Hızlı Tren Projesi ihale aşamasında

BÖLGE GÜNDEMİ 11.12.2019 - 11:35, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2169+ kez okundu.
 

Hızlı Tren Projesi ihale aşamasında

Geçtiğimiz hafta proje ihalesine çıkılan Samsun-Ünye-Ordu Hızlı Tren Hattı, sevinçle karşılandı.
Samsun-Çarşamba-Terme-Ünye-Fatsa-Ordu güzergâhında hizmet verecek olan hızlı demiryolu hattı 25 Aralık'ta ihale edilecek. İhale ile hattın ekonomik açıdan yapılabilir olup olmadığının tespitine yönelik Ekonomik Analiz, finansman açısından yapılabilir olup olmadığının tespitine yönelik Mali Analizi de içerecek olan Fizibilite Etüdünün teknik detaylarının belirlenmesi amaçlanıyor.   Samsun-Ordu Demiryolu (Altyapı, Üstyapı, Elektromekanik) Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı İşi danışmanlık hizmeti işi için, yeterli tecrübeye sahip adaylar teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusuna davet edildi. Ön yeterlik değerlendirmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanmak suretiyle kısa listeye alınarak teklif vermeye davet edilecek isteklilerin katılımıyla 4734 sayılı Kanunun 5’inci bölümünde yer alan hükümlere uygun olarak belli istekliler arasında ihale usulü ile ihale edilecek. İhale 25 Aralık 2019 tarihinde yapılacak.  Fizibilite etüdü yapılacak TCDD, Samsun-Çarşamba-Ünye-Fatsa-Ordu arasında çift hatlı ve EST’li olarak yapılması planlanan demiryolu hattının alternatif işletme senaryolarına (işletme hızı, yolcu, yük, karma trafik vb.) göre değerlendirilerek fizibilite çalışması yapılmasını öngörüyor. Bu teknik şartname ile Samsun-Çarşamba-Ünye-Fatsa-Ordu güzergâhında mevcut ulaşım sistemine ek olarak bir Demiryolu inşa edilmesi durumunun ekonomik ve finansal (Mali) açıdan değerlendirilerek projenin; ekonomik açıdan yapılabilir olup olmadığının tespitine yönelik Ekonomik Analiz, finansman açısından yapılabilir olup olmadığının tespitine yönelik Mali Analizi de içerecek olan Fizibilite Etüdünün teknik detaylarının belirlenmesi amaçlanıyor.
Geçtiğimiz hafta proje ihalesine çıkılan Samsun-Ünye-Ordu Hızlı Tren Hattı, sevinçle karşılandı.

Samsun-Çarşamba-Terme-Ünye-Fatsa-Ordu güzergâhında hizmet verecek olan hızlı demiryolu hattı 25 Aralık'ta ihale edilecek.

İhale ile hattın ekonomik açıdan yapılabilir olup olmadığının tespitine yönelik Ekonomik Analiz, finansman açısından yapılabilir olup olmadığının tespitine yönelik Mali Analizi de içerecek olan Fizibilite Etüdünün teknik detaylarının belirlenmesi amaçlanıyor.

 

Samsun-Ordu Demiryolu (Altyapı, Üstyapı, Elektromekanik) Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı İşi danışmanlık hizmeti işi için, yeterli tecrübeye sahip adaylar teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusuna davet edildi. Ön yeterlik değerlendirmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanmak suretiyle kısa listeye alınarak teklif vermeye davet edilecek isteklilerin katılımıyla 4734 sayılı Kanunun 5’inci bölümünde yer alan hükümlere uygun olarak belli istekliler arasında ihale usulü ile ihale edilecek. İhale 25 Aralık 2019 tarihinde yapılacak.

 Fizibilite etüdü yapılacak

TCDD, Samsun-Çarşamba-Ünye-Fatsa-Ordu arasında çift hatlı ve EST’li olarak yapılması planlanan demiryolu hattının alternatif işletme senaryolarına (işletme hızı, yolcu, yük, karma trafik vb.) göre değerlendirilerek fizibilite çalışması yapılmasını öngörüyor. Bu teknik şartname ile Samsun-Çarşamba-Ünye-Fatsa-Ordu güzergâhında mevcut ulaşım sistemine ek olarak bir Demiryolu inşa edilmesi durumunun ekonomik ve finansal (Mali) açıdan değerlendirilerek projenin; ekonomik açıdan yapılabilir olup olmadığının tespitine yönelik Ekonomik Analiz, finansman açısından yapılabilir olup olmadığının tespitine yönelik Mali Analizi de içerecek olan Fizibilite Etüdünün teknik detaylarının belirlenmesi amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.