanı'nın bilgisi olmasına ve buna dair gereğini yapacağına ilişkin söz, tavır ve taahhütlerine rağmen, bırakınız siyasi etiği, hak, hukuk, adalet duygusuna ve her türlü dürüstlük kuralına aykırı tutumunu kınıyorum. CHP'nin içindeki sorunlu siyaset anlayışına karşı yılmaz bir şekilde yıllarca mücadele ettim. Aynı mücadeleyi bu sefer, parti içinde değil dışında, halkın yararına gerçekleştirmek için 2013'te davet üzerine CHP'ye üye olurken umutlarım milletimiz adına yeniden yeşermişti. Beşiktaş Belediye Başkanlığım sırasında da siyasetimizin merkezine halkımızı ve onun değerlerini koyduk. Ancak; tüm bunlara rağmen aynı hastalıklar Cumhuriyet Halk Partisi'nde devam etmektedir. Kurucu felsefenin simgesi 6 okundan biri olan Devrimcilik ilkesi değişimcilik şeklinde dahi bulunmamaktadır.” “İNSANİ TARAFINI YİTİREN…” Haznedar dilekçesini şu satırlarla sürdürdü: “Her türlü parti içi siyasi eleştiriyi bir kenara bırakarak mücadele yapılabileceğini değerlendirsek dahi  -ki beyhude bilinmez ve sonu gelmez olduğu muhakkak- insani tarafını yitiren bu yapıda bulunmak her türlü izahtan vareste durumdadır. Zira geçen hafta Eski Ordu Milletvekili Amcamız Merhum Mazhar Haznedar'ın (en sade bir üyeye bile yaptığı) cenaze duyurusu (SMS) tüm vicdani ve insani duygularını yitirmiş Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş İlçe Başkan Vekili tarafından yapılmamıştır. Bu insanlarla ve anlayışla yıllardır mücadele ediyorken hep sözlerine güvendiğin Sayın Kılıçdaroğlu'nun da bu anlayışın egemen olmasına dair siyaseti Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa zaruretini ortaya çıkarmıştır. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi olarak veremediğiniz cevaplar ile kararı ve yarın bir gün susturamayacağınız vicdanınıza karşı kalkamayacağınız hesaplarınızla ve dahi milletin değerlerini ayaklar altına almış olmanın vebali ile sizleri baş başa bırakıyor, yukarıda arz ettiğim nedenlerle Cumhuriyet Halk Partisi Üyeliği'nden istifa ediyorum."
CHP’den Beşiktaş Belediye Başkanı seçilen ancak İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla görevden alınan Ordulu Murat Hazinedar, CHP’den istifa etti.

4 Ocak 2018’de İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırılan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CHP’den istifa ettiğini açıkladı. Murat Hazinedar'la ilgili CHP'de bir komisyon kurulmuş, hazırlanan rapor çok konuşulmuştu. Hazinedar'ın adı birçok yolsuzluk iddialarına karışmıştı.

Hazinedar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği istifa dilekçesinde şunları kaydetti: "Cumhuriyet Halk Partisi Yönetimi'nin, şahsıma parti içinden yapılan kumpasa karşı; başta Parti Genel Başkanı'nın bilgisi olmasına ve buna dair gereğini yapacağına ilişkin söz, tavır ve taahhütlerine rağmen, bırakınız siyasi etiği, hak, hukuk, adalet duygusuna ve her türlü dürüstlük kuralına aykırı tutumunu kınıyorum. CHP'nin içindeki sorunlu siyaset anlayışına karşı yılmaz bir şekilde yıllarca mücadele ettim. Aynı mücadeleyi bu sefer, parti içinde değil dışında, halkın yararına gerçekleştirmek için 2013'te davet üzerine CHP'ye üye olurken umutlarım milletimiz adına yeniden yeşermişti. Beşiktaş Belediye Başkanlığım sırasında da siyasetimizin merkezine halkımızı ve onun değerlerini koyduk. Ancak; tüm bunlara rağmen aynı hastalıklar Cumhuriyet Halk Partisi'nde devam etmektedir. Kurucu felsefenin simgesi 6 okundan biri olan Devrimcilik ilkesi değişimcilik şeklinde dahi bulunmamaktadır.”

“İNSANİ TARAFINI YİTİREN…”

Haznedar dilekçesini şu satırlarla sürdürdü: “Her türlü parti içi siyasi eleştiriyi bir kenara bırakarak mücadele yapılabileceğini değerlendirsek dahi  -ki beyhude bilinmez ve sonu gelmez olduğu muhakkak- insani tarafını yitiren bu yapıda bulunmak her türlü izahtan vareste durumdadır. Zira geçen hafta Eski Ordu Milletvekili Amcamız Merhum Mazhar Haznedar'ın (en sade bir üyeye bile yaptığı) cenaze duyurusu (SMS) tüm vicdani ve insani duygularını yitirmiş Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş İlçe Başkan Vekili tarafından yapılmamıştır. Bu insanlarla ve anlayışla yıllardır mücadele ediyorken hep sözlerine güvendiğin Sayın Kılıçdaroğlu'nun da bu anlayışın egemen olmasına dair siyaseti Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa zaruretini ortaya çıkarmıştır. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi olarak veremediğiniz cevaplar ile kararı ve yarın bir gün susturamayacağınız vicdanınıza karşı kalkamayacağınız hesaplarınızla ve dahi milletin değerlerini ayaklar altına almış olmanın vebali ile sizleri baş başa bırakıyor, yukarıda arz ettiğim nedenlerle Cumhuriyet Halk Partisi Üyeliği'nden istifa ediyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.