Hoynat Adası'nda 90 çift tepeli karabatak yaşıyor

TURİZM 10.06.2019 - 09:41, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1756+ kez okundu.
 

Hoynat Adası'nda 90 çift tepeli karabatak yaşıyor

Türkiye'de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir yerlerden olan Perşembe ilçesine bağlı Hoynat Adası'nda, 90 çift tepeli karabatak yaşadığı tespit edildi.
Tarihte gemicilerin depo ve sığınak olarak kullandıkları bilinen ada, nesli tükenme tehlikesi altında olan kuş türlerini barındırması nedeniyle 'Önemli Kuş Alanı' olarak belirlendi.   Perşembe ilçe sınırlarında dahilinde sahil yolu üzerindeki Hoynat Adası'nda, 90 çift tepeli karabatak yaşadığı belirlendi. Türkiye'de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir yerlerden olan Hoynat Adası'nın, kuş gözlemciliği açısından önemli bir potansiyele sahip olması nedeniyle turizme kazandırılması için de proje hazırlığı başladı. Tarihte gemicilerin depo ve sığınak olarak kullandıkları bilinen ada, ev sahipliği yaptığı nesli tükenme tehlikesi altında olan kuş türlerini barındırması nedeniyle 'Önemli Kuş Alanı' olarak belirlendi. Girişlerin yasaklandığı ada, kuşların yaşam alanı olarak bırakıldı.
Türkiye'de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir yerlerden olan Perşembe ilçesine bağlı Hoynat Adası'nda, 90 çift tepeli karabatak yaşadığı tespit edildi.

Tarihte gemicilerin depo ve sığınak olarak kullandıkları bilinen ada, nesli tükenme tehlikesi altında olan kuş türlerini barındırması nedeniyle 'Önemli Kuş Alanı' olarak belirlendi.

 

Perşembe ilçe sınırlarında dahilinde sahil yolu üzerindeki Hoynat Adası'nda, 90 çift tepeli karabatak yaşadığı belirlendi. Türkiye'de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir yerlerden olan Hoynat Adası'nın, kuş gözlemciliği açısından önemli bir potansiyele sahip olması nedeniyle turizme kazandırılması için de proje hazırlığı başladı. Tarihte gemicilerin depo ve sığınak olarak kullandıkları bilinen ada, ev sahipliği yaptığı nesli tükenme tehlikesi altında olan kuş türlerini barındırması nedeniyle 'Önemli Kuş Alanı' olarak belirlendi. Girişlerin yasaklandığı ada, kuşların yaşam alanı olarak bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.